Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι Γάλλοι Φλορέ, Κασέν, η Ρουμάνα Ζοκς και η Γερμανίδα Λεμέρ πρωταθλητές Ευρώπης στο απλό

Οι χώρες, οι οποίες κυριάρχησαν την περασμένη Τρίτη στο ομαδικό, ήταν εκείνες που «έβγαλαν» τους νικητές και στο απλό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων, το αγώνισμα που έριξε την αυλαία το απόγευμα στην Ακαδημία του Βέρνερ Σλάγκερ στο Σβέσατ. Από τη Γαλλία προέρχονται οι πρωταθλητές σε νέους και παίδες, η Ρουμανία πανηγύρισε το χρυσό στις νεάνιδες και η Γερμανία στις κορασίδες. Συνυπολογίζοντας τις πρωτιές στα αγωνίσματα του διπλού προκύπτει ότι η Γαλλία εξελίχτηκε ξανά σε κορυφαία δύναμη της γηραιάς ηπείρου στις μικρές ηλικίες με πέντε χρυσά μετάλλια. Τέσσερα είχαν η Ρουμανία και η Γερμανία, που είχαν από… μισή πρωτιά στο διπλό νεανίδων, ενώ από ένα χρυσό πήραν η Πολωνία και η Σουηδία. Σε ατομικό επίπεδο μετατράπηκε σε μεγάλη πρωταγωνίστρια η εντυπωσιακή Ρουμάνα Μπερναντέτ Ζοκς, που κατέκτησε την 1η θέση σε τρία αγωνίσματα (ομαδικό, απλό και διπλό νεανίδων).

Στο απλό νέων η Γαλλία κυριάρχησε σε τέτοιο βαθμό, που πήρε όλα τα μετάλλια! Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχτηκε για δεύτερη χρονιά στη σειρά ο Τριστάν Φλορέ. Στον συναρπαστικό τελικό έκαμψε με 4-3 την αντίσταση του Σιμόν Γκοζί (5-11, 11-6, 4-11, 9-11, 11-8, 11-7, 11-9). Τρίτοι κατετάγησαν ο Ένζο Ανγκλέ και ο Αντουάν Χασάρ.

Στο απλό νεανίδων η Μπερναντέτ Ζοκς κράτησε τα πρωτεία, που είχε από πέρσι στο Καζάν. Η 17χρονη Ρουμάνα μάλιστα, το 2010 που ήταν ακόμα κορασίδα, είχε κατακτήσει τον αντίστοιχο τίτλο και στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία! Στον σημερινό τελικό νίκησε με χαρακτηριστική ευκολία τη Γερμανίδα συμπαίκτριά της στο διπλό Πετρίσα Σόλγια με 4-0 σετ (11-4, 11-3, 11-7, 11-6). Η Κροάτισσα Λία Ράκοβατς και η Ρουμάνα Ίρινα Τσιομπάνου πήραν το χάλκινο μετάλλιο.

Στο απλό παίδων ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Γάλλος Αλεξάντρ Κασσέν. Στον αμφίρροπο τελικό ξεπέρασε το εμπόδιο του Πολωνού Πάτρικ Ζάτοβκα με 4-2 σετ (9-11, 11-9, 11-9, 11-7, 8-11, 11-9). Στην κατάταξη τους ακολούθησαν ο Γάλλος Ρομέν Ρουίζ και ο Ρώσος Μαξίμ Τσαπλίγκιν.

Στο απλό κορασίδων πρώτευσε η Αλένα Λεμέρ από τη Γερμανία. Στον τελικό έδειξε μεγάλη ανωτερότητα απέναντι στη Γαλλίδα Μαρί Μιγκό και επιβλήθηκε με 4-0 σετ (11-6, 11-7, 12-10, 11-6). Στην 3η θέση βρέθηκαν η Χο Τιν Τιν από την Αγγλία και η Ρωσίδα Μαρία Μαλάνινα.

Στο διπλό νέων επικράτησαν οι Πολωνοί Κόρναντ Κούλπα/Γιάκαμπ Ντίζας νικώντας στον τελικό τους Γάλλους Τριστάν Φλορέ/Σιμόν Γκοζί με 3-1 σετ (13-11, 10-12, 11-6, 11-5). Τρίτοι έμειναν οι Σουηδοί Χάμπους Σόντερλουντ/Βίκτορ Γκέρμαν και οι Ρόμπιν Ντεβός/Αντουάν Χασάρ από το Βέλγιο και τη Γαλλία αντίστοιχα.

Στο διπλό νεανίδων βρέθηκαν στην κορυφή της Ευρώπης για δεύτερο συνεχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα οι Μπερναντέτ Ζοκς/Πετρίσα Σόλγια από τη Ρουμανία και τη Γερμανία αντίστοιχα. Στον τελικό δεν είχαν ιδιαίτερη πίεση απέναντι στις Σέρβες Άνα Φενιβέζι/Βικτόρια Τρουζίνσκι κι έφτασαν στη νίκη με 3-0 σετ (11-6, 11-9, 11-9). Στην 3η θέση αρκέστηκαν οι Ματέγια Ζέγκερ/Ανέτα Μασούτι από την Κροατία και τη Σερβία αντίστοιχα και οι Ρουμάνες Ροξάνα Ανα-Μαρία Ιστράτε/Ίρινα Τσιομπάνου.

Στο διπλό παίδων αναδείχτηκαν νικητές οι Σουηδοί Άντον Κάλμπεργκ/Σιμόν Μπέργκλουντ. Στον τελικό κατέβαλλαν με 3-0 σετ τους Πολωνούς Αλεξάντερ Βερέτσκι/Πάτρικ Ζατόβκα (11-9, 11-7, 11-8). Την 3η θέση μοιράστηκαν τα γαλλικά δίδυμα Αλεξάντρ Κασσέν/Καν Ακουζού και Ζοέ Σιφρίντ/Ρομέν Ρουίζ.

Στο διπλό κορασίδων το χρυσό μετάλλιο πήγε στις Ρουμάνες Αντίνα Ντιάτσονου/Μιχαέλα Ντιάνα Λούπου. Στον τελικό έκαμψαν την αντίσταση των Γιουάν Βαν/Αλένα Λεμέρ από τη Γερμανία με 3-1 σετ (11-8, 5-11, 11-9, 11-6). Το χάλκινο μετάλλιο πήραν οι Ουγγαρέζες Σίλα Νατζιπάλ/Λέιλα Ίμρε και οι Ναταλία Μπατζόρ/Ρίτα Φινς από την Πολωνία και την Πορτογαλία αντίστοιχα.

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο οι Γερμανοί Φρέντερικ Τζοστ/Πετρίσα Σόλγια είχαν κατακτήσει την πρωτιά στο διπλό μικτό νέων και οι Γάλλοι Καν Ακουζού/Οντρέ Ζαρίφ στο διπλό μικτό παίδων.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ