Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρώτη φορά σωματείο επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Ρέθυμνο!

Rethimno logo

Rethimno logoΙστορική σελίδα στην επιτραπέζια αντισφαίριση έχει ανοίξει εδώ και λίγο καιρό το Ρέθυμνο! Διαθέτει πλέον σωματείο στο δημοφιλές ολυμπιακό άθλημα κι αυτό συμβαίνει πρώτη φορά στα χρονικά! Ο όμιλος ονομάζεται Επιτραπέζια Αντισφαίριση Ρεθύμνου (ΕΠ.Α.Ρ.), ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2015 και σύντομα θα κάνει τα χαρτιά του για να γίνει και μέλος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ώστε να έχει συμμετοχή στα πρωταθλήματα από τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η προσπάθεια άρχισε πέρσι με πρωτοβουλία και προσωπικό «τρέξιμο» του πρωταθλητή Ελλάδας Νέων ανδρών του 2007 Σπύρου Κιούφη. Πριν από 1,5 χρόνο ο αριστερόχειρας αθλητής πήγε από την Αθήνα στο Ρέθυμνο για μόνιμη εγκατάσταση με την αρραβωνιαστικιά του, ενώ στην Κρήτη εδρεύει και η νέα του ομάδα, ο Ο.Α. Χανίων. Σε συνεργασία με τον δήμο Ρεθύμνου και με την καθοριστική βοήθεια δύο παλιών αθλητών του τένις και φίλων του πινγκ πονγκ προχώρησε τις ενέργειες και η δημιουργία σωματείου έγινε πραγματικότητα.

Rethimno somateio_1Ο προπονητικός χώρος του συλλόγου βρίσκεται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 14ου δημοτικού σχολείου της πόλης. Διαθέτει προς το παρόν 4 τραπέζια. Ήδη έχουν αρχίσει μαθήματα 16 παιδάκια από 8 έως 15 ετών, ενώ  απασχολούνται και περίπου 15 ανεξάρτητοι, δηλαδή άτομα που δεν είχαν ποτέ δελτίο σε αθλητικό σωματείο. 

Πρόεδρος της ΕΠ.Α.Ρ. είναι ο Δημήτρης Καζιάλες και γενικός γραμματέας ο Γιώργος Τρουλινός. Αμφότεροι παίζουν κιόλας πινγκ πονγκ σε επίπεδο βετεράνων. Ο πρώην διεθνής αθλητής Σπύρος Κιούφης έχει αναλάβει τον προπονητικό ρόλο, αλλά βοηθάει φυσικά και σε άλλους τομείς. Βασικό ζητούμενο για το σωματείο είναι να κάνει ακόμα πιο γνωστό το σπορ στην πόλη και να «απλώσει» το κάλεσμα προς τους φίλους του αθλητισμού. Γι’ αυτό θα κάνει επαφές με διάφορους φορείς στην πόλη, ενώ στις ημέρες του Πάσχα σκοπεύει να οργανώσει τουρνουά ανεξαρτήτων. Ανάλογο τουρνουά έγινε πέρσι σε δημοτικό σχολείο και είχε επιτυχία. Οι υπεύθυνοι της ΕΠ.Α.Ρ. βλέπουν πρόσφορο έδαφος για να προχωρήσει γρήγορα η προσπάθειά τους κι έχουν τη φιλοδοξία να εμφανίσουν από τη νέα χρονιά κιόλας τμήματα ανδρών και γυναικών, αλλά και ομάδες στις ηλικιακές κατηγορίες για συμμετοχή σε όλα τα πρωταθλήματα!  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ