Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μεγάλα ματς ολοκληρώνουν τον 1ο γύρο στα πρωταθλήματα της Α1 και της Α2 ανδρών

Tsiokas chop

Tsiokas chopΗ αγωνιστική κίνηση στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας για τα εθνικά πρωταθλήματα της Α1 και της Α2 κατηγορίας ανδρών δημιουργεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης αυτό το Σαββατοκύριακο. Και στις δύο περιπτώσεις θα διεξαχθούν η 7η, η 8η και η 9η αγωνιστική και θα ολοκληρωθεί ο 1ος γύρος. Προμηνύονται δυνατές και θεαματικές αναμετρήσεις και αυτό το διήμερο, μάλιστα το πρόγραμμα περιλαμβάνει και ντέρμπι στις υψηλές θέσεις, που θα τραβήξουν τα βλέμματα. Στην Α1 ανδρών αναμετρώνται αύριο στις 16:00 ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών με τον Α.Ο. Ταταύλα. Τα δύο σωματεία με τις κοινές καταβολές θέλουν τη νίκη για να βρεθούν στο κατόπι του αήττητου Ολυμπιακού και να διατηρήσουν ελπίδες για την πρωτιά. Προς το παρόν έχουν αμφότεροι μία ήττα από τον Ολυμπιακό. Στην Α2 ξεχωρίζουν οι αγώνες του Ηρακλή Θεσσαλονίκης με τον Άρη Νικαίας το Σάββατο (13:00) και τον Α.Ο. Ελληνικού την Κυριακή (10:00). Το Ελληνικό είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με 11 βαθμούς σε 6 ματς, ενώ η ομάδα της συμπρωτεύουσας και ο Άρης είναι μαζί στην 4η θέση με 9 βαθμούς κι έναν αγώνα λιγότερο. Αύριο και μεθαύριο συνεχίζονται και τα πρωταθλήματα των τοπικών κατηγοριών.

Στην κορυφαία κατηγορία ο Ολυμπιακός αναμένεται να προσθέσει εύκολα στο ενεργητικό του τρεις ακόμα νίκες. Εφόσον αυξήσει το απόλυτο των επιτυχιών στο κλείσιμο του πρώτου μισού του πρωταθλήματος θα διατηρήσει μεγάλο αβαντάζ για την κατάκτηση του τίτλου. Το Πέρα και τα Ταταύλα βρίσκονται προσωρινά στο ρετιρέ της βαθμολογίας γιατί έχουν έναν αγώνα περισσότερο. Στην κόντρα τους με τους Πειραιώτες, πριν από δύο εβδομάδες, λύγισαν με 4-2, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο από το να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τις πιθανότητες, που τους αναλογούν. Όποιος από τους δύο χάσει κι άλλο έδαφος αύριο τότε μόνο μαθηματικά στην ουσία θα έχει ελπίδες για ανατροπή της κατάστασης.

Από κει και πέρα υπάρχουν αγώνες με βαθμολογική σημασία για τις θέσεις αποφυγής των μπαράζ, μάλιστα το απόγευμα του Σαββάτου συγκρούονται και ο Άρης Βούλας με τα Χανιά, που ισοβαθμούν στην 6η θέση.

Στην Α2 ο Ηρακλής πρόκειται να ενισχυθεί ξανά με τον Ντανιέλ Τσιόκα (φωτό), ο οποίος ανάρρωσε από τη χειρουργική επέμβαση, που είχε κάνει τον Οκτώβριο. Η παρουσία του πρώην διεθνή αθλητή θα είναι το ιδιαίτερο στοιχείο στα ματς με τον Άρη Νικαίας και τον Α.Ο. Ελληνικού, καθώς στο προηγούμενο αγωνιστικό διήμερο η απουσία του επηρέασε και ο «Γηραιός» γνώρισε την πρώτη του ήττα από τους Ποντίους Μελισσίων. Ο Ηρακλής άρχισε τη σεζόν έχοντας ξεκάθαρα υπέρ του τα προγνωστικά για την πρωτιά και την άνοδο και τα παιχνίδια που έρχονται θα δείξουν αν θα διατηρήσει τον ρόλο του φαβορί ή θα υπάρξει ισορροπία. Από την άλλη πλευρά τόσο το Ελληνικό, όσο και ο Άρης έχουν βγάλει μεγάλη δυναμική και ειδικά για τον πρωτοπόρο θα παίξει ρόλο στο ντέρμπι της Κυριακής το αν θα εμφανίσει ή όχι στη βασική του τριάδα τον αειθαλή πρώην πρωταθλητή Ελλάδας Γιάννη Κορδούτη.

Την προσπάθειά τους εξάλλου, να μείνουν στη 2η ή την 3η θέση, οι οποίες οδηγούν στα μπαράζ ανόδου θα κάνουν το Π.Κ.Δ. Ταύρου και η Ένωση Ποντίων Μελισσίων, ενώ στα χαμηλά βαθμολογικά στρώματα είναι ενδιαφέρουσα η κόντρα του Γυμνασίου, που δεν έχει νίκη ακόμα, με το Ηράκλειο 2001, που βρίσκεται στην 8η θέση (το Σάββατο στις 16:00 το ματς).

Αναλυτικά το πρόγραμμα στις εθνικές κατηγορίες των ανδρών:

Στην Α1 ανδρών:

Το Σάββατο στις 13:00:

Α.Ο. Ταταύλα-Γ.Σ. Άρης Βούλας

Ο.Α. Χανίων-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Α.Σ. Πρόοδος-Φιλία Ορεστιάδας

Α.Ο. Πεύκης-Ίφιτος Πατρών

Ρεπό ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Το Σάββατο στις 16:00:

Φιλία Ορεστιάδας-Α.Ο. Πεύκης

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Α.Σ. Πρόοδος

Γ.Σ. Άρης Βούλας-Ο.Α. Χανίων

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Α.Ο. Ταταύλα

Ρεπό ο Ίφιτος Πατρών

Την Κυριακή στις 10:00:

Ο.Α. Χανίων-Πέρα Αθηνών

Α.Σ. Πρόοδος-Γ.Σ. Άρης Βούλας

Α.Ο. Πεύκης-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Ίφιτος Πατρών-Φιλία Ορεστιάδας

Ρεπό ο Α.Ο. Ταταύλα

Στην Α2 ανδρών:

Το Σάββατο στις 13:00:

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Ε.Α. Βόχας

Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Άρης Νικαίας

Α.Σ. Αετοί Πόλης-Α.Σ. Γυμνάσιο

Α.Ο. Ηράκλειο 2001-Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων

Ρεπό ο Α.Ο. Ελληνικού

Το Σάββατο στις 16:00:

Α.Σ. Γυμνάσιο-Α.Ο. Ηράκλειο 2001

Άρης Νικαίας-Αετοί Πόλης

Ε.Α. Βόχας-Ηρακλής Θεσσαλονίκης

Α.Ο. Ελληνικού-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Ρεπό η Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων

Την Κυριακή στις 10:00:

Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Α.Ο. Ελληνικού

Αετοί Πόλης-Ε.Α. Βόχας      

Ηράκλειο 2001-Άρης Νικαίας

Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων-Α.Σ. Το Γυμνάσιο

Ρεπό το Π.Κ.Δ. Ταύρου                           

* Με το αγώνισμα του ομαδικού άρχισε την Πέμπτη το ανοιχτό πρωτάθλημα της Φινλανδίας, στο οποίο μετέχουν η Κωνσταντίνα Παρίδη και η Γεωργία Χατζηλυγερούδη. Το ελληνικό δίδυμο αποκλείστηκε στον 1ο γύρο (σ.σ. των «32») από την Ιταλία, η οποία αγωνίστηκε με την Ντέμπορα Βιβαρέλι και την Ντενίσα Ζάνκανερ. Πάλεψε πολύ πάντως, καθώς τα ατομικά ματς έληξαν με 3-1 σετ, ενώ το διπλό χάθηκε με 3-2 σετ κι από 2-0 μπροστά. Το καθιερωμένο τουρνουά συνεχίζεται με το απλό.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ