Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ισχύει κανονικά το αποτέλεσμα του αγώνα Άρης Βούλας-Πέρα Αθηνών στην Α1 ανδρών

Lagogian me_Ari_Vouls

Lagogian me_Ari_VoulsΜετράει κανονικά η νίκη του Α.Σ. Πέρα Αθηνών επί του Άρη Βούλας την Κυριακή για την 6η αγωνιστική της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών. H Τεχνική Επιτροπή της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα, εξέτασε το θέμα εγκυρότητας του αγώνα, ο οποίος άρχισε με 30 λεπτά καθυστέρηση κι έπειτα από λεπτομερή ανάγνωση των κανονισμών, αποφάσισε ομόφωνα ότι ισχύει κανονικά η νίκη των πρωταθλητών Ελλάδας. Οι τελευταίοι δεν γίνεται να τιμωρηθούν ως υπαίτιοι της καθυστέρησης, διότι ο αγώνας διεξήχθη και όπως αναφέρει ρητά η παράγραφος 6 στο άρθρο 9 του κανονισμού εσωτερικών διοργανώσεων, «αγώνας που έγινε δεν ακυρώνεται, εκτός της περίπτωσης αποδοχής ένστασης». Καθυστερημένα στην αίθουσα προσήλθε ο αθλητής του Α.Σ. Πέρα Κώστας Λαγογιάννης, ο επιδιαιτητής των αγώνων πήρε την απόφαση ν’ αρχίσει το παιχνίδι πέρα από τα προβλεπόμενα 15 λεπτά αναμονής για την παρουσία των δύο δηλωμένων τριάδων, ωστόσο ένσταση δεν κατατέθηκε από κανέναν.

Ολόκληρη η παράγραφος σημειώνει: «Αγώνας που έγινε δεν ακυρώνεται, εκτός της περίπτωσης αποδοχής ένστασης ή κατόπιν αποβολής λόγω μηδενισμών, όπως προβλέπει η παράγραφος 9.5 του παρόντος. Η διάταξη αυτή ισχύει και για τα ατομικά πρωταθλήματα, που γίνονται με το σύστημα των ομίλων». Η παράγραφος 5 αναφέρεται σε σωματείο που μηδενίζεται σε δύο αγώνες και αποβάλλεται από το πρωτάθλημα. Ισχύει κανονικά λοιπόν, η νίκη του Πέρα με 4-0 και απλά η Τεχνική Επιτροπή θα εξετάσει την ευθύνη του επιδιαιτητή των αγώνων και τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις γιατί επέτρεψε ν’ αρχίσει ο αγώνας πέραν των 15 λεπτών από την προγραμματισμένη έναρξη (10 π.μ.). Για τη διαιτήτρια ειπώθηκε ότι τήρησε απόλυτα τον κανονισμό με το να ενημερώσει τον επιδιαιτητή και να του ζητήσει τη συναίνεση για να κλείσει το φύλλο αγώνα υπέρ του Άρη Βούλας. Θυμίζουμε για την ιστορία ότι ο διεθνής αθλητής άργησε να φτάσει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας γιατί, όπως δήλωσε, αντιμετώπισε εκτάκτως πρόβλημα υγείας και επισκέφτηκε κοντινή πολυκλινική.         

* Η Τεχνική Επιτροπή αποφάσισε τον μηδενισμό του Δημοκρίτειου και του Ατρομήτου Άβαντα γιατί στον μεταξύ τους αγώνα πριν από έναν μήνα για τη Β΄Εθνική Θράκης γυναικών, αμφότερες οι ομάδες εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο με δύο αθλήτριες.

* Τέλος, η Ν.Ε. Μεγαρίδος τιμωρήθηκε με δεύτερο μηδενισμό σε αγώνα της στη Β΄Αττικής ανδρών. Σύμφωνα με τους κανονισμούς αποβάλλεται, αλλά έτσι κι αλλιώς το ίδιο το σωματείο δήλωσε επίσημα ότι αποσύρεται από το πρωτάθλημα.

 

* Στη φωτό ο Κώστας Λαγογιάννης στη διάρκεια του αγώνα του Πέρα με τον Άρη Βούλας.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ