Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στις 15:30 αγωνίζεται ο Κρεάνγκα την Κυριακή, στις 17:30 ο Γκιώνης

ETR4740

 ETR4740Αντίστροφα μετρούν οι ώρες για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, τη μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση του κόσμου, μέρος της οποίας είναι από το 1988 στη Σεούλ και η επιτραπέζια αντισφαίριση. Ακόμα πιο σημαντικό για τη χώρα μας είναι ότι έχει σταθερή εκπροσώπηση στο άθλημα από το 1996 στην Ατλάντα και πάντα με περισσότερο από έναν αθλητή. Στο Λονδίνο και το εντυπωσιακό γυμναστήριο ExcelArenaθα έχει αγωνιστική παρουσία στο απλό ανδρών με τον Καλλίνικο Κρεάνγκα και τον Παναγιώτη Γκιώνη. Οι Έλληνες πρωταθλητές προπονούνται στην αγγλική πρωτεύουσα από τη Δευτέρα και η συμμετοχή τους στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού αρχίζει ουσιαστικά από αύριο με την τελετή έναρξης. Στο αγωνιστικό τραπέζι θα βρεθούν την προσεχή Κυριακή για τον 2ο γύρο. Ο Κρεάνγκα θ’ αγωνιστεί στις 13:30 τοπική ώρα (15:30 Ελλάδας) και ο Γκιώνης στις 15:30 τοπική (17:30 Ελλάδας), απλά προς το παρόν γνωρίζουν τους πιθανούς αντιπάλους τους. Για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα θα περιμένουν τους αγώνες του 1ου γύρου το Σάββατο.

Θυμίζουμε ότι ο Κρεάνγκα θ’ αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Ζαν Μισέλ Σέιβ (Βέλγιο)-Μάρκο Γέφτοβιτς (Σερβία) και ο Γκιώνης εκείνον που θα επικρατήσει στην αναμέτρηση Γιάροσλαβ Ζμουντένκο (Ουκρανία)-Ομάρ Ασάρ (Αίγυπτος). Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί μεθαύριο στις 16:45 τοπική ώρα (18:45 Ελλάδας) και το δεύτερο στις 19:45 τοπική (21:45 Ελλάδας). Το αγώνισμα αρχίζει με παιχνίδια του προκριματικού γύρου μεθαύριο στις 09:45.

Για τους δύο Έλληνες διεθνείς υπάρχει ιστορία αναμετρήσεων με τους τρεις από τους τέσσερις αθλητές και θ’ αναφερθούμε σε αυτή με τη βοήθεια των στατιστικών στοιχείων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τη Διεθνή Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Απλά, σημειώνεται ότι η I.T.T.F. συμπεριλαμβάνει στα head to head μόνο τις δικές της μεγάλες διοργανώσεις και σε χρονικό διάστημα περίπου δέκα χρόνων.

Ο Κρεάνγκα με τον Σέιβ: Έχει μεγάλη παράδοση αγώνων κόντρα στον θρυλικό Βέλγο από τις νεαρές ακόμα ηλικίες! Γενικά υπάρχει ισορροπία στις νίκες των δύο, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής έχει το προβάδισμα από το 2001. Σύμφωνα με την I.T.T.F. εμφανίζει 5 νίκες-2 ήττες απέναντι στον Σέιβ σε ατομικού χαρακτήρα ματς. Τον Φεβρουάριο του 2001 έχασε με 3-0 σετ στο όπεν του Κατάρ (γύρος των «16») και στη συνέχεια πέτυχε τέσσερις νίκες στη σειρά. Στο όπεν της Δανίας τον Νοέμβριο του 2001 (4-1 στη 16άδα), στο όπεν της Ιαπωνίας τον Δεκέμβριο του 2002 (4-1 στα προημιτελικά), στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας τον Οκτώβριο του 2003 (4-0 στα ημιτελικά) και στο όπεν της Ρωσίας τον Οκτώβριο του 2004 (4-1 στα προημιτελικά). Ο Σέιβ επικράτησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Βελγίου, τον Οκτώβριο του 2005 (4-3 στα προκριματικά γκρουπ), ενώ ο Κρεάνγκα επιβλήθηκε ξανά στο ρωσικό όπεν, τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς (4-1 σετ στα προημιτελικά).

Ο Κρεάνγκα με τον Γέφτοβιτς: Μία φορά τον έχει συναντήσει τα τελευταία χρόνια, αλλά μάλλον θα του μείνει αξέχαστη! Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2010 στην Οστράβα η Ελλάδα αντιμετώπισε τη Σερβία για τις θέσεις 9-16 σε πολύ κρίσιμο ματς για την παραμονή της στην 1η κατηγορία. Ο αγώνας έφτασε στο 2-2 και στο τελευταίο επί μέρους ματς ο Κρεάνγκα έδωσε την πολύτιμη νίκη στην εθνική μας επικρατώντας πολύ δύσκολα του Γέφτοβιτς με 3-2! Βρέθηκε να χάνει με 2-1 σετ και πήρε τα επόμενα δύο με 11-9 και 11-8.  

Ο Γκιώνης με τον Ζμουντένκο: Μόλις ένα επίσημο ματς έχει γίνει μεταξύ τους τα τελευταία χρόνια. Ήταν στο ανοιχτό πρωτάθλημα του Λουξεμβούργου το 2006 και στον τελικό του ομαδικού. Με συμπαίκτη τον Δημήτρη Παπαδημητρίου ο 1ος Μεσογειονίκης της Πεσκάρα είχε κατακτήσει την πρωτιά και είχε νικήσει τον Ουκρανό αθλητή με 3-0 σετ.

Ο Γκιώνης με τον Ασάρ: Δεν τον έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

ΓΚΙΩΝΗΣ: «ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΕΖΟΣ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ»!

Στο μεταξύ, στην ενότητα των δηλώσεων από το Λονδίνο, που υπάρχει στην ιστοσελίδα της διεθνούς ομοσπονδίας, φιλοξενήθηκε πριν από την κλήρωση και ο Παναγιώτης Γκιώνης. Στον τίτλο μάλιστα, έχει μπει η εκτίμησή του ότι ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο απλό ανδρών δεν θα είναι Κινέζος αυτή τη φορά. «Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη δύναμη, αλλά εδώ θ’ αγωνιστούν μόνο δύο Κινέζοι στο απλό. Πιστεύω ότι υπάρχουν δύο-τρεις παίκτες οι οποίοι μπορούν να τους νικήσουν και η αίσθησή μου είναι ότι σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο πρωταθλητής δεν θα είναι Κινέζος. Ίσως να είναι Ασιάτης, όμως όχι Κινέζος. Ο Τίμο Μπολ έχει επίσης καλές πιθανότητες, όπως και οι Κορεάτες αθλητές. Αυτή είναι λοιπόν η αίσθησή μου και θα δούμε», δήλωσε με έμφαση ο 32χρονος «αμυντικός» και για τις προσωπικές του προσδοκίες σημείωσε: «Περιμένω και την κλήρωση, πάντως ο στόχος μου είναι να μπω στον γύρο των «16». Αν μπορέσω να προχωρήσω κι άλλο θα είναι ό,τι καλύτερο».

* φωτογραφία του Πέτρου Γιαννακούρη

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ