Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πώς έκλεισαν τη φθινοπωρινή περίοδο Έλληνες «ξενιτεμένοι»

Konstantino Riniotis_Lago

Konstantino Riniotis_LagoΟκτώ Έλληνες αθλητές κι αθλήτριες είχαν αγωνιστική δράση τις τελευταίες ημέρες σε ευρωπαϊκά διασυλλογικά πρωταθλήματα. Ολοκλήρωσαν τα παιχνίδια τους μέσα στο φθινόπωρο και κάθε περίπτωση παρουσίασε το δικό της ενδιαφέρον, καθώς είχαμε: Κλείσιμο του 1ου γύρου στη γερμανική λίγκα, φετινό ντεμπούτο αθλήτριας στη 2η εθνική κατηγορία της Γαλλίας, πρεμιέρα αθλητή γενικά σε ξένο πρωτάθλημα, όπως και παιχνίδια διεθνών μας στις National κατηγορίες της Γαλλίας, δηλαδή από την 3η έως την 5η. Αυτό το Σαββατοκύριακο αγωνίστηκαν οι Παναγιώτης Γκιώνης, Κώστας Λαγογιάννης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Μαρία Χριστοφοράκη, Τάσος Ρηνιώτης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Γεωργία Ζαβιτσάνου και Αντώνης Μαλινάκης, ενώ συνεχίστηκε και η Serie A στην Ιταλία με απούσα αυτή τη φορά τη Λάουρα Νικουλάε.

Στην Μπουντεσλίγκα διεξήχθη την Κυριακή η 9η αγωνιστική και η Μπορούσια γνώρισε την πέμπτη ήττα στο πρωτάθλημα! Κάμφθηκε μέσα στο Ντίσελντορφ από την Γκρουνβέτερσμπαχ με 3-2, ολοκλήρωσε το πρώτο μισό της διοργάνωσης με απογοητευτικό απολογισμό και είναι προφανές ότι πρέπει να παρουσιαστεί ξανά πλήρης για να καλύψει χαμένο έδαφος και να μπει σίγουρα στην 4άδα των πλέι οφ. Αυτή την ώρα έχει ακόμα απόντα τον πρώτο της παίκτη, τον Γερμανό Τίμο Μπολ (που πάντως, πλησιάζει στο να επιστρέψει στους αγώνες), ενώ παραμένει ανέτοιμος ο Παναγιώτης Γκιώνης, που προέρχεται από το πρόβλημα στον προσαγωγό. Ο κορυφαίος αμυντικός (νούμερο 27 στο τρέχον rankinglist) τοποθετήθηκε χτες στη θέση 3 της ομάδας του και όχι στη 2, που είχε παίξει την Παρασκευή στην Πολωνία για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αντιμετώπισε τον Ισπανό διεθνή Αλβάρο Ρόμπλες, που είναι περισσότερες από 100 θέσεις πιο χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη (136). Επηρεασμένος από το γεγονός ότι δεν έχει επανέλθει ακόμα στην κατάλληλη φυσική κατάσταση είχε αρνητική απόδοση και γνώρισε την ήττα με 3-1 σετ.

Κάτι άλλο αξιοσημείωτο είναι ότι για τη Γκρουνβέτερσμπαχ σημείωσε δύο νίκες ο εξελίξιμος Άγγλος Σάμουελ Γουόκερ (επί του Γερμανού Φρανζίσκα και του Ινδού Ασάντα) κι αυτό είναι μία ακόμα απόδειξη για τη δύναμη της Αγγλίας, η οποία την επόμενη σεζόν θα είναι εκ των αντιπάλων της εθνικής μας ομάδας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος! Στη βαθμολογία της γερμανικής λίγκας η Μπορούσια υποχώρησε πάλι στην 5η θέση της κατάταξης με 8 βαθμούς.

Το Σάββατο έγινε η 6η και προτελευταία αγωνιστική στην πρώτη φάση των National κατηγοριών, όπου πήραν μέρος πέντε Έλληνες «λεγεωνάριοι». Στους άνδρες και το 3ο γκρουπ της 3ης κατηγορίας (National 1) η Αζέν των Τάσου Ρηνιώτη, Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου νίκησε 8-3 στην έδρα της τη Νιμ. Οι δύο Έλληνες πρωταθλητές οδήγησαν την ομάδα τους εκ του ασφαλούς στο θετικό αποτέλεσμα, αφού σημείωσαν από τρεις νίκες στο απλό και πήραν μαζί και το διπλό.

Στο ίδιο γκρουπ και την ίδια κατηγορία η Καπέλ λα Γκραντ του Κώστα Λαγογιάννη κατέβαλλε εκτός έδρας 8-2 τη Λα Ρομάν 2. Ο πολύπειρος διεθνής πέτυχε το καλύτερο με δύο νίκες στο απλό και άλλη μία στο διπλό. Η Αζέν και η Καπέλ λα Γκραντ είναι μαζί στην 3η θέση της κατάταξης με 14 βαθμούς κι έχουν απόσταση 2 βαθμών από τις πρωτοπόρους Ισέν και Τορίν.

Στο 5ο γκρουπ της 4ης κατηγορίας (National 2) η Ρομάν δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε αυτή τη φορά τις νίκες  του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου. Υποδέχτηκε την Εσιρόλ και λύγισε με 8-6 αν και ο σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών έκανε πάλι το απόλυτο στα ατομικά του παιχνίδια με τρεις νίκες. Έδωσε ένα ακόμα ματς και γνώρισε ήττα στο διπλό. Η Ρομάν βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας με 11 βαθμούς.

Επίσης, στα παιχνίδια της 4ης κατηγορίας γυναικών (National2) επανήλθε η Γεωργία Ζαβιτσάνου με τη Σεν Πιερέζ 3. Η ομάδα της υπέστη νέα ήττα, αυτή τη φορά 8-5 από την Τορίν και παραμένει στην τελευταία θέση του 1ου γκρουπ με 5 βαθμούς. Η 22χρονη πρωταθλήτρια είχε απολογισμό δύο νίκες και μία ήττα στο απλό και άλλη μία νίκη στο διπλό.

Το Σάββατο εξάλλου, πραγματοποίησε με πολύ θετικό τρόπο το ντεμπούτο του στο εξωτερικό ο Αντώνης Μαλινάκης. Ο πρώην διεθνής ενίσχυσε τη γαλλική Σελονκούρ στο προτελευταίο της ματς για την πρώτη φάση της 6ης κατηγορίας, της λεγόμενης Prenational. Ο αγώνας έγινε στο Σαρλεβίλ απέναντι στην ομώνυμη τοπική ομάδα. Η Σελονκούρ επικράτησε με 8-4 και είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χανιώτη αθλητή, ο οποίος πέτυχε τρεις νίκες στο απλό και μία στο διπλό. Στις 12 Δεκεμβρίου, στην τελευταία αγωνιστική του γκρουπ, η Σελονκούρ, που είναι τώρα στη 2η θέση αντιμετωπίζει εντός έδρας την πρωτοπόρο και θέλει απαραίτητα νίκη για να πάρει την πρωτιά και να εξασφαλίσει άνοδο. Στον Μαλινάκη έκανε εντύπωση η ευρύχωρη αίθουσα μίας ομάδας χαμηλής κατηγορίας, χώρος μάλιστα, που έχει δημιουργηθεί μόνο για αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης.   

Μία άλλη πρεμιέρα στο μεταξύ, είχε γίνει την περασμένη Τρίτη για τη Μαρία Χριστοφοράκη. Με τη φανέλα της Σεν Πιερέζ 1 η σημερινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών έδωσε το πρώτο φετινό της ματς στη 2η εθνική κατηγορία (ProB). Πήρε την ευκαιρία της συμμετοχής στον εκτός έδρας αγώνα με τη Νιμ. Η ομάδα της έχασε 4-2 και ομοίως η Χριστοφοράκη υπέστη δύο ήττες: Από την Κινέζα Κάο Γιουάν και τη Γαλλίδα Εμανουέλ Λενόν με 3-1 σετ.  Η Σεν Πιερέζ περιορίζεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 4 βαθμούς. Λόγω του αγώνα της στην ProB η Πειραιώτισσα διεθνής δεν αγωνίστηκε το Σάββατο με τη Σεν Πιερέζ 2 στην 3η κατηγορία, ενώ δεν είχε δραστηριότητα και η Αγγελίνα Παπαδάκη με την Πασαζουά στην 4η κατηγορία της χώρας.

Τέλος, για την 4η αγωνιστική της 1ης κατηγορίας της Ιταλίας ο Ζευς έχασε 4-2 εκτός έδρας από την Κάστελ Γκοφρέντο με 4-2 χωρίς τη Λάουρα Νικουλάε στη σύνθεσή του. Στη βαθμολογία η ομάδα της Σαρδηνίας είναι 6η με 2 βαθμούς.

* Πήρε ρεβάνς η Όρενμπουγκ από τη Βάλτερ Βελς για την αναπάντεχη ήττα του 1ου γύρου στο Τσάμπιονς Λιγκ.  Για την 4η αγωνιστική του 1ου γκρουπ οι κάτοχοι του τροπαίου κατέβαλλαν χτες εκτός έδρας με 3-0 την αυστριακή ομάδα, η οποία είχε επικρατήσει με 3-1 στη Ρωσία.

 

* Από αριστερά στη φωτό Ρηνιώτης, Κ. Κωνσταντινόπουλος και Λαγογιάννης από την αναμέτρηση των ομάδων τους στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ