Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρεμιέρα αύριο στο Ολυμπιακό τουρνουά, το βράδυ μαθαίνουν αντιπάλους Κρεάνγκα και Γκιώνης

ETR5694

 ETR5694Το αγωνιστικό πρόγραμμα των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων κάνει επίσημη αυλαία αύριο το πρωί και η επιτραπέζια αντισφαίριση είναι μέσα στα αθλήματα, που θα έχει δράση από την πρώτη ημέρα! Με τα αγωνιστικά τραπέζια να φέρουν στο κάτω μέρος το σήμα της κορυφαίας αθλητικής εκδήλωσης και να κάνουν την εικόνα ακόμα πιο εντυπωσιακή, το Excel Arena του Λονδίνου είναι έτοιμο να υποδεχτεί αθλητές και αθλήτριες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Ανάμεσά τους και οι Έλληνες πρωταθλητές Καλλίνικος Κρεάνγκα και Παναγιώτης Γκιώνης, οι οποίοι θ’ αγωνιστούν στο απλό ανδρών και θα εκπροσωπήσουν το ελληνικό πινγκ πονγκ για 5η και 3η φορά αντίστοιχα σε Ολυμπιακό τουρνουά! Θ’ απολαύσουν τη μεγάλη γιορτή και παράλληλα θα εγείρουν αξιώσεις για διάκριση! Στο αγώνισμά τους θα πάρουν μέρος 69 αθλητές από 44 χώρες όλων των ηπείρων. 

Το πρώτο μέρος στο τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης περιλαμβάνει τα ατομικά αγωνίσματα. Στις 3 Αυγούστου αρχίζει το ομαδικό. Η εναρκτήρια ημέρα περιλαμβάνει το πρωί αγώνες για τον προκριματικό γύρο στο απλό ανδρών και το απλό γυναικών. Οι άνδρες αγωνίζονται από τις 09:45 τοπική ώρα (11:45 Ελλάδας) και οι γυναίκες από τις 09:00 τοπική (11:00 Ελλάδας).

Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου αρχίζουν οι αγώνες του 1ου γύρου, από τους οποίους θα προκύψουν το βράδυ οι αντίπαλοι του Κρεάνγκα και του Γκιώνη για τον 2ο γύρο. Ο Κρεάνγκα θ’ αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Ζαν Μισέλ Σέιβ (Βέλγιο)-Μάρκο Γέφτοβιτς (Σερβία). Το συγκεκριμένο ματς θα διεξαχθεί στις 18:45 ώρα Ελλάδας. Ο Γκιώνης θα συναντήσει τον νικητή της αναμέτρησης Γιάροσλαβ Ζμουντένκο (Ουκρανία)-Ομάρ Ασάρ (Αίγυπτος). Αυτό το παιχνίδι θα γίνει στις 21:45 ώρα Ελλάδας.

Οι πολύπειροι αθλητές μας δίνουν τους αγώνες τους την Κυριακή. Ο Κρεάνγκα θ’ αγωνιστεί στις 15:30 ώρα Ελλάδας (13:30 τοπική) και ο Γκιώνης στις 17:30.

Με την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού τεχνικού Κώστα Βατσακλή και τη βοήθεια του Κώστα Παπαγεωργίου στις προπονήσεις, Κρεάνγκα και Γκιώνης ολοκληρώνουν αύριο την προετοιμασία τους χωρίς προβλήματα κι έχουν ως πρώτο μέλημα την πρόκριση στον 3ο γύρο του αγωνίσματος.

Μ. ΜΕΪΖ: «ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΕΑΝΓΚΑ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ…»

Δηλώσεις του Μίκαελ Μέιζ φιλοξενεί η ενότητα με καθημερινά σύντομα σχόλια αθλητών στην ιστοσελίδα της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος (I.T.T.F.). Ο Δανός πρωταθλητής Ευρώπης του 2009 είναι ένα από τα πρώτα 16 φαβορί του απλού ανδρών και περιμένει τον Καλλίνικο Κρεάνγκα στον 3ο γύρο. Πιστεύει ότι ο Έλληνας πρωταθλητής θα περάσει από τον 2ο γύρο και ομολογεί ότι θα έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντί του, καθώς μάλιστα έχει δυσμενή παράδοση μαζί του τα τελευταία χρόνια!

«Νομίζω ότι η κλήρωση είναι ok για μένα. Θα μπορούσε να είναι καλύτερη, θα μπορούσε να είναι και χειρότερη. Ο πρώτος μου αγώνας θα είναι πολύ δύσκολος απέναντι στον Κρεάνγκα. Φυσιολογικά θα έχανα από αυτόν, όπως έχω χάσει στις τελευταίες τέσσερις μεταξύ μας αναμετρήσεις, αλλά επειδή είναι Ολυμπιακοί Αγώνες ίσως τον νικήσω αυτή τη φορά. Πάντως, για τους αθλητές που αγωνίζονται κατευθείαν στον 3ο γύρο δεν είναι κάτι φυσιολογικό να έχουν ν’ αντιμετωπίσουν δυνατό αντίπαλο από το πρώτο ματς», τόνισε ο φαντεζί αριστερόχειρας αθλητής και σε ερώτηση σχετικά με τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο, που τον κράτησε εκτός δράσης για έναν χρόνο, ανέφερε: «Δεν πονάω πια στο πόδι μου και είμαι σε αρκετά καλή φυσική κατάσταση. Δεν έχω δώσει πολλά παιχνίδια τους τελευταίους τρεις μήνες, αλλά βρήκα άλλους τρόπους να προετοιμαστώ. Έδωσα βάρος στη φυσική κατάσταση και δούλεψα ειδικά για να κρατήσω δυνατό το γόνατό μου. Είμαι έτοιμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ανυπομονώ για τα ξεκίνημα».

* Η ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων είναι www.london2012.com, αναλυτική ενημέρωση για ό,τι συμβαίνει στην επιτραπέζια αντισφαίριση παρέχει και το σάιτ της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος στη διεύθυνση www.ittf.com.

* Ο Παναγιώτης Γκιώνης είναι ένας από τους εννέα Έλληνες αθλητές, που στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, θα έχουν το προσωπικό τους blog στην ιστοσελίδα www.novasports.gr. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από αύριο το πρωί να μαθαίνουν τα νέα του από το Λονδίνο πατώντας στην ενότητα Βlogs αθλητών.

* φωτογραφία του Πέτρου Γιαννακούρη

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ