Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δεύτερη ήττα στην 8άδα του Τσάμπιονς Λιγκ και αποκλεισμός για την Μπορούσια Ντίσελντορφ

Pontouaz-Borrusia parousiasi

Pontouaz-Borrusia parousiasiΤο όνειρο της διάκρισης και στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ έσβησε το βράδυ της Παρασκευής για την Μπορούσια Ντίσελντορφ του Παναγιώτη Γκιώνη. Η περσινή φιναλίστ του τελικού έχασε δεύτερη φορά με 3-2 από την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2014, Ποντουάζ και αποκλείστηκε στα προημιτελικά. Με το ίδιο σκορ είχε χάσει πριν από 8 μέρες στη Γερμανία και το έργο της στη ρεβάνς ήταν εξαιρετικά δύσκολο, αφού λόγω και της μεγάλης διαφοράς στα σετ τη βόλευαν μόνο νίκες με 3-1 ή 3-0. Η πρωταθλήτρια Γαλλίας όμως, αποδείχτηκε καλύτερη και στον δεύτερο αγώνα, προηγήθηκε με 2-0 και το υπόλοιπο του ματς ήταν τυπική διαδικασία. Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν στην τριάδα, σε αντίθεση με τον αγώνα του Ντίσελντορφ, μπήκε πρώτος στο τραπέζι με σκοπό να πιέσει με την άμυνα και να καταφέρει «χτύπημα» στον τοπ Ευρωπαίο Μάρκος Φρέιτας, αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Ο δεύτερος αγώνας του ήταν άνευ σημασίας και αυτό επέδρασε αρνητικά στην ψυχολογία του με αποτέλεσμα να γνωρίσει και δεύτερη ήττα.

Τέτοιο καιρό πέρσι, στα προημιτελικά και πάλι, η Μπορούσια είχε σημειώσει ανατροπή κόντρα στην Ποντουάζ όταν «απάντησε» με 3-1 εντός έδρας στην ήττα με το ίδιο σκορ στη Γαλλία και είχε προκριθεί υπερτερώντας στο σύνολο των σετ. Φέτος μπορεί να έχασε 3-2 στον πρώτο αγώνα, όμως τα περιθώρια ήταν πιο στενά. Όχι τόσο γιατί η ρεβάνς γινόταν αυτή τη φορά στο Ποντουάζ, αλλά γιατί συνολικά η Μπορούσια δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Αφού της στοίχησαν τα διάφορα προβλήματα τραυματισμών από την αρχή της σεζόν (και του Γκιώνη μέσα σε αυτά), τώρα βλέπει τους αθλητές της να μην έχουν φτάσει ακόμα στο επιθυμητό σημείο απόδοσης και κυρίως το «αστέρι» της και παίκτη-βαρόμετρο, τον Μπολ. Αυτό φάνηκε στον πρώτο προημιτελικό, φάνηκε και στον δεύτερο. Μετά την ήττα του Γκιώνη, λύγισε και ο Γερμανός, πρώην πρωταθλητής Ευρώπης, από τον Κινέζο Γουάνγκ Τζιαν Τζουν κι εκεί τελείωσαν όλα στην υπόθεση-πρόκριση, καθώς ήδη η Ποντουάζ είχε 6-2 σετ υπέρ της και η διαφορά δεν καλυπτόταν…

Ο Έλληνας «αμυντικός» (νούμερο 9 στην τελευταία ευρωπαϊκή κατάταξη) αντιμετώπισε στο εναρκτήριο παιχνίδι τον Πορτογάλο Φρέιτας (Νο 3), με τον οποίο συνηθίζει τις γερές κόντρες. Τελευταία εκείνη του Οκτωβρίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο όταν ο Γκιώνης τραυματίστηκε σε κρίσιμο σημείο του 4ου σετ κι ενώ προηγείτο 2-1…Χτες ο αριστερόχειρας Φρέιτας επιβεβαίωσε την καλή του φόρμα, ήταν σταθερός και πήρε τη νίκη στα τρία σετ. Στο 4ο στη σειρά ματς δεν αγωνίστηκε γιατί είχε ενοχλήσεις στο πόδι, ο Μπολ επικράτησε στα χαρτιά και το σκορ μεταξύ των ομάδων έγινε 2-2 (προηγήθηκε οριακή νίκη του Ινδού Ατσάντα επί του Σουηδού Κάρλσον). Στο τελευταίο ματς όμως, η έλλειψη κινήτρου επηρέασε τον Γκιώνη. Αντιμετώπισε τον ικανότατο, έτσι κι αλλιώς, Γουάνγκ και κάμφθηκε ξανά με 3-0 σετ. Στον πάγκο από την Μπορούσια, που ρίχνει πλέον όλο το βάρος στο γερμανικό πρωτάθλημα, έμεινε ο Γερμανός Πάτρικ Φρανζίσκα, ο οποίος είχε γνωρίσει δύο ήττες στον πρώτο αγώνα.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ποντουάζ-Μπορούσια 3-2:

Μάρκος Φρέιτας-Παναγιώτης Γκιώνης 3-0 (11-7, 11-6, 11-8)

Γουάνγκ Τζιαν Τζουν-Τίμο Μπολ 3-2 (12-10, 2-11, 12-10, 10-12, 11-7)

Κρίστιαν Κάρλσον-Καμάλ Ατσάντα 2-3 (5-11, 13-11, 11-3, 11-13, 9-11)

Φρέιτας-Μπολ 0-3 (0-11, 0-11, 0-11 λ.τ.)

Γουάνγκ-Γκιώνης 3-0 (11-7, 11-6, 11-6)

Στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ η Ποντουάζ θα συναντήσει την κάτοχο του τίτλου Όρενμπουργκ. Τη ρωσική υπερδύναμη, που είχε κάμψει στον διπλό τελικό της προπερασμένης σεζόν για να φτάσει στον τίτλο. Στον δεύτερο προημιτελικό με την επίσης ρωσική  UMMCη Όρενμπουργκ νίκησε ξανά με 3-2 (3-1 το πρώτο ματς) και πήρε την πρόκριση. Το πλέον αξιοσημείωτο στοιχείο του αγώνα πάντως (που προφανώς ρίχνει και το πρεστίζ του θεσμού), ήταν ότι η UMMC πήγε στο Όρενμπουργκ με δύο αθλητές! Αυτό ανέφερε το ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης σημειώνοντας ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν στην αποστολή μόνο τον Ιάπωνα Τζουν Μιζουτάνι και τον Ρώσο Αλεξάντερ Σιμπάεφ γιατί οι υπόλοιποι δύο βασικοί αθλητές, ο Ρώσος Γκριγκόρι Βλασόφ και ο βετεράνος Κροάτης Ζόραν Πρίμορατς, αγωνίζονταν στο WorldTourτης Ουγγαρίας! Φυσικά αυτό μίκρυνε φοβερά το ενδιαφέρον του προημιτελικού και είχε ως (δυσφημιστική) κατάληξη να κριθούν άνευ αγώνα το 1ο και το 5ο επί μέρους ματς…

Στον άλλο ημιτελικό θ αναμετρηθούν η σουηδική Έσλοβ και η πολωνική Ολύμπια Γκρούντιαζ, που ήδη με την είσοδό τους στην 4άδα πέτυχαν ιστορική διάκριση. Η Έσλοβ έχασε 3-2 από τη Σαρτρ στη Γαλλία, αλλά είχε επικρατήσει με 3-1 στο πρώτο ματς. Η Ολύμπια μετά το 3-1 στη Γερμανία νίκησε δεύτερη φορά τη Σααρμπρίκεν, αυτή τη φορά με 3-2, αν και βρέθηκε 2-0 πίσω στο σκορ!

 

* Στιγμιότυπο από την παρουσίαση των δύο ομάδων με παιδιάκια να κρατάνε τις σημαίες των δύο χωρών (φωτό από τη σελίδα της Μπορούσια σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης). 

 

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ