Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μαθαίνουν αντιπάλους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα οι εθνικές ομάδες

Triada ethnikis_andron_giorti

Triada ethnikis_andron_giortiΤους αντιπάλους τους στα γκρουπ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ομαδικού μαθαίνουν αύριο τα εθνικά μας συγκροτήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών. Στρέφουν για λίγο την προσοχή τους στην πόλη, που θα φιλοξενήσει το κορυφαίο event, τη μακρινή Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, όπου το μεσημέρι του Σαββάτου γίνεται η κλήρωση της πρώτης φάσης. Η ετήσια διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 6 Μαρτίου και θα συγκεντρώσει 94 εθνικές ομάδες ανδρών και 84 γυναικών. Η κλήρωση αφορά στις 3 πρώτες κατηγορίες, ενώ για την 4η θα διενεργηθεί στις 26 Φεβρουαρίου. Η ελληνική ανδρική ομάδα μετέχει στην 1η κατηγορία (τη λεγόμενη Championship Division) και η γυναικεία στη 2η (Division 2). Εν αναμονή της κλήρωσης πρέπει να σημειωθεί ότι αποτελεί ξεχωριστή χαρά και τιμή για το άθλημα το γεγονός ότι ο πρώην γενικός γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και νυν υπεύθυνος της μηχανογράφησης Δημοσθένης Μεσσήνης θα είναι σ’ ένα ακόμα Παγκόσμιο πρωτάθλημα μέλος της ομάδας των διευθυντών αθλήματος (competition managers) της διεθνούς ομοσπονδίας (I.T.T.F.)!  

Οι διοργανωτές έχουν ανακοινώσει εν όψει της κλήρωσης και τις κατατάξεις (τα seeding) για κάθε χώρα. Η αρχική φάση περιλαμβάνει 4 γκρουπ των 6. Στην 1η κατηγορία, από την οποία προκύπτει πάντα ο παγκόσμιος πρωταθλητής, η εθνική μας ομάδα των ανδρών είναι νούμερο 15. Τα 4 πρώτα φαβορί του Παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι κατά σειρά η Κίνα, η Γερμανία, η Ιαπωνία και η Κορέα και θα τοποθετηθούν επικεφαλής στα αντίστοιχα γκρουπ. Ομοίως την πρώτη 8άδα των φαβορί στους άνδρες κλείνουν οι Πορτογαλία, Χονγκ Κονγκ, Αυστρία και Σουηδία κι επίσης μία από αυτές τις χώρες θα βρεθεί στον δρόμο της εθνικής μας. Στα seeding των γυναικών η Ελλάδα είναι 35η γενικά και 11η στην κατηγορία της. Στα δικά της γκρουπ θα πάνε επικεφαλής κατά σειρά η Σερβία, η Σλοβακία, η Κροατία και το Λουξεμβούργο.

Σχηματίζονται, όπως προαναφέραμε, 4 γκρουπ των 6 εθνικών ομάδων και όλες παίζουν μεταξύ τους με το σύστημα «ένας προς όλους» δίνοντας από 5 ματς. Οι 3 πρώτες ομάδες των γκρουπ προχωρούν σε ταμπλό για τις θέσεις 1-12. Οι 4 νικήτριες ομάδες των γκρουπ θα έχουν bye στον 1ο γύρο και θα περάσουν απευθείας στα προημιτελικά του πρωταθλήματος και θα προκύψουν ζευγάρια για όσες τερματίσουν στις θέσεις 2 και 3 των γκρουπ. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα γίνει ταμπλό για τις θέσεις 13-24, στο οποίο θα συνεχίσουν οι ομάδες, που θα βρεθούν στις 3 τελευταίες θέσεις των γκρουπ (4η, 5η και 6η). Ανάλογο είναι το σύστημα και για τη 2η κατηγορία της διοργάνωσης. Οι 3 πρώτες ομάδες των γκρουπ θα πάνε σε προοδευτικό νοκ άουτ για τις θέσεις 25-36 και οι 3 τελευταίες για τις θέσεις 37-48.

Αναφορικά με την παρουσία στη Μαλαισία του Δημοσθένη Μεσσήνη να προσθέσουμε ότι είχε δουλέψει στην ομάδα των competition managers και στο Τόκιο το 2014, όταν κι εκείνο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα περιλάμβανε το αγώνισμα του ομαδικού. Του έγινε η τιμητική πρόσκληση από την I.T.T.F. και την αποδέχτηκε μαζί με τα διεθνή τουρνουά νέων της Ισπανίας (4-8 Μαΐου 2016) και της Κροατίας (14-18 Σεπτεμβρίου 2016).

 

* Παναγιώτης Γκιώνης, Κώστας Παπαγεωργίου και Καλλίνικος Κρεάνγκα συζητούν στην πρόσφατη γιορτή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για την κοπή της βασιλόπιτας. Οι τρεις βασικοί αθλητές της εθνικής ανδρών περιμένουν ανυπόμονα την κλήρωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος (φωτό Παντελής Θεοδωράκης).

                                               

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ