Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο Βερολίνο από αύριο για το δυνατό World Tour η τριάδα της προ-ολυμπιακής ομάδας

Evropaiko 2013_dietneis_me_Milica

Evropaiko 2013_dietneis_me_MilicaΈτοιμοι να δώσουν το πρώτο τους γερό τεστ σε διεθνές τουρνουά στη νέα χρονιά είναι ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και ο Κώστας Παπαγεωργίου. Τα μέλη της προ-ολυμπιακής ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης για το Ρίο αναχωρούν αύριο για το Βερολίνο όπου από τις 27 έως τις 31 του μήνα θα διεξαχθεί το παραδοσιακά ισχυρό World Tour της Γερμανίας. Ένα όπεν, που ανήκει στα Super Series, δηλαδή στην κορυφαία βαθμίδα των επαμειβόμενων της παγκόσμιας ομοσπονδίας (I.T.T.F.) και συγκεντρώνει πάνω από 300 αθλητές και αθλήτριες από 48 χώρες όλου του κόσμου. Οι δευτεραθλητές Ευρώπης του 2013 πηγαίνουν στο Βερολίνο με τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή. Και οι τρεις έχουν «ζεσταθεί» αυτές τις ημέρες με αγώνες ομαδικού στο εξωτερικό με τελευταίους αυτούς που έδωσαν χτες ο Γκιώνης και ο Κρεάνγκα για τη γερμανική και τη γαλλική λίγκα αντίστοιχα.

Οι συμμετοχές στο WorldTourτης Γερμανίας προέρχονται από χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής, της Νότιας Αμερικής και της Βόρειας Αμερικής! Όλες οι μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος είναι παρούσες και ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο μπαίνουν παράλληλα στο κλίμα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Μαλαισίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γκιώνης δεν θα βρίσκεται απευθείας στο κυρίως ταμπλό, αφού στο Max Schmeling Halle θ’ αγωνιστούν όλοι σχεδόν οι αθλητές από την πρώτη 16άδα της παγκόσμιας κατάταξης! Έτσι και οι τρεις διεθνείς μας θα δοκιμαστούν στην προκριματική διαδικασία, η οποία θυμίζουμε ότι  στα SuperSeriesδεν περιλαμβάνει τα κλασικά γκρουπ, αλλά νοκ άουτ γύρους. Η κλήρωση γίνεται αύριο. Στο διπλό ανδρών ο Γκιώνης πρόκειται να παίξει άλλη μια φορά με τον Ούγγρο (επίσης αμυντικό) Άνταμ Πατάντιους, ενώ ο Κρεάνγκα και ο Παπαγεωργίου συγκροτούν το ελληνικό δίδυμο. Απλά, τα δύο ζευγάρια είναι σε λίστα αναμονής επειδή είναι πολλές οι συμμετοχές και οι διοργανωτές δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι ταμπλό θα σχηματίσουν για τους προκριματικούς γύρους.

Στο μεταξύ, την Κυριακή ο Γκιώνης και ο Κρεάνγκα είχαν δύσκολα παιχνίδια πρωταθλήματος με τις ομάδες τους. Στην Μπουντεσλίγκα η Μπορούσια Ντίσελντορφ ξεπέρασε άμεσα τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ από την Ποντουάζ και με εξαιρετική απόδοση κατέβαλλε εκτός έδρας την πρωτοπόρο Σααρμπρίκεν με 3-0 (η τελευταία ισοβαθμεί τώρα στην κορυφή με την Οχσενχάουζεν). Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν μέρος της θριαμβευτικής νίκης, καθώς στο δεύτερο στη σειρά ματς ξεπέρασε με 3-1 σετ τον κορυφαίο Σλοβένο Μπόγιαν Τόκιτς. Έπειτα από 14 αγώνες η Μπορούσια βρίσκεται στην 4η θέση με 16 βαθμούς και αύξησε κι άλλο τις ελπίδες της για την εξασφάλιση της παρουσίας στα πλέι οφ. Για τη λήξη της κανονικής περιόδου απομένουν 4 αγωνιστικές.

Στη γαλλική Pro A η Ενεμπόν έδωσε χτες το παιχνίδι της για τη 10η αγωνιστική, την 1η του 2ου γύρου. Αντιμετώπισε εκτός έδρας την Μπιλανκούρ και γνώρισε την ήττα με 4-2. Ο Κρεάνγκα ήταν στη βασική τριάδα, αναμετρήθηκε με τον διεθνή Γάλλο Εμανουέλ Λεμπεσόν, που ερχόταν από το εναρκτήριο στο 2016 WorldTour της Ουγγαρίας και ηττήθηκε με 3-0 σετ. Κανονικά θα ξανάμπαινε στο τραπέζι στο τελευταίο στη σειρά ματς, όμως αποκόμισε κάποιες ενοχλήσεις στον αυχένα και προληπτικά έμεινε έξω. Το τεχνικό τιμ έκανε αλλαγή και χρησιμοποίησε ως 4ο αθλητή τον Ντιμίτρι Προκόπκοφ. Ο Τσέχος τα πήγε καλά και με 3-2 σετ επί του Άγγλου Πολ Ντρίνκχολ χάρισε τη νίκη στην Ενεμπόν. Η πρώην πρωταθλήτρια Γαλλίας βρίσκεται τώρα στην 6η θέση με 19 βαθμούς. Θυμίζουμε ότι η Ρουέν του Κώστα Παπαγεωργίου, που έδωσε την Τρίτη τον αντίστοιχο αγώνα της, περιορίζεται στην τελευταία θέση με 12 βαθμούς.

Δράση είχε χτες και η 2η κατηγορία της Γαλλίας (Pro B), αλλά χωρίς ελληνική συμμετοχή. Στους άνδρες η Μπαγιάρ Αρζεντάν 1 έκαμψε με 4-1 εκτός έδρας τη Μιραμάς και μετά από 10 αγωνιστικές είναι στην 4η θέση με 22 βαθμούς. Σε αυτό το ματς δεν είχε στη σύνθεσή της τον Γιώργο Φραγκούλη, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τη 2η ομάδα της Μπαγιάρ στο πρωτάθλημα της 3ης κατηγορίας (National 1). Για την εναρκτήρια αγωνιστική του 1ου γκρουπ στη 2η φάση η Μπαγιάρ κατέβαλλε με 8-2 στο Αρζεντάν την Μπουλόν και ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό των νεαρών ηλικιών συνέβαλε με δύο νίκες στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

Η Pro B των γυναικών συνεχίστηκε με την 8η αγωνιστική και η Παρί ΤΤ γνώρισε την πρώτη ήττα. Της έλειψε η Κατερίνα Τόλιου, που είχε αγώνα στην ελληνική Α1 με τον Δ.Α.Ο. Ταύρου και κάμφθηκε από τη Νιμ εκτός έδρας με 4-2. Ο στόχος της πρωτιάς και της ανόδου παραμένει βέβαια, αφού η ομάδα του Παρισιού είναι στην κορυφή με 17 βαθμούς μαζί με την Ετιβάλ. Τέλος, η Σεν Πιερέζ 1, που έχει χρησιμοποιήσει μία φορά στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα τη Μαρία Χριστοφοράκη, είναι τελευταία με 9 βαθμούς.

* Τον Φεβρουάριο αρχίζουν και τα όπεν του World Junior Circuit 2016 και τρεις διακεκριμένοι Έλληνες της εφηβικής κατηγορίας έχουν δηλώσει συμμετοχή στο τουρνουά της Τσεχίας. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Γιώργος Σταματούρος του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. και ο Στράτος Δαμιανής του Γ.Σ. Άρης Βούλας θ’ αγωνιστούν στο όπεν του Χοντονίν, που θα γίνει από τις 10 έως τις 14 Φεβρουαρίου.

 

* Οι Γκιώνης, Παπαγεωργίου, Κρεάνγκα, μαζί με τον προπονητή Κώστα Βατσακλή και τον 4ο αθλητή της ομάδας στο Σβέσατ, τον Τάσο Ρηνιώτη (αριστερά), καθώς ετοιμάζονται να κάνουν δηλώσεις στην υπεύθυνη του γραφείου Τύπου της E.T.T.U. Μιλίτσα Νίκολιτς για τις ιστορικές διακρίσεις στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2013.

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ