Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Υψηλή διάθεση και ποιότητα στο προπονητικό καμπ των νεαρών επιλέκτων

Kamp mikron_SEF

Kamp mikron_SEFΣε εξέλιξη είναι από το απόγευμα του Σαββάτου το προπονητικό καμπ για αθλητές και αθλήτριες των προ-εθνικών ομάδων νεαρών ηλικιών του κλιμακίου Αττικής. Γίνεται στην ομοσπονδιακή αίθουσα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 6 του μήνα και συγκεντρώνει 10 παιδιά από τις κατηγορίες νέων, νεανίδων και κορασίδων. Την επίβλεψη και την ευθύνη για το πρόγραμμα έχει ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής. Μέσα στο 5νθήμερο θα του δώσουν εθελοντικά κάποια βοήθεια οι σωματειακοί προπονητές Κωνσταντίνος Κωστόπουλος (Γ.Σ. Άρης Βούλας) και Χρήστος Βατσακλής (Επιτραπέζια Αντισφαίριση Πεύκης). Πολύ σημαντικό επίσης, ότι στον ίδιο χώρο προπονούνται παράλληλα και στελέχη των εθνικών ομάδων ανδρών-γυναικών, μάλιστα δεν παραλείπουν να δίνουν συμβουλές στους νεαρούς παίκτες.

Οι δύο πρώτες ημέρες έχουν κυλήσει κατ’ ευχήν και ο Κώστας Βατσακλής βρήκε τους μικρούς διεθνείς «πολύ ορεξάτους, σοβαρούς και σε πολύ καλή κατάσταση όσον αφορά στην προπόνησή τους». Υπάρχει ποικιλία ασκήσεων και μεγάλη ποιότητα στις προπονήσεις δεδομένου ότι τα παιδιά παίζουν και με διεθνείς αθλητές των μεγάλων κατηγοριών. Στο κλείσιμο του «καμπ ελέγχου και αγωνιστικής ετοιμότητας», όπως το ονόμασε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα γίνουν και φιλικά παιχνίδια, ενώ ακριβώς επειδή πρόκειται για τεστ κλήθηκε στη συγκέντρωση προετοιμασίας και η Γεωργία Χατζηλυγερούδη, η οποία πέρασε από φέτος στην ηλικιακή κατηγορία των Νέων γυναικών. Ένα ακόμα στοιχείο για το πόσο ενδιαφέρει την ομοσπονδία αυτό το πρώτο καμπ ετοιμότητας των νέων είναι ότι τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα επισκεφτεί το προπονητήριο του φαληρικού σταδίου ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Μανώλης Κολυμπάδης.

Ο Γ.Α.Σ. ΛΕΣΒΟΥ ΠΡΩΤΕΥΣΕ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ Β΄ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΟΙΠΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝΔΡΩΝ

20160103 133005Οι συναντήσεις στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο στον Άλιμο για τον όμιλο Β’ Εθνικής Λοιπής χώρας ανδρών για την Κρήτη, την Κω και τη20160103 131235 Λέσβο αποτέλεσαν χτες και σήμερα την έναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο νέο έτος. Την 1η θέση κατέκτησε αήττητος ο Γ.Α.Σ. Λέσβου και απέκτησε το δικαίωμα να παίξει τον Απρίλιο στα προ-μπαράζ της κατηγορίας με την ομάδα, που θα τερματίσει 1η στη Χίο και να διεκδικήσει είσοδο στα μπαράζ ολόκληρης της Β’ Εθνικής στην Αθήνα. Τα παιχνίδια δύο γύρων έγιναν στην αίθουσα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Β.Α.Κ. και πήραν μέρος 3 ομάδες. Ο Γ.Α.Σ. Λέσβου, ο Α.Ο. Ακρωτηρίου και ο νεοσύστατος Α.Ο. Ε.Π.Α. Κω, που μόλις τώρα έδωσε τα πρώτα παιχνίδια του σε διασυλλογικό πρωτάθλημα. Δεν «κατέβηκε» και υπέστη μηδενισμούς ο Ο.Α.Α. Ηρακλείου παρότι στην Κρήτη είχε δώσει κανονικά τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο τους δύο αγώνες του με το Ακρωτήρι και είχε σημειώσει ισάριθμες νίκες με 4-1…

Τη νικήτρια ομάδα της Λέσβου συγκροτούν ο Ηλίας Χάφτας (παλιός πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό εφήβων), ο Γιώργος Στρατάκης και ο Στέλιος Μακρέλλης. Στο νησί συνεχίζεται η προσπάθεια για να φτάσει ξανά σε καλά επίπεδα η γενική λειτουργία στο άθλημα, πάντως ο Γ.Α.Σ. και ο Αρίων είναι από τα σωματεία με ουσιαστική δραστηριότητα.

Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι το γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. δεν είναι ακόμα σε θέση ν’ αναφερθεί γενικά στα σημαντικότερα νέα από τα τοπικά πρωταθλήματα ανά την Ελλάδα. Θα μπορεί να το κάνει, όταν προχωρήσει η ενημέρωση από τα σωματεία προς την ομοσπονδία και δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα και τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα αγώνων…

20160103 133748Τα αποτελέσματα του διημέρου πλην φυσικά των αγώνων του Ο.Α.Α. Ηρακλείου ο οποίος μηδενίστηκε:

To Σάββατο:

Α.Ο. Ακρωτηρίου-Γ.Α.Σ. Λέσβου      0-4

Α.Ο. Ε.Π.Α. Κω-Α.Ο. Ακρωτηρίου     4-0

Γ.Α.Σ. Λέσβου-Α.Ο. Ε.Π.Α. Κω        4-0    

Την Κυριακή:

Γ.Α.Σ. Λέσβου-Α.Ο. Ακρωτηρίου      4-1

Ε.Π.Α. Κω-Γ.Α.Σ. Λέσβου               0-4

Α.Ο. Ακρωτηρίου-Α.Ο. Ε.Π.Α. Κω     2-4

* Ιδανικό ποδαρικό στη χρονιά για την Μπορούσια Ντίσελντορφ του Παναγιώτη Γκιώνη. Με το εμφατικό 3-0 κατέβαλλε εκτός έδρας τη 2η της βαθμολογίας Φούλντα και μετά από 12 αγώνες στην Μπουντεσλίγκα ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το υπόλοιπο της σεζόν. Τώρα ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας και είναι ισόβαθμη με τη Βέρντερ Βρέμης και τη Μπεργκνέουσταντ. Σήμερα δεν αγωνίστηκε ο Έλληνας πρωταθλητής και οι νταμπλούχοι Γερμανίας παρέταξαν τους Γερμανούς Μπολ και Φρανζίσκα και τον Ινδό Ατσάντα.

 

Φωτό 1: Καταξιωμένοι πρωταθλητές και φερέλπιδες νέοι, όλοι μαζί στο Σ.Ε.Φ., με την ευκαιρία του προπονητικού καμπ των μικρών προ-εθνικών ομάδων. Από την κορασίδα Γερασιμάτου που δεν έχει κλείσει ακόμα τα 15 της χρόνια, μέχρι τον θρυλικό Καλλίνικο Κρεάνγκα, που άγει τον 44ο χρόνο της ηλικίας του.

Φωτό 2: Η ομάδα του Γ.Α.Σ. Λέσβου μετά το τέλος των αγώνων της στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο. Από αριστερά Μακρέλλης, Στρατάκης και Χάφτας

Φωτό 3 και 4: Αγωνιστικά στιγμιότυπα από τα παιχνίδια Γ.Α.Σ. Λέσβου-Κως και Ακρωτήρι-Κως αντίστοιχα. 

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ