Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Προπονητικό καμπ στην περίοδο των εορτών για νεαρούς αθλητές των προ-εθνικών ομάδων

Antoniadis service

Antoniadis serviceΣυγκέντρωση προετοιμασίας για επίλεκτους αθλητές και αθλήτριες των μικρών ηλικιών θα γίνει στην αίθουσα επιτραπέζιας αντισφαίρισης Andrianou spinτου Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στην περίοδο των χριστουγεννιάτικων διακοπών. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ανακοίνωσε την κλήση συνολικά 10 παιδιών από τις προ-εθνικές ομάδες κλιμακίου Αττικής σε «καμπ ελέγχου και αγωνιστικής ετοιμότητας», που θα διεξαχθεί από το Σάββατο 2/1/2016 μέχρι την Τετάρτη 6/1/2016 και στις ώρες από 16:00 έως 20:00. Είναι αθλητές από τις ηλικιακές κατηγορίες νέων, νεανίδων και κορασίδων. Την ευθύνη του προγράμματος και την επίβλεψη θα έχει ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής. Το καμπ διεξάγεται στο πλαίσιο του προπονητικού σχεδιασμού, που συμφωνήθηκε από την αρχή της σεζόν, μεταξύ του τελευταίου και της ομοσπονδίας. Προβλέπει ότι για νεαρούς διεθνείς αθλητές, που λόγω της πολύ απαιτητικής Ολυμπιακής χρονιάς δεν μετέχουν στο καθημερινό πρόγραμμα στην αίθουσα του ΣΕΦ, θα οργανωθούν τρεις συγκεντρώσεις προετοιμασίας σε περιόδους, που δεν έχουν σχολείο. Άλλη μία πρόκειται να γίνει το Πάσχα και φυσικά η τελευταία πριν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του προσεχούς καλοκαιριού. Η ανακοίνωση:

«Καλούνται να λάβουν μέρος σε μίνι καμπ ελέγχου και αγωνιστικής ετοιμότητας, υπό την προπονητική επίβλεψη του Εθνικού Ομοσπονδιακού προπονητή Κ. Βατσακλή, οι αθλητές και αθλήτριες των προ-εθνικών ομάδων κλιμακίου Αττικής:

Όνομα                                        Σωματείο

1. Γιώργος Σταματούρος     Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

2. Νίκος Αντωνιάδης            Α.Σ. Πρόοδος

3. Στράτος Δαμιανής            Γ.Σ. Άρης Βούλας

4. Δημήτρης Κορδούτης      Α.Σ. Πρόοδος

5. Ελένη Σοφρά                     Α.Ο.Σ. Τελαμών

6. Παναγιώτα Ανδριανού     Α.Ο.Σ. Τελαμών

7. Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου  Α.Ο. Άρης 2006

8. Ελισάβετ Τέρπου             Α.Ο. Αθηνά Μαγκουφάνας

9. Ιωάννα Γερασιμάτου       Α.Ο. Άρης 2006

10. Έλλη Φίσερ                    Α.Ο. Άρης 2006

Οι αθλητές και οι αθλήτριες θα παρουσιαστούν στην ομοσπονδιακή αίθουσα στο ΣΕΦ το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016, στις 15:30».

Σημειωτέον ότι στις ίδιες ημέρες με το κλιμάκιο επιλέκτων αθλητών Αττικής θα προπονούνται και τα στελέχη των προ-εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών. Ο Κώστας Βατσακλής τονίζει ότι αυτές οι συγκεντρώσεις προετοιμασίας των μικρών είναι μέθοδος, που εφαρμόζεται και στο εξωτερικό και περιμένει ότι θα βοηθήσουν ώστε όλοι να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους και να γίνει ποιοτική δουλειά μέσα από εποικοδομητική συνεργασία.

ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΙΔΗ, ΧΑΤΖΗΛΥΓΕΡΟΥΔΗ

Την ευκαιρία εξάλλου, να κάνουν χρήσιμα αγωνιστικά τεστ και να μετρήσουν δυνάμεις είχαν η Κωνσταντίνα Παρίδη και η Γεωργία Χατζηλυγερούδη στο ανοιχτό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Φινλανδίας 2015, που ολοκληρώθηκε χτες το απόγευμα στο Lohja Kisakallio. Η 19χρονη Παρίδη, που αγωνίζεται στον Φοίνικα Πειραιά, πήρε μέρος δεύτερη φορά φέτος σε τέτοιο όπεν ύστερα από εκείνο στο Λουξεμβούργο. Η 18άχρονη Χατζηλυγερούδη, η οποία το καλοκαίρι μετακινήθηκε στη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, μετείχε πρώτη φορά σε διεθνείς αγώνες της κατηγορίας γυναικών ύστερα από την τελευταία εμφάνισή της σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων το περασμένο καλοκαίρι. Μετά το ομαδικό, όπου αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο, οι δύο επίλεκτες αθλήτριες από την Πάτρα διαπίστωσαν και στο αγώνισμα του απλού γυναικών το υψηλό επίπεδο του καθιερωμένου τουρνουά. Η Χατζηλυγερούδη τελείωσε τις προσπάθειές της στην 63η θέση και η Παρίδη στην 66η. Το πρωτάθλημα της Φινλανδίας δεν είναι της σειράς World Tour, αλλά συγκεντρώνει σπουδαίους αθλητές από την Ευρώπη και όχι μόνο, αξιολογείται και δίνει και χρηματικά έπαθλα.

Τα παιχνίδια των δύο αθλητριών:

Στο ταμπλό των «128» η Χατζηλυγερούδη πέρασε χωρίς αγώνα τον 1ο γύρο και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τη Στέφανι Κρίστενσεν από τη Δανία με 4-0 σετ. Συνέχισε στο ταμπλό των χαμένων κι έπειτα από ένα ακόμα bye κάμφθηκε από τη Ρωσίδα Άννα Μπλάτκο με 4-0. Μετά πήγε σε ταμπλό για θέσεις κατάταξης. Γνώρισε διαδοχικές ήττες από τη Φινλανδή Ρίχλα Έρικσον με 4-3 σετ, από την Αγγλίδα Καρίνα Λε Φεβρ επίσης με 4-3 και από τη Νορβηγίδα Άννα Γκρουτλ Αασέμπο με 4-2 για να κλείσει με νίκη εναντίον της Ναζακάτ Καράγιεβα από το Αζερμπαϊτζάν με 4-0 σετ.

Η Παρίδη στο κυρίως ταμπλό κάμφθηκε από την Ολλανδέζα Μεν Σουοχάν με 4-3 σετ. Στο ταμπλό των χαμένων ηττήθηκε από τη Γιαπωνέζα Χικάρι Μασαμότο με 4-0. Στις θέσεις κατάταξης σημείωσε την πρώτη νίκη απέναντι στη Ρωσίδα Άνα Ντμιτρίεβα με 4-2. Ακολούθως κατέβαλλε την Τσιάρα Μόρι από το Σαν Μαρίνο με 4-1, την Εσθονή Ίρινα Ακίμκινα με 4-0 κι έχασε από τη Ρωσίδα Ντάρια Σαντρίνα με 4-2 σετ. Στο αγώνισμα πήραν μέρος 74 αθλήτριες.

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΓΚΙΩΝΗ ΜΕ ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΣΤΗ ΛΙΓΚΑ

Την Κυριακή στο μεταξύ, άρχισε ο 2ος γύρος στη γερμανική λίγκα. Η Μπορούσια Ντίσελντορφ επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα και ο Παναγιώτης Γκιώνης πέτυχε δύο νίκες, που σίγουρα τονώνουν την αυτοπεποίθησή του σε μία πολύ δύσκολη περίοδο μετά τον τραυματισμό στον προσαγωγό. Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής στην εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Μιλχάουζεν. Μπήκε στη θέση 1 της ομάδας του κι επικράτησε του Ρουμάνου Οβίντιου Ιονέσκου και του Γερμανού Λαρς Χίλσερ. Την τριάδα συμπλήρωσαν πάλι ο Καμάλ Ασάντα και ο παίκτης-προπονητής Ντάνι Χάιστερ… Ύστερα από 10 αγώνες η Μπορούσια ανέβηκε στην 4η θέση μαζί με την Μπεργκνέουσταντ στους 10 βαθμούς και όπως έγραψαν και τα στελέχη της στη σελίδα της ομάδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης «είμαστε πάλι πίσω στον δρόμο για τα πλέι οφ».

Στο μέτωπο του Τσάμπιονς Λιγκ οι νταμπλούχοι Γερμανίας θα παίξουν οριστικά κόντρα στη Στεν Οστρόφ τη 2η προνομιούχο θέση για την 8άδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα της Τσεχίας επιβλήθηκε 3-0 της Μπογκόρια μέσα στην Πολωνία και είναι στο κατόπι της Μπορούσια στο γκρουπ D. Αγωνίστηκε με τον Ιάπωνα Μαζατάκα Μοριζόνο και τους Τσέχους Τόμας Τρέγκλερ, Πάβελ Σίρουτσεκ. Στη βαθμολογία, μία αγωνιστική πριν από το τέλος των γκρουπ, προηγείται η γαλλική Σαρτρ με 10 βαθμούς. Θα προκριθεί σίγουρα ως πρώτη. Την ακολουθεί η Μπορούσια με 8, η Οστρόφ έχει 7 βαθμούς και οι δυο τους θα κοντραριστούν στις 18 Δεκεμβρίου στην Τσεχία με φόντο τη 2η θέση και τα προημιτελικά. Μένει έξω από τη συνέχεια στην Ευρώπη η Μπογκόρια, που έχει 5 βαθμούς.

 

* Σε αγωνιστικές φωτό του Βασίλη Καραουλάνη, είναι ο Νίκος Αντωνιάδης αριστερά και η Παναγιώτα Ανδριανού δεξιά.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ