Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι εξελίξεις σε όλες τις τοπικές διασυλλογικές κατηγορίες της χώρας

AEK 2015-2016

AEK 2015-2016Μαζί με τις εθνικές κατηγορίες έχουν προχωρήσει σημαντικά πλέον και τα τοπικά διασυλλογικά πρωταθλήματα στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Το προσεχές  Σαββατοκύριακο μάλιστα, παράλληλα με την αγωνιστική δράση στην Α2 κατηγορία αναδεικνύονται και τοπικοί πρωταθλητές σε κάποιες περιοχές. Ήρθε η ώρα λοιπόν, να ρίξουμε την καθιερωμένη ματιά στις εξελίξεις από τα πρωταθλήματα της Β’ Εθνικής και κάτω και να δούμε τις ομάδες, που πρωταγωνιστούν. Δραστηριότητα υπάρχει στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Μακεδονία, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλονίκη, τη Λοιπή χώρα (νησιά), τη Θράκη, τη Θεσσαλία και φυσικά την Αττική. Έχουν προκύψει δε, οι νικητές στους ομίλους της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας στους άνδρες, καθώς στις 9 και 10 Ιανουαρίου έρχονται τα τοπικά μπαράζ. Στους δύο ομίλους της Θράκης πήραν την 1η θέση ο Εθνικός και ο Φάρος από την Αλεξανδρούπολη και στους ομίλους της Ανατολικής Μακεδονίας ο Α.Σ.Ε.Α. Δράμας και ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας. Θυμίζουμε ότι την Κυριακή πρώτευσε ο Γ.Α.Σ. Λέσβου στη Β’ Εθνική για τα νησιά Κρήτη-Λέσβος-Κως, ενώ στις γυναίκες ολοκληρώθηκαν μόνο τα παιχνίδια στους ομίλους της Θράκης και ο Εθνικός με τον Φάρο κυριάρχησαν και εκεί. Σημειώνουμε επιγραμματικά τα δρώμενα σε κάθε διοργάνωση με βάση τα αναρτημένα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr) και τη σχετική ενότητα των διασυλλογικών πρωταθλημάτων.

Οι εξελίξεις στους άνδρες:

Στη Β’ Εθνική Αττικής βρίσκεται στην κορυφή η Α.Ε.Κ. με 10 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και 20 βαθμούς. Πίσω της βρίσκονται το Α.Κ. Ζωγράφου με 18, η Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας και ο Α.Σ. Φιλονίκης με 17 βαθμούς. Το πρωτάθλημα τελειώνει στις 18 αγωνιστικές και οι τρεις πρώτες ομάδες πάνε στα μπαράζ για την άνοδο στην Α2.

Στην Α’ Αττικής εμφανίζεται αχτύπητος προς το παρόν ο Α.Ο. Ζήνων. Μόλις άρχισε κι εδώ ο 2ος γύρος και ύστερα από 10 αγωνιστικές η ομάδα της Γλυφάδας έχει το προβάδισμα με 20 βαθμούς. Ακολουθούν ο Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας με 18, ο Γ.Α.Ο. Πειραιά και ο Α.Ο. Διονύσου με 17.

Στη Β’ Αττικής κατέχει την 1η θέση χωρίς ήττα το Ρουφ 80. Έχει 18 βαθμούς. Ο Πανιώνιος Γ.Σ. είναι 2ος με 17 και ο Πανελλήνιος Γ.Σ. 3ος με 16. Θυμίζουμε ότι αποβλήθηκε με δύο μηδενισμούς η Ν.Ε. Μεγαρίδας.

Στη Γ’ Αττικής έχουν δημιουργηθεί δύο όμιλοι. Στον 1ο είναι μπροστά ο Α.Σ. Άλφα με 6 νίκες σε ισάριθμα ματς και 12 βαθμούς. Αρκετά πίσω του είναι ο Α.Ο. Ιλισσός Καλλιθέας και ο Γ.Α.Σ. Χολαργού με 9 βαθμούς. Στον 2ο όμιλο διατηρεί το αήττητο ο Τελαμώνας Σαλαμίνας και προηγείται με 12 βαθμούς. Έντεκα βαθμούς έχει ο Α.Ο. Βύρων και από 9 η Δόξα Πεύκης και η Κορωνίδα Γαλατσίου. Μετά το τέλος των ομίλων θα γίνουν χιαστί ματς για να βγουν οι νικητές της κατηγορίας (από τις θέσεις 1-2 των ομίλων), αλλά και να υπάρξει διαβάθμιση στις παρακάτω θέσεις.

Στη Β’ Εθνική Θεσσαλονίκης οι δύο όμιλοι ολοκληρώνονται το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιανουαρίου. Οι ομάδες, που θα πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις του κάθε ομίλου, περνάνε στα προ-μπαράζ. Στον 1ο όμιλο φιγουράρει στην κορυφή αποκλειστικά με νίκες ο Α.Ο. Νέμεσις. Έχει συγκεντρώσει 20 βαθμούς και έπονται ο Απόλλων Καλαμαριάς με 18, ο Α.Ο. Πολύγυρου και ο Α.Ο. Θέρμης Θερμαίος με 16. Αήττητη πορεία έχει και ο Π.Α.Σ. Εχέδωρος στον 2ο όμιλο κι εμφανίζει επίσης 20 βαθμούς. Η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης και ο Άδωνις Θεσσαλονίκης ακολουθούν στους 17 βαθμούς. Τα προ-μπαράζ των ομίλων της συμπρωτεύουσας θα γίνουν στις 23 Ιανουαρίου.  

Στην Ανατολική Μακεδονία ολοκληρώθηκαν οι δύο όμιλοι. Στον 1ο αναδείχτηκε νικητής ο Α.Σ.Ε.Α. Δράμας με το απόλυτο των επιτυχιών σε 6 παιχνίδια και 12 βαθμούς. Πίσω του τερμάτισαν οι Φ.Ε.Α. Βετεράνοι Δράμας και ο Α.Σ. Σερρών ο Πλάτων με 9 βαθμούς (στην ισοβαθμία υπερίσχυσαν οι Δραμινοί). Στον 2ο όμιλο κατέκτησε την πρωτιά με 11 βαθμούς ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας. Τη 2η θέση πήραν οι Σέρρες 93 με 9 και την 3η ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας Κορωναίος από ισοβαθμία στους 8 βαθμούς με την Ακαδημία Ε.Α. Καβάλας. Στα προ-μπαράζ των ομίλων της Ανατολικής Μακεδονίας, που θα γίνουν το προσεχές Σαββατοκύριακο στη Δράμα, θα προκύψει η ομάδα, που θα πάει στα μπαράζ της Βόρειας Ελλάδας τον Φεβρουάριο. Αρχικά στα χιαστί θα παίξουν ο τοπικός Α.Σ.Ε.Α. με τις Σέρρες και ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας με τους Βετεράνους Δράμας. Οι αγώνες αφορούν και στις θέσεις 5-8.

Στην Πελοπόννησο οι κατηγορίες ως γνωστόν, είναι δύο από φέτος. Στη Β’ Εθνική προηγούνται με το απόλυτο των νικών και 24 βαθμούς οι Φοίνικες Πάτρας. Στη 2η θέση είναι ο Ο.Ε.Α. Κορινθίας ο Λέων με 22 και στην 3η ο Α.Σ. Προμηθέας Πατρών με 20 βαθμούς. Ο πρωταθλητής πηγαίνει στα μπαράζ της κατηγορίας.

Στην Α’ τοπική κατηγορία έχει το προβάδισμα ο Αρίων Αμαλιάδας, αλλά μ’ έναν αγώνα περισσότερο από τον αήττητο Α.Ο. Φοίνικα Πατρών 2010. Έχουν 9 και 8 πόντους αντίστοιχα. Ο Διογένης Πατρών είναι 3ος με 6 και το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο που έρχεται.  

Στη Δυτική Μακεδονία τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την πρωτιά, καθώς οι Σάρισες Φλώρινας, ο Ο.Ε.Α. Έδεσσας και ο Α.Σ. Μανιακών Καστοριάς ο Κένταυρος ισοβαθμούν στους 15 βαθμούς. Στην 4η θέση είναι οι Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων με 13.

Στη Θεσσαλία ο όμιλος τελειώνει το προσεχές Σαββατοκύριακο. Ο Ε.Φ.Ε.Α. Απόλλων Βόλου προπορεύεται χωρίς ήττα κι έχει 12 βαθμούς κι αυτός αναμένεται να πάει στα μπαράζ της Βόρειας Ελλάδας. Στη 2η θέση είναι ο Φ.Ο. Καρδίτσας με 11 και στην 3η ο Γ.Σ. Βόλου με 10.

Στη Θράκη οι δύο όμιλοι ολοκληρώθηκαν στις 20 Δεκεμβρίου. Στον 1ο ο Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης έφτασε στην επικράτηση γι’ άλλη μια χρονιά έχοντας 12 βαθμούς και μόνο νίκες σε 6 αγωνιστικές. Τη 2η θέση κατέλαβαν οι Πετεινοί Κομοτηνής με 10 βαθμούς και τη 3η ο Α.Σ.Κ.Α. Προμηθέας με 8 βαθμούς. Με αντίστοιχες επιδόσεις κυριάρχησε ο Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης στον 2ο όμιλο. Συγκέντρωσε 12 βαθμούς κι άφησε πίσω του τον Ατρόμητος Άβαντος με 10 και τον Α.Ο. Ορεστιάδας με 8 βαθμούς. Στις 9 και 10 Ιανουαρίου διεξάγονται τα μπαράζ των ομίλων της Θράκης για τις θέσεις 1-4 και 5-8. Στην πρώτη 4άδα κοντράρονται ο Εθνικός με τον Ατρόμητο και ο Φάρος με τους Πετεινούς και θ’ ακολουθήσει ο τελικός για τη μοναδική προνομιούχο θέση, που οδηγεί στα μπαράζ της Βόρειας Ελλάδας.

Στη Β’ Εθνική Λοιπής χώρας είναι ακόμα σε εκκρεμότητα ο όμιλος της Χίου, ενώ ολοκληρώθηκε αυτός για την Κρήτη, τη Λέσβο και την Κω. Η Μ.Ε.Σ.Ν. Η Βοκαριά προηγείται στη Χίο με 6 βαθμούς και στη 2η θέση είναι ο Παγχιακός με 5. Ο νικητής θα παίξει στα μπαράζ των νησιών τον Απρίλιο κόντρα στον Γ.Α.Σ. Λέσβου, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε την πρωτιά στους αγώνες, που έγιναν στην Αθήνα για τον άλλο όμιλο.

Τα έως τώρα πεπραγμένα στις γυναίκες:

Στη Β’ Εθνική Αττικής οδηγεί την κούρσα με το απόλυτο των επιτυχιών ο Α.Σ. Άλφα. Έχει 20 βαθμούς σε 10 αγώνες. Στη 2η θέση είναι ο Α.Ο. Ηράκλειο 2001 με 19 και στην 3η Α.Ο. Ελληνικού και Γ.Ο.Π. Παλάσκας με 17. Οι δύο πρώτες ομάδες μπορούν να διεκδικήσουν άνοδο στα μπαράζ όλης της κατηγορίας.

Στην Α’ Αττικής έχουν σχηματιστεί δύο όμιλοι. Στον 1ο είναι μπροστά ο Άρης Νικαίας με 7 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και 14 βαθμούς. Τον ακολουθούν ο Π.Α.Ο. Φυλής με 13 και ο Γ.Α.Σ. Ελευσίς με 11. Στον 2ο όμιλο προηγείται η Α.Ε. Νέας Κηφισιάς, επίσης αήττητη σε 7 ματς. Έπονται ο Ο.Ε.Α. Χαλκίδας με 12 και ο Α.Ν.Π.Ο. Αμοργού με τον Φιλονίκη με 11 βαθμούς.

Στη Β΄Εθνική Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας προπορεύεται ο Α.Π.Σ. Αίας Ευόσμου με 9 βαθμούς. Μετά έρχονται ο Α.Σ. Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων με 8 και ο Σ.Ε.Α. Κοζάνης με 7 βαθμούς.

Στη Θράκη έγιναν δύο όμιλοι. Στον 1ο κυριάρχησε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με 12 βαθμούς σε 6 αγώνες και τον ακολούθησαν ο Α.Ο. Ορεστιάδας με 8 και ο Α.Σ. Δημοκρίτειο με 7. Στον 2ο όμιλο έδειξε την ανωτερότητά του ο Φάρος Αλεξανδρούπολης, επίσης με 12 βαθμούς. Τον ακολούθησαν ο Α.Σ.Κ.Α. Προμηθέας με 9 και η Φιλία Ορεστιάδας με 8 βαθμούς. Τα μπαράζ της Θράκης θα γίνουν στις 23 και 24 του μήνα.

Στη Β’ Εθνική Πελοποννήσου είναι μπροστά ο Φαέθων Α.Ο. με 6 βαθμούς και έπονται ο Ίφιτος Πατρών με 4 και ο Αρίων Αμαλιάδας με 1. Η διοργάνωση τελειώνει αυτή την Κυριακή και η νικήτρια ομάδα πάει στα μπαράζ ανόδου για την Α2.

Στη Β’ Εθνική Λοιπής χώρας υπάρχει μόνο ο όμιλος της Χίου, όπου έχει γίνει ο 1ος γύρος. Προπορεύεται ο Μ.Ε.Σ. Νενήτων η Βοκαριά με 6 βαθμούς, 2ος είναι ο Παγχιακός με 5 και 3ος ο Μ.Σ. Βαρβασίου Χίου ο Φάρος με 4. Η πρωταθλήτρια του νησιού θ’ αγωνιστεί με τον Ο.Α. Χανίων τον Απρίλιο στα προ-μπαράζ της Αθήνας.

 

Φωτό: Η ομάδα της ΑΕΚ που προπορεύεται αήττητη στη Β’ Εθνική Αττικής ανδρών. Από αριστερά ο Κ. Μαδέσης, ο Δ. Φωτόπουλος, ο Β. Σφακιανάκης, ο έφορος Ν. Αλευρομάγειρας και ο Δ. Βασιλείου.

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ