Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με 111 δηλώσεις συμμετοχής ετοιμάζονται τα Χανιά για το 1ο αναπτυξιακό τουρνουά τους

Chania

ChaniaΜετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής την Κυριακή και την κλήρωση των γκρουπ, που έγινε σήμερα, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το 1ο ανοιχτό πρωτάθλημα των Χανίων. Η Κρήτη γίνεται το πρώτο νησί, που μπαίνει στον θεσμό των αναπτυξιακών τουρνουά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και θα το κάνει με 111 αγόρια και κορίτσια από έξι μέρη της χώρας. Αναλογικά με τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής και την πολύ μακρινή απόσταση για αθλητές από άλλες τις περιοχές, η ανταπόκριση μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική γι’ αυτό το πρώτο εγχείρημα. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 12 και 13 Δεκεμβρίου στο στάδιο «Έλενα Βενιζέλου» (διεύθυνση Ανδρέα Παπανδρέου 59) και τους διοργανώνει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων σε συνεργασία με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και τον δήμο Χανίων. Στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (httf.gr) αναρτήθηκαν οι κληρώσεις στις συνολικά έξι ηλικιακές κατηγορίες και το αγωνιστικό πρόγραμμα.

Το 7ο όπεν της φετινής σειράς περιλαμβάνει τις κλασικές κατηγορίες του θεσμού, δηλαδή εφήβων- νεανίδων, παίδων-κορασίδων και παµπαίδων-παγκορασίδων. Δεν θα γίνουν οι κατηγορίες Νέων ανδρών-Νέων γυναικών και μίνι παµπαίδων-μίνι παγκορασίδων διότι δεν κατέστη δυνατό να καλυφθούν οι αριθμητικές προϋποθέσεις. Οι συμμετοχές χωρίζονται σε 26 νέους, 10 νεάνιδες, 28 παίδες, 20 κορασίδες, 19 παμπαίδες και 8 παγκορασίδες. Εκτός από τους οικοδεσπότες Κρήτες θα πάρουν μέρος αθλητές κι αθλήτριες από την Αθήνα, την Καβάλα, τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη. Την οργανωτική επιτροπή του πρωταθλήµατος αποτελούν η Κική Ερηνάκη, ο Μανώλης Λαδάκης και η Άννα ∆ελάκη.

* Ισόβαθμη της Λευκορωσίας στη 14η θέση της παγκόσμιας κατάταξης εθνικών ομάδων παραμένει η Ελλάδα τον Δεκέμβριο στους άνδρες. Έχει 234 βαθμούς. Σε αυτό το σημείο βρίσκεται σταθερά από τον Σεπτέμβριο. Η εθνική γυναικών είναι για τρίτο συνεχόμενο μήνα στο νούμερο 34 του WorldTeamRankingμε 146 βαθμούς.

* Σαρωτικοί οι Κινέζοι και στα ατομικά αγωνίσματα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος νέων. Στη διοργάνωση, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Βεντέ της Γαλλίας, πήραν όλα τα χρυσά μετάλλια και με εξαίρεση το αγώνισμα του διπλού νεανίδων είχαν μόνο δικούς τους αθλητές στους τελικούς! Ο Λιου Ντινγκσούο είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο απλό νέων για το 2015. Στον τελικό νίκησε με 4-0 σετ τον συμπατριώτη του Σούε Φέι. Στις νεάνιδες αναδείχτηκε νικήτρια η Γουάνγκ Μανγιού. Στον τελικό έκαμψε με 4-3 σετ την αντίσταση της Γουάνγκ Μι Ντι. Τα χάλκινα μετάλλια πήραν οι Κινέζοι Ζου Σενγκ, Γουάνγκ Σουκίν στους νέους και οι (Κινέζες φυσικά…) Τσε Κε, Τσε Σινγκτόνγκ στις νεάνιδες.

Στο διπλό νέων πήραν τον παγκόσμιο τίτλο οι Γουάνγκ Σουκίν/Σούε Φέι, στο διπλό νεανίδων οι Τσεν Κε/Γουάνγκ Μανγιού και στο διπλό μικτό οι Σούε Φέι/Τσεν Κε. Η Ευρώπη δεν έφτασε σε μετάλλιο στα ατομικά αγωνίσματα. Αθλητές στο βάθρο είχαν ακόμα η Βόρεια Κορέα, η Κορέα και το Χονγκ Κονγκ.                    

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ