Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κλήρωση προκριματικών Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού αύριο και Τσάμπιονς Λιγκ

Cha Lea_Russia

Cha Lea_RussiaΞεχωριστού ενδιαφέροντος η αυριανή ημέρα στην ευρωπαϊκή επιτραπέζια αντισφαίριση, καθώς περιλαμβάνει εκδηλώσεις σε δύο σημαντικές διοργανώσεις ομαδικού χαρακτήρα της γηραιάς ηπείρου. Στο Λουξεμβούργο κατ’ αρχάς, την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (E.T.T.U.), διεξάγεται το μεσημέρι η κλήρωση των προκριματικών ομίλων για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού του 2017. Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες η Ελλάδα θα πάρει μέρος στην 1η κατηγορία των προκριματικών και ανυπομονεί να μάθει τους αντιπάλους της σ’ έναν θεσμό, που επανέρχεται ύστερα από τρία χρόνια. Αυτή η διαδικασία παίρνει το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής, αλλά από κει και πέρα υπάρχει το βράδυ της Παρασκευής η 4η αγωνιστική στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου δίνουν κρίσιμα παιχνίδια η γερμανική Μπορούσια Ντίσελντορφ του Παναγιώτη Γκιώνη και η γαλλική Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα. Σημειωτέον ότι όλες αυτές οι δραστηριότητες θα έχουν απευθείας κάλυψη στο ίντερνετ από το πρόγραμμα laola1.tv.

Η κλήρωση των European Championships Qualifications αρχίζει στις 12:00 ώρα Ελλάδας (11:00 τοπική). Μπαίνουν σε αυτή 42 χώρες στους άνδρες και 39 στις γυναίκες. Στην 1η κατηγορία των προκριματικών, τη λεγόμενη Championship Qualification Division, θ’ αγωνιστούν 30 ομάδες στους άνδρες και άλλες τόσες στις γυναίκες. Θα χωριστούν σε 10 ομίλους των 3ων ομάδων και η έναρξη των αγώνων έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 12 Απριλίου 2016.

Για την κλήρωση έχουν σχηματιστεί τρία γκρουπ δυναμικότητας, τρόπον τινά, με βάση τις θέσεις των εθνικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Εκατερίνμπουργκ τον περασμένο Οκτώβριο. Κάθε ένα έχει από 10 ομάδες. Οι 10 πρώτες ομάδες στη ρωσική πόλη για παράδειγμα, είναι στο 1ο γκρουπ. Εκεί έχει την τιμή να βρίσκεται και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των ανδρών, χάρη στην 7η θέση, που κατέκτησε στο τελευταίο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στο ίδιο γκρουπ είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης Αυστρία, η δευτεραθλήτρια Γερμανία και ακόμα κατά σειρά οι: Λευκορωσία, Γαλλία, Σουηδία, Πορτογαλία, Πολωνία, Ρωσία και Τσεχία. Αυτό σημαίνει ότι η εθνική μας δεν πρόκειται να κληρωθεί με ομάδα της πρώτης σειράς και θα είναι επικεφαλής γκρουπ.

Ομοίως οι γυναίκες, που βρίσκονται στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας έχουν μαζί τους και τις αποφεύγουν τις χώρες Λιθουανία, Αγγλία, Ιταλία, Βέλγιο, Ελβετία, Φινλανδία, Βουλγαρία, Αζερμπαϊτζάν και Κόσοβο. Με άλλα λόγια, η εθνική ανδρών είναι σε πλεονεκτική θέση, θ’ αντιμετωπίσει μία ομάδα από τα seedingτου 2ου και μία από τα seedingτου 3ου γκρουπ και δεν θα βρει στο δρόμο της κάποια από τις κορυφαίες δυνάμεις του αθλήματος, ενώ οι γυναίκες (που αρκέστηκαν στην 24η θέση στο Εκατερίνμπουργκ) θα έχουν σίγουρα δύσκολο έργο περιμένοντας αντίπαλο από το 1ο και το 2ο γκρουπ.

Τα γκρουπ δυναμικότητας, από τα οποία θα προκύψουν οι αντίπαλοι των εθνικών μας ομάδων, είναι τα ακόλουθα:

Στο 2ο των ανδρών βρίσκονται: Ουγγαρία, Σερβία, Κροατία, Ισπανία, Ρουμανία, Ουκρανία, Βέλγιο, Σλοβακία, Ιταλία, Αγγλία.

Στο 3ο των ανδρών είναι οι: Δανία  Λιθουανία, Ισραήλ, Τουρκία, Σλοβενία, Βουλγαρία, Ελβετία, Φινλανδία, Εσθονία, Ολλανδία.

Στο 1ο γκρουπ των γυναικών βρίσκονται οι: Γερμανία, Ρουμανία, Ρωσία, Ουκρανία, Πολωνία, Αυστρία, Τσεχία, Πορτογαλία, Γαλλία και Ουγγαρία.

Στο 2ο γκρουπ των γυναικών είναι οι: Σερβία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Σουηδία, Λευκορωσία, Σλοβακία, Ισπανία, Τουρκία, Σλοβενία και Κροατία.

ΕΝΑΡΞΗ 2ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΓΚΙΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΕΑΝΓΚΑ

Στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουν μεγάλη σημασία στο κυνήγι της πρόκρισης τα αυριανά ματς και των δύο ομάδων, στις οποίες αγωνίζονται οι κορυφαίοι Έλληνες πρεσβευτές. Στο γκρουπ Β η Ενεμπόν επανήλθε στις νίκες στο κλείσιμο του 1ου γύρου (3-2 την αυστριακή Νιντερόστεριχ), αναπτέρωσε τις ελπίδες της για να πάρει μία από τις δύο πρώτες θέσεις και τώρα είναι 3η μαζί με την πολωνική Ολύμπια στους 4 βαθμούς. Υποδέχεται τη ρωσικήU.M.M.C., η οποία είναι μαζί με τη Νιντερόστεριχ στους 5 βαθμούς κι έχει στις τάξεις της τον σπουδαίο Ιάπωνα Τζουν Μιζουτάνι, νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης. Στην ομάδα και οι Ρώσοι Αλεξάντερ Σιμπάεφ, Γκριγκόρι Βλασόφ, ενώ ο πολύπειρος Κροάτης Ζόραν Πρίμορατς θα είναι και πάλι απών, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Η Ενεμπόν πρόκειται να στηριχθεί ξανά στον Κρεάνγκα, τον Τσέχο Ντιμίτρι Προκόπκοφ και τον Γάλλο Κουεντέν Ρομπινό. Στο αντίστοιχο ματς του 1ου γύρου η Ενεμπόν είχε χάσει στο Βερκνάγια με 3-1.  Ο αγώνας αρχίζει στις 20:30 ώρα Ελλάδας (19:30 τοπική).

Στο γκρουπ D η Μπορούσια έχει βάλει τις βάσεις για την πρόκριση με 2 νίκες και 1 ήττα, ωστόσο η πορεία της τους τελευταίους μήνες αποδεικνύει ότι όσο εμφανίζει απουσίες λόγω τραυματισμών, δεν έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα στο …τσεπάκι. Έτσι, η τριάδα των Πάτρικ Φρανζίσκα, Παναγιώτη Γκιώνη και Καμάλ Ασάντα πρέπει να δείξει μεγάλη προσοχή και στην Πολωνία απέναντι στην Μπογκόρια, την οποία είχε νικήσει στην πρεμιέρα στο Ντίσελντορφ με 3-1. Τότε ήταν παρών και ο πρώτος παίκτης των νταμπλούχων Γερμανίας, ο Τίμο Μπολ. Από τον Σεπτέμβριο όμως απουσιάζει επειδή έχει τραυματισμό στο γόνατο. Έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα για την επιστροφή του στη δράση, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμος και θα μείνει έξω και από αυτό το ματς. Η Μπογκόρια είχε αγωνιστεί στο ματς του 1ου γύρου με τον Κορεάτη Ο Σανγκ Ουν και τους Πολωνούς Πάβελ Φερτικόβσκι, Ντανιέλ Γκόρακ. Στην ομάδα αγωνίζονται ακόμα ο Πολωνός Γιάκαμπ Κοζόφσκι, αλλά και ο εξαιρετικός Κορεάτης Τζουν Γιουνγκσίκ, που είναι νούμερο 14 στον κόσμο και στην 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ είχε παίξει αντί του συμπατριώτη του Ο Σανγκ. Στη βαθμολογία η Μπορούσια είναι 2η με 5 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Σαρτρ από τη Γαλλία (6 βαθμοί), ενώ η Μπογκόρια περιορίζεται στην τελευταία θέση χωρίς νίκη (3 βαθμοί έναντι 4 της τσεχικής Στεν Οστρόφ). Ο αγώνας αρχίζει στις 19:30 ώρα Ελλάδας (18:30 τοπική).

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ