Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κοντράρονται για το πλεονέκτημα Δ.Α.Ο. Ταύρου και Ολυμπιακός στην Α1 γυναικών

DAO Tavrou_15-16

DAO Tavrou_15-16Το ντέρμπι κορυφής στην Α1 εθνική κατηγορία γυναικών μεταξύ του Δ.Α.Ο. Ταύρου και του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. δεσπόζει αυτό το Petrova-ZavitsanouΣαββατοκύριακο στην αγωνιστική δραστηριότητα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Ύστερα από 5 αγωνιστικές οι δύο ομάδες προηγούνται αήττητες και αύριο στη 1 το μεσημέρι κοντράρονται για το ποια θ’ αυξήσει το απόλυτο των επιτυχιών και θ’ αποκτήσει το πλεονέκτημα στην υπόθεση του τίτλου. Προμηνύεται πολύ δυνατή αναμέτρηση με αμφίρροπη εξέλιξη και εγγυημένο θέαμα, ενώ η παρουσία πέντε εν ενεργεία διεθνών αθλητριών αποτελεί βασικό λόγο για να σπεύσουν οι φίλοι του αθλήματος στην ομοσπονδιακή αίθουσα. Στην κορυφαία κατηγορία των γυναικών θα ολοκληρωθεί ο 1ος γύρος και θα διεξαχθεί και η εναρκτήρια αγωνιστική του 2ου γύρου. Στον ίδιο χώρο θα συνεχιστεί και το πρωτάθλημα της Α2 γυναικών, όπου θα γίνουν η τελευταία (7η) αγωνιστική του 1ου γύρου και η πρώτη (8η) του 2ου. Το ίδιο θα προχωρήσουν το διήμερο και πολλά από τα διασυλλογικά πρωταθλήματα των τοπικών κατηγοριών.

Δ.Α.Ο.Τ. και Ολυμπιακός συγκρούονται το Σάββατο για την 7η αγωνιστική της Α1 γυναικών και θέλουν εξίσου να μείνουν μόνοι στην κορυφή μετά το τέλος του πρώτου μισού της διοργάνωσης. Πέρσι οι δύο ομάδες είχαν από μία νίκη στους μεταξύ τους αγώνες με 4-2. Φέτος υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στα ρόστερ τους, καθώς η ομάδα του Ταύρου ενισχύεται με τη Σέρβα Μόνικα Μόλναρ, ενώ ο Ολυμπιακός συνεργάζεται ξανά με τη Γεωργία Ζαβιτσάνου κι έχει αποκτήσει και την Αγγελίνα Παπαδάκη. Ο προπονητής του Δ.Α.Ο.Τ. Αλέξης Αρσενιάδης πρόκειται να παρατάξει τις Μόλναρ, Κατερίνα Τόλιου και Αλίκη Κιούφη. Η τελευταία έλειψε ικανό χρονικό διάστημα από τους αγώνες λόγω τραυματισμού στο γόνατο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης θα επιλέξει τριάδα ανάμεσα στις Παπαδάκη, Ζαβιτσάνου, Μαρία Χριστοφοράκη και Ντετελίνα Πέτροβα.

Πριν από το παιχνίδι κορυφής ο Δ.Α.Ο.Τ. αντιμετωπίζει το πρωί του Σαββάτου το Πέρα Αθηνών. Στη σημερινή της κατάσταση η πρωταθλήτρια ομάδα της Α1 πολύ δύσκολα θα τον απειλήσει, πάντως η Όλγα Γεωργοπούλου και η Δήμητρα-Θωμαΐδα Τσεκούρα είναι αθλήτριες που χρειάζονται προσοχή. Από κει και πέρα στο πρόγραμμα υπάρχουν ενδιαφέρουσες κόντρες για την αποφυγή των θέσεων μπαράζ και του υποβιβασμού. Η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης συναντά το Σάββατο τα Ταταύλα και τον Φοίνικα Πειραιά, με τους οποίους ισοβαθμεί στην 4η θέση. Αύριο το μεσημέρι αναμετρώνται η Έδεσσα και ο Τελαμώνας Σαλαμίνας, που είναι οι μοναδικές ομάδες χωρίς νίκη ακόμα στο πρωτάθλημα.

Στην Α2 των γυναικών θα γίνουν το Σάββατο και οι δύο αγωνιστικές. Οι Σάρισες Φλώρινας έχουν το απόλυτο των επιτυχιών σε 6 αγωνιστικές, επιβεβαιώνουν τα προγνωστικά και πηγαίνουν εκ του ασφαλούς προς τον τίτλο και την άνοδο. Στις θέσεις των μπαράζ για την Α1 έχουν βαθμολογικό πλεονέκτημα ο  Άρης 2006 και το Π.Κ.Δ. Ταύρου, οι οποίοι τίθενται αντιμέτωποι αύριο στις 10:00, στο κλείσιμο του 1ου γύρου. Πίσω τους βρίσκεται σε απόσταση δύο βαθμών η Α.Ε. Αθηνά και θα επιδιώξει τους 4 βαθμούς από τα παιχνίδια της για να ξαναμπεί στη διεκδίκηση των θέσεων 2-3. Επίσης αύριο το πρωί γίνεται το ματς του Γ.Α.Ο. Πειραιά με τους Φοίνικες Πάτρας, με τις δύο ομάδες να είναι μαζί ακριβώς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ το μεσημέρι συναντώνται και οι δύο τελευταίες ομάδες της κατάταξης, η Καβάλα και το Ρουφ 80.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου:

Στην Α1 γυναικών:

Το Σάββατο στις 10:00:

Ολυμπιακός-Α.Ο.Σ. Τελαμών

Ο.Ε.Α. Έδεσσας-Α.Ο. Φοίνιξ Αγ. Σοφίας

Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Α.Ο. Ταταύλα          

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Δ.Α.Ο. Ταύρου

Το Σάββατο στις 13:00:

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Ολυμπιακός

Α.Ο. Ταταύλα-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Α.Ο. Φοίνιξ-Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης             

Α.Ο.Σ. Τελαμών-Ο.Ε.Α. Έδεσσας              

Την Κυριακή στις 10:00:

Ολυμπιακός-Ο.Ε.Α. Έδεσσας

Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Α.Ο.Σ. Τελαμών                

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Α.Ο. Φοίνιξ       

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Α.Ο. Ταταύλα

Στην Α2 γυναικών:

Το Σάββατο στις 10:00:

Φοίνικες Πάτρας-Γ.Α.Ο. Πειραιά

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Α.Ο. Άρης 2006

Σάρισες Φλώρινας-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας

Ρουφ 80-Αθηνά Μαγκουφάνας

Το Σάββατο στις 13:00:

Γ.Α.Ο. Πειραιά-Αθηνά Μαγκουφάνας

Ρουφ 80-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας

Σάρισες Φλώρινας-Άρης 2006                  

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Φοίνικες Πάτρας               

* Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ήταν παρούσα χτες βράδυ στην ετήσια εκδήλωση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες για τη βράβευση των αθλητών, που διακρίθηκαν διεθνώς μέσα στο 2015. Την εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Παναγιώτης Τζόβολος.

 

* Φωτό αριστερά: Η τριάδα του Δ.Α.Ο. Ταύρου έπειτα από προπόνηση με τις Μόλναρ, Τόλιου και Κιούφη.

* Φωτό δεξιά: Δύο από τις αθλήτριες του Ολυμπιακού σε διάλειμμα αγωνιστικής δραστηριότητας στο Σ.Ε.Φ.. Η Πέτροβα και η Ζαβιτσάνου.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ