Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κυπελλούχος Γερμανίας και φέτος η Μπορούσια του Γκιώνη

Borussia German_Cup

Borussia German_CupΤην κατάκτηση του Κυπέλλου Γερμανίας με την Μπορούσια Ντίσελντορφ πανηγυρίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Παναγιώτης Γκιώνης. Borussia Cup_aponomiΣτο φάιναλ φορ του θεσμού, που έγινε σήμερα στην πόλη Ουλμ, η Μπορούσια κράτησε τα σκήπτρα νικώντας στον συναρπαστικό τελικό 3-2 τη Φούλντα και νωρίτερα, στα ημιτελικά, 3-0 την Μπεργκνέουσταντ. Πήρε το Κύπελλο για 4η χρονιά στη σειρά, ενώ ο Έλληνας άσος έφτασε στον 3ο τίτλο του σε διασυλλογική διοργάνωση στο εξωτερικό, όλους με το γερμανικό κλαμπ. Οι αγώνες διεξήχθησαν μπροστά σε 3.500 θεατές, οι οποίοι κατέκλυσαν το γυμναστήριο και δημιούργησαν πολύ θερμή ατμόσφαιρα. Ο Γκιώνης έκανε άλλη μία αξιόλογη εμφάνιση και συνέβαλε και σε αυτόν τον τίτλο. Στον ημιτελικό νίκησε με 3-1 σετ τον Γερμανό Ρικάρντο Βάλτερ, ενώ στον τελικό έχασε στις λεπτομέρειες με 3-2 από τον Δανό Τζόναθαν Γκροθ αν και προηγήθηκε 2-0.

German final_4_UlmΤο φάιναλ φορ και η απονομή στο Ratiopharm Arena μεταδόθηκαν απευθείας από το διαδικτυακό ttbl.de και όλοι οι φίλοι του αθλήματος είχαν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν μία πολύ όμορφη εικόνα από κάθε πλευρά. Η Μπορούσια κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας για 24η φορά και 7η τα τελευταία 9 χρόνια. Από τη σύνθεσή της έλειπε ο Ινδός Καμάλ Ατσάντα, που έπρεπε να βρίσκεται στην πατρίδα του.

Το πρωί στα ημιτελικά επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της με νίκη 3-0 επί της Μπεργκνέουσταντ, ενώ στον άλλο ημιτελικό η Φούλντα, που παίζει με δύο αμυντικός, τον Κινέζο Γουάνγκ Σι και τον Γερμανός Φίλους, απέκλεισε με 3-1 τη Σααρμπρίκεν. Έτσι, ο τελικός είχε τους ίδιους φιναλίστ με πέρσι και συμπτωματικά ίδιο σκορ… Και σ’ εκείνον τον τελικό, που είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2014, ο Έλληνας πρωταθλητής είχε χάσει το ατομικό του παιχνίδι με 3-2 σετ και ξανά στο 3ο στη σειρά ματς (από τον Γερμανό Κριστιάν Σους)….

Επίσης, η Μπορούσια είχε ήδη σημειώσει δύο νίκες φέτος εναντίον της Φούλντα. Μόλις την περασμένη Κυριακή την είχε κάμψει για τον 2ο γύρο του πρωταθλήματος με 3-0 εκτός έδρας (χωρίς τον Γκιώνη στη σύνθεσή της), ενώ  τον Σεπτέμβριο, στον 1ο γύρο, είχε επικρατήσει με 3-1 εντός έδρας (ο Γκιώνης είχε χάσει 3-1 από τον Φίλους).

«ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΕΓΩ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ»!

Gio panigirismoi_Cup«Χαίρομαι πολύ για τον νέο τίτλο και για τη δική μου συμβολή, απλά μου μένει μία πικρία για τη δική μου ήττα. Ήθελα να τελειώσω εγώ τον τελικό με σκορ 3-0, αλλά μετά το 2ο σετ χαλάρωσα λίγο, ο Γκροθ έπαιξε πιο έξυπνα και με σίγουρες μπάλες και γύρισε το ματς. Πάντως, δεν ένιωσα πίεση για τη συνέχεια του τελικού, γιατί ήξερα ότι και στο πέμπτο ματς να πάει ο τελικός, όπως κι έγινε, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να χάσει ο Μπολ από τον αμυντικό τον Φίλους», δήλωσε το βράδυ φεύγοντας από το Ουλμ ο Γκιώνης και συμπλήρωσε: «Ένιωθα καλά, απέδωσα καλά και στα δύο ματς και νομίζω ότι με βοήθησε και η μία μέρα που πήγα για προπόνηση στο Οχσενχάουζεν. Το σημειώνω διότι είναι πόλη με υψόμετρο και βρίσκεται και το Ουλμ σε υψόμετρο, κατάσταση που στην επιτραπέζια αντισφαίριση δημιουργεί άλλες συνθήκες για το παιχνίδι. Στον τελικό δεν κατάφερα ν’ αξιοποιήσω το προβάδισμα και να νικήσω, όμως όλα καλά, ο πρώτος στόχος επετεύχθη και η ομάδα έχει πλέον και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Αν δεν έχουμε άλλα προβλήματα τραυματισμών θα μπούμε λογικά στην 4άδα των πλέι οφ, κανένας δεν μπορεί να σκέφτεται το αντίθετο».

Στο εντυπωσιακό τελετουργικό για την απονομή ο Γκιώνης ήταν αυτός, που άνοιξε την πρώτη σαμπάνια για τα επινίκια (τη δεύτερη άνοιξε ο Ολλανδός προπονητής Ντάνι Χάιστερ και την …άδειασε στους παίκτες του), ενώ ένιωσε ξεχωριστή χαρά όταν είδε έναν Έλληνα μετανάστη να πηγαίνει προς το μέρος του μετά τον αγώνα και να του δίνει συγχαρητήρια. Ο 36άχρονος πρωταθλητής επιστρέφει αύριο στην Αθήνα και θα παραστεί τη Δευτέρα στη γιορτή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για την κοπή της βασιλόπιτας και την επόμενη εβδομάδα τον περιμένει το Τσάμπιονς Λιγκ και ο προημιτελικός με την Ποντουάζ.  

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Φούλντα-Μπορούσια 2-3:

Γουάνγκ Σι-Τίμο Μπολ 2-3 (11-3, 13-15, 2-11, 12-10, 5-11)

Ρούεν Φίλους-Πάτρικ Φρανζίσκα 0-3 (6-11, 7-11, 6-11)

Τζόναθαν Γκροθ-Παναγιώτης Γκιώνης 3-2 (12-14, 6-11, 11-2, 11-6, 12-10)

Γουάνγκ Σι-Φρανζίσκα 3-0 (11-6, 11-7, 11-9)

Φίλους-Μπολ 0-3 (6-11, 10-12, 2-11)

Αναλυτικά η εξέλιξη του ημιτελικού Μπεργκνέουσταντ-Μπορούσια 0-3:

Στέφεν Μένγκελ-Πάτρικ Φρανζίσκα 0-3 (6-11, 4-11, 5-11)

Μπένεντίκτ Ντούντα-Τίμο Μπολ 1-3 (4-11, 6-11, 13-11, 7-11)

Ρικάρντο Βάλτερ-Παναγιώτης Γκιώνης 1-3 (12-14, 15-13, 3-11, 8-11)

 

* Οι φωτογραφίες είναι από τον λογαριασμό της Μπορούσια σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ