Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

«Τα Χανιά τόπος κατοικίας του αθλητικού πνεύματος»

Xania 2015_prothermansi

Xania 2015_prothermansiΤο αναπτυξιακό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που άρχισε το πρωί στο γυμναστήριο «Έλενα Βενιζέλου», ήρθε να προσδώσει μία διαφορετική νότα στην αθλητική ζωή των Χανίων. Η πόλη φιλοξενεί μετά από πολλά χρόνια αγώνες με πανελλήνιο χαρακτήρα στο δημοφιλές ολυμπιακό άθλημα και θυμίζει τους έντονους δεσμούς, που έχει με αυτό εδώ και δεκαετίες. Την ίδια ώρα οι τοπικοί φορείς και όσοι μετέχουν στη συνδιοργάνωση στηρίζουν απόλυτα τη νέα προσπάθεια και εκδηλώνουν τη χαρά τους για τη διεξαγωγή ενός τουρνουά με πολλαπλή σημασία για τα Χανιά. Στα οφέλη από την πρώτη διεξαγωγή ανοιχτού πανελληνίου τουρνουά στην όμορφη πόλη στάθηκαν και όσοι μίλησαν στη λιτή τελετή έναρξης σήμερα το μεσημέρι. Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλης Διγαλάκης, η εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και αρμόδια σε θέματα αθλητισμού Κατερίνα Ζομπανάκη και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης τόνισαν μεταξύ άλλων ότι τέτοια πρωταθλήματα υπογραμμίζουν τη στενή σχέση της πόλης με τον αθλητισμό και παράλληλα αξίζουν την αναγνώριση και τη βοήθεια απ’ όλους διότι δημιουργούν όμορφα πρότυπα και προάγουν γενικά το αθλητικό πνεύμα. Τους αγώνες οργανώνουν από κοινού ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ο δήμος Χανίων και η Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Χανίων) με την υποστήριξη του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Τα Χανιά αγαπούν τον αθλητισμό και τον αγκαλιάζουν σε κάθε ευκαιρία. Επιπλέον, δεν κάνουν μόνο μαζικοποίηση, αφού παραδοσιακά έχουν διακρίσεις σε όλα τα αθλήματα. Αναφέρω για παράδειγμα, το ποδόσφαιρο, τον στίβο, το πόλο, την κολύμβηση», ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο πρύτανης και μιλώντας λίγο αργότερα και στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. πρόσθεσε: «Το Πανεπιστήμιο αγαπά και στηρίζει τις αγωνιστικές δράσεις στα Χανιά. Και αυτές που γίνονται μέσα στο Πολυτεχνείο και αυτές, που γίνονται στην πόλη. Να συμπληρώσω μάλιστα, ότι στους χώρους του Πολυτεχνείου υπάρχουν δύο τραπέζια πινγκ πονγκ για να ψυχαγωγούνται οι φοιτητές. Εμείς κοιτάζουμε κυρίως τον μαζικό αθλητισμό, αλλά φυσικά στηρίζουμε όλες τις καλές προσπάθειες σε κάθε άθλημα».

Λίγη ώρα μετά την ομιλία της έκανε δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας και η Κατερίνα Ζομπανάκη: «Είναι τιμή για τα Χανιά να φιλοξενούν αυτούς τους καταπληκτικούς αγώνες, οι οποίοι μόνο οφέλη δίνουν προς την κοινωνία. Αποδεικνύουν κατά πρώτο λόγο ότι τα Χανιά προάγουν τον αθλητισμό και τις αξίες του και κατά δεύτερο ότι η πόλη είναι τόπος κατοικίας του αθλητικού πνεύματος και μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις. Τα παιδιά εδώ έρχονται σε επαφή με πανελληνιονίκες και άλλους σπουδαίους αθλητές, αποκτούν όμορφα πρότυπα κι επιπλέον ενισχύεται ο αθλητικός τουρισμός, ειδικά σε μία πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα», σημείωσε η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Χανίων) και πρόσθεσε με έμφαση: «Αποδεικνύεται ακόμα ότι τα Χανιά διαθέτουν αθλητική παιδεία και παράδοση. Διακρίνονται πανελληνίως σε διάφορα αθλήματα, όπως την ποδηλασία και τον στίβο, ενώ παλαιότερα είχαν εθνικές επιτυχίες και στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Πολλά σωματεία διατηρούν ακαδημίες σε διάφορα αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, το τένις, το σκάκι και άλλα. Η πόλη έχει οργανώσει στο παρελθόν πολλές σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις. Τώρα έχει την ευκαιρία να φιλοξενήσει τουρνουά πανελλήνιας εμβέλειας και στο πινγκ πονγκ, μπορεί να το προβάλλει και το διαδώσει περισσότερο στην πόλη και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό».

Από την πλευρά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο πρόεδρος Μανώλης Κολυμπάδης στάθηκε στον χαιρετισμό του στην πετυχημένη εδώ και χρόνια λειτουργία του Ο.Α. Χανίων στο άθλημα και την καλή οργάνωση του τουρνουά: «Ακριβώς στη μέση του μεγάλου φετινού οδοιπορικού στα αναπτυξιακά όπεν, έχουμε τη χαρά και την τύχη να βρισκόμαστε στην πανέμορφη πόλη των Χανίων, που ακόμα και με μουντό καιρό, μας έχει γοητεύσει. Όσον αφορά στο αθλητικό κομμάτι, το σωματείο του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων είναι από τα πιο ιστορικά, καλλιεργεί με επιτυχία το άθλημα εδώ και πολλές δεκαετίες και γενικά προσπαθεί να κρατήσει ψηλά τη σημαία στο νησί. Σας θυμίζω δε, ότι στην επιτραπέζια αντισφαίριση είναι πρωταγωνιστής, καθώς έχει να επιδείξει πολλούς πανελλήνιους τίτλους σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, ενώ έχει τροφοδοτήσει τις εθνικές μας ομάδες με αθλητές και αθλήτριες», ανέφερε αρχικά ο επικεφαλής της διοίκησης της και συμπλήρωσε: «Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια είμαστε εδώ για μεγάλο eventκαι ευχαριστούμε τη διοίκηση του Ο.Α. Χανίων και ιδιαίτερα την αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας μας Κική Ερηνάκη για τις προσπάθειές τους. Και ως αντιπρόεδρος και ως στέλεχος του τοπικού σωματείου η Κική δίνει τον καλύτερο εαυτό της για την επιτυχία των αγώνων. Ευχαριστούμε θερμά επίσης τον δήμο, την Περιφέρεια και γενικά όλους όσοι στηρίζουν το τουρνουά κι ευχόμαστε  στους αθλητές καλή επιτυχία διότι το πιο σημαντικό είναι να διασκεδάσουν με τη συμμετοχή τους».   

Οι αγώνες θα συνεχιστούν από αύριο στις 08:40 και οι τελικοί όλων των κατηγοριών υπολογίζεται να γίνουν γύρω στη 1 το μεσημέρι.

 

* Σημερινό στιγμιότυπο από την ώρα προθέρμανσης στο γυμναστήριο των αγώνων (φωτό Ηλίας Ζαχαρόπουλος).

                                                         

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ