Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με ελπίδα και θετική σκέψη καλωσόρισε το νέο έτος η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

12

12Με την καθιερωμένη ετήσια γιορτή της η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης υποδέχτηκε χτες βράδυ στο αμφιθέατρο της 06Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής το 2016. Σε οικογενειακό κλίμα και με τη ζεστασιά που δημιουργεί η όμορφη αίθουσα, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της παρέα με δεκάδες αθλητές, με προπονητές, διαιτητές και εκπροσώπους σωματείων, αλλά και με σημαντικά στελέχη του ελληνικού αθλητισμού. Παράλληλα, απένειμε τα έπαθλα στις πρωταθλήτριες ομάδες των διασυλλογικών πρωταθλημάτων της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015, ενώ έκανε και ειδικές βραβεύσεις σε πρόσωπα, που έχουν προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο άθλημα. Η διοίκηση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και όλοι οι άνθρωποι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης είχαν την ικανοποίηση ότι ολοκλήρωσαν με περίσσευμα αντοχής μία ακόμα πολύ δύσκολη χρονιά και καλωσόρισαν με ευχές, θετική σκέψη και ελπίδα το 2016, που έχει και τη μεγάλη πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Η εκδήλωση άρχισε με την ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου και ακολούθησε ο χαιρετισμός του προέδρου της ομοσπονδίας Μανώλη Κολυμπάδη. Ο επικεφαλής της διοίκησης υπογράμμισε τα σημεία, που έβγαλαν με θετικό πρόσημο και το 2015, στάθηκε ξανά στην τεράστια βοήθεια των γονιών, έδειξε πολύ αισιόδοξος για ολυμπιακές προκρίσεις σε απλό και ομαδικό και προέτρεψε τους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης να συνεχίσουν τον σκληρό αγώνα για την επιβίωση και την ανάπτυξη του αθλήματος. Αποκάλυψε επίσης, ότι θα δημιουργηθεί φέτος νέος κύκλος επιμορφωτικών προπονητικών σεμιναρίων.

Μ. ΚΟΛΥΜΠΑΔΗΣ: “ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΓΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΟΒΙΚΟ ΚΛΙΜΑ”

03«Το 2015 μέσα στο φοβικό κλίμα, που βιώνει η ελληνική κοινωνία, το άθλημα κράτησε γερά. Με πείσμα, με φανατισμό, κρατηθήκαμε στην κορυφή της Ευρώπης, ενώ τα νέα παιδιά, με αποκορύφωμα το Ευρωπαϊκό μετάλλιο του Γιάννη Σγουρόπουλου, μας δείχνουν τον δρόμο. Τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα έφεραν πρωτόγνωρη επικοινωνία. Η αγωνιστική άνοδος των αθλητών και αθλητριών είναι ολοφάνερη, ο ανταγωνισμός έντονος, οι στοίχοι υψηλοί. Σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται παράλληλα και όλοι οι εμπλεκόμενοι, οι γονείς για παράδειγμα, που βάζουν πάνω απ’ όλα τα παιδιά τους, αφού οι ίδιοι σαν τον Άτλαντα, βαστούν στους ώμους τους τον ασήκωτο ουράνιο θόλο. Τα σωματεία δίνουν τιτάνιο αγώνα, ενώ οι προπονητές δεν έχουν πια ούτε ένα ελεύθερο Σαββατοκύριακο. Η ενίσχυση των διπλωματούχων προπονητών με τους απόφοιτους της πρόσφατης σχολής αναμένεται να βοηθήσει ποικιλότροπα τα έργο των σωματείων. Η επιμόρφωση των προπονητών με νέα εξειδικευμένα πλέον σεμινάρια, που θα υλοποιηθούν εντός του 2016 θα προσφέρουν πολύτιμη επιστημονική στήριξη στο έργο τους», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Μανώλης Κολυμπάδης και συνέχισε: «Η ομοσπονδία κλείνει φέτος τα 60 της χρόνια και κάποιοι εδώ μέσα έχουμε περάσει αρκετές δεκαετίες με την έγνοια της. Από την πλευρά μας προσπαθήσαμε να σταθούμε διαλεκτικοί, να εξασφαλίσουμε αξιοκρατία, να μην μας φταίνε πάντα οι άλλοι, να αποδεχόμαστε αλλαγές και να διορθώνουμε σφάλματα. Είχαμε μακριά και δύσκολη πορεία σε τοπίο εχθρικό τις περισσότερες στιγμές, με φωτεινά όμως σημεία, ικανά να παρηγορήσουν και να τονώσουν τα κουράγια. Βγάλτε τις ταμπέλες από τη σκέψη σας. Αφήστε στην άκρη τη βεβαιότητα του δίκιου σας. Η επιβίωση και η ανάπτυξη του αθλήματος προέχουν όλων. Κανένας εφησυχασμός. Κρατήστε το χαμόγελο, κρατήστε την υπευθυνότητα, κρατήστε την ανάγκη. Συνεχίστε σας παρακαλώ να αγαπάτε το άθλημα, να παθιάζεστε και να ονειρεύεστε».  

Αναφορικά με την προσπάθεια προκρίσεων στο Ολυμπιακό τουρνουά ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., τόνισε: «Φέτος είναι και μία ολυμπιακή χρονιά. Μία σειρά μεγάλων μαχών πρόκειται να δοθούν από τους κορυφαίους και τις κορυφαίες, που αναμφίβολα θα δώσουν την ψυχή τους και θα τιμήσουν με τον πιο άξιο τρόπο τη φανέλα της εθνικής και της ολυμπιακής ομάδας. Μετά την έκδοση των πρώτων πινάκων αξιολόγησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες φαίνεται ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να προκρίνουμε δύο αθλητές για το απλό, ενώ μπορούμε κάλλιστα να πάρουμε και το εισιτήριο για το ομαδικό για δεύτερη φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008».

ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Αμέσως μετά πήραν σειρά οι ειδικές βραβεύσεις και άρχισαν με τους νεαρούς διεθνείς Γιάννη Σγουρόπουλο, Έλλη Φίσερ και Ιωάννα Γερασιμάτου, οι οποίοι χάρισαν τις καλύτερες στιγμές στις μικρές ηλικίες το 2015. Ο Σγουρόπουλος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των παίδων ως επισφράγισμα μίας γενικά πολύ αποδοτικής χρονιάς, ενώ τα κορίτσια αναδείχτηκαν πρωταθλήτριες στο ομαδικό κορασίδων στο όπεν του Global Junior Circuit της Σερβίας. 08Βραβεύτηκαν ακόμα: Ο πολύπειρος παράγοντας Γιώργος Χαλκίδης, που εδώ και 42 χρόνια είναι πρόεδρος του Γυμναστικού Ναυτικού 09Ομίλου Νικαίας ο Άρης, έχει περάσει από πολλές θέσεις στον αθλητισμό, ενώ προεδρεύει μόνιμα σχεδόν στις γενικές συνελεύσεις της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Ο παλιός διεθνής αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης και νυν προπονητής του Γ.Α.Σ. Ελευσίνας Γιάννης Λογοθέτης. Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και πρώην πρωταθλητής και διεθνής αθλητής, Ανδρέας Γεωργίου, για την αγαστή και αδελφική συνεργασία μεταξύ της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και της Π.Ο.ΕΠ.Α., πολύ πριν αναλάβει την προεδρία το 2007. Η πρώην αθλήτρια του Πέρα Θεσσαλονίκης και διακεκριμένη διεθνής επιδιαιτήτρια Κωνσταντίνα Κρόττα για την ανοδική της πορεία και την παγκόσμια αναγνώριση στον χώρο της διαιτησίας. Ο διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της πασίγνωστης σουηδικής εταιρείας ειδών επιτραπέζιας αντισφαίρισης STIGA, Γιόνας Βίλεν, με αφορμή το μεγάλο χορηγικό συμβόλαιο, που υπογράφτηκε με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Και ο απών, λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης, αντιδήμαρχος Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς. Η βράβευση του προέδρου του Κέντρου Ανάπτυξης Πολιτισμού Αθλητισμού της Βέροιας είχε να κάνει ασφαλώς με το απόλυτα πετυχημένο καλοκαιρινό προπονητικό καμπ των εθνικών μας ομάδων στην πόλη, όπου ο δήμος φρόντισε για τα πάντα.

Koritsia me_faneles_STIGAΕξάλλου, με λίγα λόγια από τον Γιόνας Βίλεν και με εικόνες σε προτζέκτορα έγινε αναφορά στο έργο της STIGA, ενώ από τις νεαρές αθλήτριες Ελένη Σοφρά, Κριστίν Σεβνταγιάν και Παναγιώτα Ανδριανού παρουσιάστηκαν μπλούζες, που ετοιμάστηκαν για τις εθνικές ομάδες. Επίσης, με την ευκαιρία της συμφωνίας τοποθετήθηκαν στην αίθουσα άσπρα, γαλάζια και κίτρινα μπαλόνια, στα χρώματα δηλαδή της Ελλάδας και της Σουηδίας. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας και δύο ακόμα από τους βραβευθέντες θέλησαν να πουν δύο λόγια. Ο Γιόνας Βίλεν στάθηκε στη μεγάλη ικανοποίηση των ανθρώπων της STIGA για το 4ετές συμβόλαιο με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α., εξέφρασε την ελπίδα να βοηθήσει η εταιρεία ώστε η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση να γίνει ακόμα πιο δημοφιλής και ευχήθηκε επιτυχίες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού της Μαλαισίας, όπου θα γίνει το επίσημο ντεμπούτο των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων με τις νέες εμφανίσεις. Ο Γιώργος Χαλκίδης επισήμανε ότι συμπληρώνει 60 χρόνια προσφοράς στον αθλητισμό και ότι αυτός είναι ο τομέας, που τον σημάδεψε, σε όσους χώρους κι αν βρέθηκε. Ο Ανδρέας Γεωργίου δήλωσε συγκινημένος για τη βράβευση και υπογράμμισε ότι με αθόρυβη και διαρκή βοήθεια η Ελλάδα στέκεται πάντα δίπλα στην επιτραπέζια αντισφαίριση της Κύπρου.

125Ακολούθησαν οι προβλεπόμενες βραβεύσεις για αγωνιστικές διακρίσεις κατά την περασμένη σεζόν και αρχικά αφορούσαν στους κορυφαίους των 128πινάκων αξιολόγησης. Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. είναι κάτοχος της πρωτιάς στον πίνακα αξιολόγησης των σωματείων για την περίοδο 2014-2015. Ο πρωταθλητής Ελλάδας Κώστας Παπαγεωργίου του Ολυμπιακού ήταν γι’ άλλη μία χρονιά ο αθλητής με τις περισσότερες πρώτες θέσεις στον πίνακα αξιολόγησης. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας Κατερίνα Τόλιου του Δ.Α.Ο. Ταύρου είχε νέα διάκριση στην καριέρα της ως κορυφαία του πίνακα αξιολόγησης των γυναικών.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΑΝ

Pera tropaioΗ βραδιά συνεχίστηκε με τις απονομές των επάθλων στα πρωταθλήματα της ιεραρχίας. Δεν έγινε η απονομή στις νικήτριες ομάδες του 140διασυλλογικού πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών διότι δεν έχει βγει ακόμα η απόφαση στην προσφυγή του Ολυμπιακού στο Α.Σ.Ε.Α.Δ. και συνεπώς δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία.

Για τις διακρίσεις τους στα πρωταθλήματα ομαδικού βραβεύτηκαν συνολικά 27 σωματεία:

– Ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας στην Α1 εθνική κατηγορία γυναικών

– Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. για την 3η θέση στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών

– Ο Δ.Α.Ο. Ταύρου για τη 2η θέση στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών

– Ο Α.Ο. Ηράκλειο 2001 για τη 2η θέση στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας ανδρών και τη 2η θέση στην Α’ κατηγορία Αττικής γυναικών  

– Ο Γ.Ν.Ο. Νικαίας Ο Άρης για την 3η θέση στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας ανδρών

– Ο Α.Ο.Σ. Τελαμών για την 1η θέση στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας γυναικών

– Ο Α.Ο. Ταταύλα για τη 2η θέση στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας γυναικών

– Ο Α.Ο. Άρης 2006 για την 3η θέση στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας γυναικών

– Η Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας για τον τίτλο στη Β΄Εθνική κατηγορία Αττικής ανδρών

– Ο Α.Ο. Ελληνικού για τη 2η θέση στη Β΄Εθνική κατηγορία Αττικής ανδρών και την 3η θέση στη Β’ Εθνική κατηγορίας Αττικής γυναικών

– Ο Γ.Α.Σ. Ελευσίς για την 3η θέση στη Β΄Εθνική κατηγορία Αττικής ανδρών

– Ο Α.Ο. Καρέας  για τον τίτλο στη Β΄Εθνική κατηγορία Αττικής γυναικών

160– Ο Γ.Α.Ο. Πειραιά για την 1η θέση στη Β’ κατηγορία Αττικής ανδρών και τη 2η θέση στη Β΄Εθνική κατηγορία Αττικής γυναικών

– Ο Π.Ο.Κ. Έσπερος Καλλιθέας για την πρωτιά στην Α’ κατηγορία Αττικής ανδρών

– Το Α.Κ. Ζωγράφου για τη 2η θέση στην Α’ κατηγορία Αττικής ανδρών

– Ο Α.Ο. Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά για την 3η θέση στην Α’ κατηγορία Αττικής ανδρών

Alpha vravefsi– Ο Α.Σ. Άλφα για τους τίτλους στην Α’ κατηγορία Αττικής γυναικών, αλλά και στη Δ’ κατηγορία Αττικής ανδρών

– Ο Α.Ο. Βύρων για την 3η θέση στην Α’ Αττικής γυναικών και τη 2η θέση στη Δ’ Αττικής ανδρών

– Ο Α.Ο. Ζήνων Γλυφάδας για τη 2η θέση στη Β’ κατηγορία Αττικής ανδρών

– Ο Γ.Ο.Π. Παλάσκας για την 3η θέση στη Β’ Αττικής ανδρών

Panionios vravefsi– Ο Πανιώνιος Γ.Σ. για την 1η θέση στη Β’ κατηγορία Αττικής γυναικών και την 3η θέση στη Γ’ κατηγορία Αττικής ανδρών

– Η Ν.Ε. Μεγαρίδος για την πρωτιά στη Γ’ κατηγορία Αττικής ανδρών

– Το Ρουφ 80 για τη 2η θέση στη Γ’ Αττικής γυναικών

– Ο Α.Ο. Ιλισσός Καλλιθέας για την 3η θέση στη Δ’ κατηγορία Αττικής ανδρών

– Ο Ο.Α. Χανίων για την 1η θέση στη Β΄Εθνική Λοιπής Χώρας γυναικών

* Ο Παναθηναϊκός Α.Ο., που πήρε την 1η θέση στο πρωτάθλημα της Α2 ανδρών και ο Ο.Α.Α. Ηρακλείου Κρήτης, ο οποίος πρώτευσε στη Β΄Εθνική Λοιπής Χώρας ανδρών δεν έστειλαν εκπρόσωπο για την παραλαβή των επάθλων.

14Ο Μανώλης Κολυμπάδης κάλεσε στη συνέχεια τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρο Κούβελο και το επί τιμή μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπη Νικολάου για να κόψουν μαζί την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Το φλουρί της βασιλόπιτας κέρδισε ο γενικός γραμματέας της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρίες και αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης Κώστας Σιάχος. Το δεύτερο φλουρί από τα κομμάτια, που υπήρχαν ήδη για όλους τους παριστάμενους, πήγε στον αθλητή του Άρη Νικαίας Σταύρο Βρεττάκο. Τα φλουριά αντιστοιχούσαν σε δύο ασημένια γούρια, προσφορά του οίκου Λαλαούνη.

Τέλος, κληρώθηκαν 40 μπλουζάκια από το κατάστημα-χορηγό της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. G.P. Sports ανάμεσα στους αθλητές και τις αθλήτριες, που βρέθηκαν στη γιορτή (και πήραν λαχνό στην είσοδο). Η βραδιά έκλεισε με πολλή κουβέντα και χαλάρωση στον χώρο του catering.

04Μεταξύ άλλων, την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, oπρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας άρσης βαρών και γραμματέας του τομέα Αθλητισμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, ο υπεύθυνος του τομέα Αθλητισμού του Κ.Κ.Ε. Βαγγέλης Γείτονας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας Γιάννης Βασιλειάδης, ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού Στέλιος Δασκαλάκης, ο προϊστάμενος σχολών Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Βασίλης Κάκκος, ο γενικός διευθυντής αγωνιστικού αθλητισμού τη Γ.Γ.Α. Πρόδρομος Τσολακίδης, η β’ αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου Χριστίνα Αμερικάνου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος Γιώργος Λενός, η παλιά πρωταθλήτρια επιτραπέζιας αντισφαίρισης και προϊσταμένη του προγράμματος «Άθληση για όλους» στη Γ.Γ.Α. Γιάννα Μωραΐτου, ο γενικός γραμματέας του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου Γιάννης Πρίντεζης, τα μέλος του Ι.Δ.Ε.Α.Δ. Χρήστος Πετρέας, ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας Θανάσης Ροζολής, η διευθύντρια της ΕΘΝ.Ο.Α. Ιλεάνα Κλοκώνη, η διευθύντρια του γραφείου του προέδρου της Ε.Ο.Ε. Νόρα Αννίνου και τα μέλη του αρχηγείου της Ε.Ο.Ε. στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού Ντίνα Μπελελή, Χρόνης Καραμανίκης, Ειρήνη Πανουσιάκη και Στράτος Καρέτος.

 

* Φωτογραφίες Παντελής Θεοδωράκης 

Στη φωτό 1 Μανώλης Κολυμπάδης, Ισίδωρος Κούβελος και Λάμπης Νικολάου κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα έχοντας δίπλα τους και την κορυφαία μορφή της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, τον Καλλίνικο Κρεάνγκα

Στη φωτό 2 οι Γιάννης Σγουρόπουλος, Έλλη Φίσερ και Ιωάννα Γερασιμάτου μαζί με τον Σπύρο Καπράλο, που τους απένειμε τα συμβολικά έπαθλα

Στη φωτό 3 ο Μανώλης Κολυμπάδης στον χαιρετισμό του

Στη φωτό 4 η βράβευση του Γιάννη Λογοθέτη από τον Πύρρο Δήμα και στη φωτό 5 του Ανδρέα Γεωργίου από τον Ισίδωρο Κούβελο  

Στις φωτό 7 και 8 ο Κώστας Παπαγεωργίου και η Κατερίνα Τόλιου παίρνουν τα έπαθλά τους

Στις φωτό 9, 10, 11, 12 και 13 οι απονομές επάθλων στα πρωταθλήματα της Α1 γυναικών, της Α2 γυναικών, της Β΄κατηγορίας ανδρών, της Δ’ Αττικής ανδρών και της Β’ Αττικής γυναικών

Στη φωτό 14 ο Κώστας Σιάχος με το φλουρί

  

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ