Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με μπροστάρη τον Γκιώνη στην 8άδα του Τσάμπιονς Λιγκ η Μπορούσια, ευρωπαϊκός αποκλεισμός για Ενεμπόν

Gio-Korbel 1

Gio-Korbel 1Με οδηγό τον Παναγιώτη Γκιώνη η Μπορούσια Ντίσελντορφ …αποκατέστησε τις ισορροπίες στην 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων, υπενθύμισε τη μεγάλη της δύναμη και οριστικοποίησε την είσοδό της στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Με δύο νίκες ουσίας, αλλά και ψυχολογίας, ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του 2013 πρωταγωνίστησε στη χτεσινοβραδινή επικράτηση απέναντι στην Στεν Οστρόφ, μέσα στην Τσεχία, με 3-2. Η πρώτη νίκη του μάλιστα, ήρθε στην έναρξη του αγώνα και άνοιξε τον δρόμο για τη διασφάλιση της πρόκρισης. Όταν οι περσινοί φιναλίστ της διοργάνωσης έκαναν το 0-2 επικύρωσαν το εισιτήριο από το γκρουπ D κι αφού ακολούθησαν δύο χαμένα ματς ήρθε ξανά ο Γκιώνης στο τέλος να χαρίσει τη νίκη γοήτρου. Η Μπορούσια πέρασε ως 2η και στην κλήρωση της προσεχούς εβδομάδας θα βρει μπροστά της κάποια από τις ομάδες, που κατέκτησαν την 1η θέση στα υπόλοιπα τρία γκρουπ. Η γαλλική Ενεμπόν αντίθετα, σταματά εδώ τη φετινή ευρωπαϊκή της παρουσία. Το κλαμπ του Καλλίνικου Κρεάνγκα έχασε κατά κράτος στην Αυστρία από τη Νιντερόστεριχ με 3-0, περιορίστηκε στην τελευταία θέση του γκρουπ Β και δεν μπορεί να συνεχίσει ούτε στο E.T.T.U. Cup, δηλαδή τη δεύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση συλλόγων.

Στην κατάμεστη έδρα του Oστρόφ, όπου τα εισιτήρια ήταν από νωρίς sold out, ο άρχιζε με φαβορί τους νταμπλούχους Γερμανίας. Όχι μόνο γιατί είναι ανώτεροι με πλήρες ρόστερ, αλλά και γιατί οι Τσέχοι παρατάχθηκαν χωρίς τον κορυφαίο αθλητή τους, τον Μαζατάκα Μοριζόνο. Ο Ιάπωνας έμεινε στην πατρίδα του επειδή αυτές τις ημέρες δίνει παιχνίδια κατάταξης στην εθνική του ομάδα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2016. Η Μπορούσια είχε προβάδισμα ενός βαθμού από την Οστρόφ και μόνο αν έχανε με 3-0 ή και 3-1 και μεγαλύτερη διαφορά στα σετ από εκείνη που καταγράφηκε στο ματς του 1ου γύρου, θα έμενε στην ισοβαθμία έξω από την 8άδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Τελικά δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία, πιστοποίησε την κλάση της ως 10 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης και σε μία χρονιά, όπου έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από προβλήματα τραυματισμών, εξακολουθεί να ονειρεύεται τη διάκριση.

Ο Γκιώνης, που δύο μήνες μετά τον τραυματισμό του στον προσαγωγό αναζητά ακόμα τα υψηλά αγωνιστικά στάνταρ, έδωσε πολύ δύσκολα το προβάδισμα στην ομάδα του. Όρθωσε εμπόδια μπροστά του ο καταξιωμένος Πετρ Κόρμπελ, που παραμένει σε καλό επίπεδο στα 45 του χρόνια και σε πολλές στιγμές έδειξε την αναμφισβήτητη ποιότητά του. Ο Γκιώνης φιγουράρει στο νούμερο 9 της τρέχουσας ευρωπαϊκής κατάταξης, ο 4ος Ολυμπιονίκης της Ατλάντα έχει πέσει πια στο νούμερο 90, όμως το ματς ήταν πολύ κλειστό ώσπου να επικρατήσει ο Έλληνας πρωταθλητής με 3-2 σετ. Στο 4ο σετ προηγήθηκε 6-4, αλλά δέχτηκε 5 πόντους στη σειρά και τελικά την ισοφάριση. Στην αλλαγή των πλευρών του 5ου σετ ήταν μπροστά 5-2, αργότερα 8-4, αλλά ο κορυφαίος Τσέχος μείωσε σε 8-7. Ο Γκιώνης διατήρησε τη δυνατή ψυχολογία και το καθαρό μυαλό, χρειάστηκε κι έναν τυχερό πόντο στο 8-7 και με σερί 4-0 πανηγύρισε τη νίκη, που διευκόλυνε το έργο της Μπορούσια.

Το καθοριστικό βήμα έγινε αμέσως μετά με τη νίκη του Γερμανού Πάτρικ Φρανζίσκα επί του Τσέχου Πάβελ Σίρουτσεκ και κρίθηκε η υπόθεση πρόκριση. Στη συνέχεια έκανε την επανεμφάνισή του στα τραπέζια ο ρέκορντμαν των τίτλων στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Τίμο Μπολ. Ο Γερμανός σταρ επανήλθε ύστερα από απουσία μηνών (σ.σ. είχε αγωνιστεί στην πρεμιέρα του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο έκανε χειρουργείο στο γόνατο), υστέρησε φυσιολογικά και ηττήθηκε από τον Τσέχο Τόμας Τρέγκλερ. Αν ο Μπολ δεν προερχόταν από σοβαρό τραυματισμό θα επρόκειτο σίγουρα για σούπερ έκπληξη…

Στη συνέχεια ο Κόρμπελ επιβεβαίωσε την καλή του κατάσταση νικώντας 3-1 τον Φρανζίσκα, ισοφάρισε το σκορ ομάδων σε 2-2 και ο Γκιώνης χρειάστηκε να ξαναμπεί στον αγωνιστικό χώρο. Έχασε το 1ο σετ από τον πρώην συμπαίκτη του στη γαλλική Ανζέ Πάβελ Σίρουτσεκ (Νο 93 στη γηραιά ήπειρο), όμως βελτιώθηκε άμεσα και είχε τον πρώτο λόγο στα επόμενα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 2ο σετ επιβλήθηκε χωρίς να χάσει πόντο! Η νέα νίκη με 3-1 σετ βοηθά σίγουρα και στο ψυχολογικό κομμάτι τον κορυφαίο αμυντικό, καθώς η σεζόν δεν έχει κυλήσει όπως θα ήθελε σε αυτούς τους μήνες.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Οστρόφ-Μπορούσια 2-3:

Πετρ Κόρμπελ-Παναγιώτης Γκιώνης 2-3 (12-10, 9-11, 8-11, 11-9, 7-11)

Πάβελ Σίρουτσεκ-Πάτρικ Φρανζίσκα 0-3 (8-11, 6-11, 12-14)

Τόμας Τρέγκλερ-Τίμο Μπολ 3-1 (5-11, 11-8, 14-12, 11-6)

Κόρμπελ-Φρανζίσκα 3-1 (9-11, 11-6, 11-4, 11-7)

Σίρουτσεκ-Γκιώνης 1-3 (11-5, 0-11, 14-16, 9-11)  

Στον πάγκο για τους Γερμανούς κάθισε ο Ινδός Καμάλ Ασάντα. Στον άλλο αγώνα του γκρουπ, ο οποίος δεν είχε βαθμολογική σημασία, η Σαρτρ νίκησε στη Γαλλία την πολωνική Μπογκόρια με 3-0. Η Σαρτρ πέρασε ως νικήτρια του γκρουπ στην επόμενη φάση, ενώ η Μπογκόρια περιορίστηκε στην τελευταία θέση και αποκλείστηκε από την Ευρώπη.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΓΚΡΟΥΠ D:

ΟΜΑΔΑ                       ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ   ΒΑΘΜΟΙ

1. Σαρτρ                           18-7             12

2. Μπορούσια                 14-12           10

———————————————————

3. Οστρόφ                        12-14           8

———————————————————

4. Μπογκόρια                  7-18             6

Kreanga-Hou YingtsaoΣτην Αυστρία η Νιντερόστεριχ και η Ενεμπόν αναμετρήθηκαν με φόντο την 3η θέση και το δικαίωμα συμμετοχής στο E.T.T.U. Cup. Η κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ το 2008 είχε χάσει 3-2 στη Γαλλία, όμως στη βαθμολογία του γκρουπ Β είχε έναν βαθμό περισσότερο. Ως εκ τούτου η ομάδα του Κρεάνγκα ήθελε νίκη με οποιοδήποτε σκορ προκειμένου να την πιάσει στην 3η θέση και να ευνοηθεί στην ισοβαθμία. Η τριάδα της στήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να ξαναβγούν ζευγάρια, που είχαν βγει στο αντίστοιχο ματς του 1ου γύρου, αυτό έγινε, όμως οι πρώην πρωταθλητές Γαλλίας δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα. Ο Κρεάνγκα κάμφθηκε με 3-0 σετ από τον Κινέζο αμυντικό Χου Γινγκτσάο, τον οποίο είχε νικήσει με αυτό σκορ στη Γαλλία… Έχασε στις λεπτομέρειες τα δύο πρώτα σετ και δεν μπόρεσε να ξαναμπεί στο ματς. Νωρίτερα ο Τσέχος Ντιμίτρι Προκόπκοφ κάμφθηκε από τον Αυστριακό Στέφαν Φέγκερλ και αργότερα ο Γάλλος Κουεντέν Ρομπινό από τον επίσης Αυστριακό Ντάνιελ Χάμπεσον, τον οποίο είχε ξεπεράσει στο εντός έδρας παιχνίδι…   

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Νιντερόστεριχ-Ενεμπόν 3-0:

Στέφαν Φέγκερλ-Ντιμίτρι Προκόπκοφ 3-1 (11-7, 11-4, 7-11, 11-6)

Χου Γινγκτσάο-Καλλίνικος Κρεάνγκα 3-0 (11-8, 11-9, 11-5)

Ντάνιελ Χάμπεσον-Κουεντέν Ρομπινό 3-2 (10-12, 11-7, 11-4, 7-11, 11-3)

Στο φινάλε έγινε ανατροπή στην 1η θέση του γκρουπ, καθώς η Ολύμπια Γκρούντιαζ ήταν εκπληκτική απέναντι στη UMMC και τη νίκησε μέσα στην πόλη Βερκνάγια με 3-2! Επιπλέον, οι Πολωνοί κατάφεραν να πετύχουν καλύτερη διαφορά στα σετ σε σχέση με το 3-2 των Ρώσων στο πρώτο ματς κι έτσι έφτασαν απρόσμενα στην κορυφή του ομίλου.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΓΚΡΟΥΠ Β:

ΟΜΑΔΑ                       ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ   ΒΑΘΜΟΙ

1. Ολύμπια Γκρούντιαζ     15-12          10

2. U.M.M.C.                       14-12            10

——————————————————–

3. Νιντερόστεριχ               13-10            9

——————————————————–

4. Ενεμπόν                        9-17             7

Στην 8αδα του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών προκρίθηκαν ακόμα η ρωσική Όρενμπουργκ και η γερμανική Σααρμπρίκεν από το γκρουπ Α, η σουηδική Έσλοβ και η γαλλική Ποντουάζ από το γκρουπ C. Στα προημιτελικά του E.T.T.U. Cupπηγαίνουν ως 3ες από τα γκρουπ η γαλλική Ανζέ, η Νιντερόστεριχ, η γερμανική Βέρντερ Βρέμης και η Οστρόφ.

                                    

Δύο φωτό μέσα από τις διαδικτυακές μεταδόσεις του laola1.tv.

Στιγμιότυπο από τον αγώνα του Γκιώνη με τον Κόρμπελ στην Τσεχία και φάση από το ματς του Κρεάνγκα με τον Χου Γινγκτσάο στην Αυστρία.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ