Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Κρεάνγκα και του Γκιώνη στο Ολυμπιακό τουρνουά

OG2012TT

OG2012TTΤους πιθανούς αντιπάλους τους στο απλό ανδρών του Ολυμπιακού τουρνουά πληροφορήθηκαν πριν από λίγες ώρες ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα. Η κλήρωση, που έγινε το μεσημέρι στο Λονδίνο, αφορούσε και τα τέσσερα αγωνίσματα του Ολυμπιακού προγράμματος (απλό ανδρών, απλό γυναικών, ομαδικό ανδρών, ομαδικό γυναικών) και χαρακτηρίζεται καλή για τους δύο εκπροσώπους της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Επισημαίνεται ότι αμφότεροι τοποθετήθηκαν κατευθείαν στον 2ο γύρο επειδή με βάση την τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη υπολογίζονταν στις θέσεις (τα seeding) 17-32 του ταμπλό. Αρχίζουν στις 29 του μήνα την προσπάθεια για διάκριση και πιο αργά σήμερα πρόκειται να γνωστοποιηθούν τα ωράρια των αγώνων.

Ο Γκιώνης κληρώθηκε στο κάτω μέρος του ταμπλό. Πιθανότερος αντίπαλός του από τα seedingτου 1ου γύρου είναι ο Ουκρανός Γιάροσλαβ Ζμουντένκο. Ο συγκεκριμένος αθλητής θα πρέπει νωρίτερα να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αιγύπτιου Ομάρ Ασάρ (ο οποίος θυμίζουμε ότι μετείχε πριν από λίγες ημέρες στο καμπ της εθνικής μας ομάδας στο Καρπενήσι) που περνά χωρίς αγώνα τον προκριματικό γύρο. Αν ο Γκιώνης προκριθεί στον 3ο γύρο και τους «32» του αγωνίσματος τότε το φαβορί, που θα βρει μπροστά του από τα seeding 1-16, είναι ο Ιάπωνας Σεϊά Κισικάβα.

«Είναι καλή η κλήρωση. Ο Ζμουντένκο, που θεωρώ ότι μάλλον θα είναι ο αντίπαλός μου, έχει απλό τρόπο παιχνιδιού, ίσια χτυπήματα και μπορείς να βρεις ρυθμό μαζί του. Αν τελικά αντιμετωπίσω αυτόν την Κυριακή θεωρώ ότι εφόσον παίξω καλά θα τα καταφέρω», τόνισε σχετικά με την κλήρωση ο 1ος Μεσογειονίκης της Πεσκάρα και συμπλήρωσε: «Βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά και το βασικό είναι να περάσω στον 3ο γύρο. Μετά θα έλεγα ότι έχω ευκαιρία και με τον Κισικάβα, με τον οποίο είχα παίξει πριν από έξι-επτά χρόνια. Τον είχα νικήσει τότε, αλλά δίχως αμφιβολία τώρα είναι καλύτερος παίκτης. Απλά ξέρω ότι δεν είναι και ο πιο αποτελεσματικός απέναντι στην άμυνα, συνεπώς πιστεύω ότι αν πιάσω υψηλά στάνταρ απόδοσης και παίξω χωρίς άγχος, έχω πιθανότητες».

Ο Κρεάνγκα βρίσκεται στο πάνω μέρος του ταμπλό. Στο ξεκίνημα της προσπάθειάς του είναι πολύ πιθανό να συναντήσει τον θρυλικό Βέλγο Ζαν Μισέλ Σέιβ, που αντιστοίχως είναι στα seedingτου 1ου γύρου. Νωρίτερα βέβαια, ο Σέιβ πρέπει να κάμψει την αντίσταση του Σέρβου Μάρκο Γέφτοβιτς (πήρε μέρος κι αυτός στο καμπ προετοιμασίας στο Καρπενήσι…), ο οποίος έχει επίσης byeστον προκριματικό γύρο. Αν ο Έλληνας διεθνής πάρει την πρόκριση στον 3ο γύρο, τότε το φαβορί που θ’ αντιμετωπίσει από τα seeding1-16 είναι ο Δανός Μίκαελ Μέιζ, πρωταθλητής Ευρώπης του 2009 στο απλό ανδρών.

«Κοιτάμε την κλήρωση συνολικά, δηλαδή σε σύγκριση και με άλλους αθλητές που ήταν τοποθετημένοι στα φαβορί του 2ου γύρου, συνεπώς θεωρώ πως είναι βατή. Ο Σέιβ των επτά συμμετοχών σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι αθλητής, που με ξέρει και τον ξέρω πάρα πολύ καλά, η πολύχρονη παράδοση των μεταξύ μας αγώνων είναι μοιρασμένη και σίγουρα θα γίνει σπουδαίο παιχνίδι αν τελικά επικρατήσει στον αγώνα του στον 1ο γύρο και τον αντιμετωπίσω. Ο πρώτος στόχος λοιπόν, είναι να προκριθώ στους «32» και για τη συνέχεια θα δούμε», ήταν το σύντομο σχόλιο του Κρεάνγκα μετά την κλήρωση.

Πρώτο φαβορί του απλού ανδρών είναι ο Κινέζος παγκόσμιος πρωταθλητής του αγωνίσματος Ζανγκ Τζικ και δεύτερο ο συμπατριώτης του, «ασημένιος» Ολυμπιονίκης της Αθήνας και του Πεκίνου στο απλό Γουάνγκ Χάο. Από τα φαβορί 3 και 4 στο πάνω μέρος του ταμπλό είναι ο Ιάπωνας Τζουν Μιζουτάνι και στο κάτω ο Γερμανός Τίμο Μπολ.

Οι Έλληνες πρωταθλητές συνεχίζουν την προετοιμασία τους στο Λονδίνο και όλο και περισσότερο συνηθίζουν την κεντρική σάλα του ExcelArena, το γυμναστήριο στο οποίο θ’ αγωνιστούν. Την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στο Λονδίνο και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ