Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το τουρνουά της Πεύκης ανέδειξε ιδανικά τις μικρές ηλικίες

Magoufana mini_pampaides

Magoufana mini_pampaidesΜε τις καλύτερες των εντυπώσεων για τους αθλητές, τους προπονητές και τους συνοδούς ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα στην Πεύκη Magoufana sintelestesένα ακόμα κοπιαστικό, αλλά πάντοτε ωφέλιμο για την πρόοδο των παιδιών, αγωνιστικό Σαββατοκύριακο σε αναπτυξιακό πρωτάθλημα. Ήταν το 2ο όπεν πανελλήνιας εμβέλειας της Αθλητικής Ένωσης Αθηνά Μαγκουφάνας 2004 και το 9ο γενικά στη φετινή σεζόν. Περίπου 10 μήνες μετά το πρώτο του εγχείρημα το αθηναϊκό σωματείο οργάνωσε άψογα ένα ακόμα τουρνουά και με την αποδοτική συνεργασία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και του ΠΕ.Α.Π. δήµου Λυκόβρυσης-Πεύκης ανέδειξε και τίμησε τις μικρές ηλικίες της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Το δηµοτικό γυµναστήριο Πεύκης φιλοξένησε μία ακόμα μεγάλη εκδήλωση του ολυμπιακού αθλήματος και συγκέντρωσε 180 αγόρια και κορίτσια (από τα 185, που είχαν μπει στην κλήρωση), τα οποία χάρισαν θέαμα και συναγωνισμό στο κοινό στις συνολικά 20 ώρες του αγωνιστικού προγράμματος. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιώργος Σταματούρος στους νέους, η Ελένη Σοφρά στις νεάνιδες, ο Γιάννης Δαμιανής στους παίδες η Έλλη Φίσερ στις κορασίδες, ο Αλέξανδρος Μαδέσης στους παμπαίδες, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες και ο Ραφαήλ Δήμος στους μίνι παμπαίδες.

Magoufana korasidesΣτις 180 συμμετοχές ήταν αθλητές κι αθλήτριες από τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, τα Χανιά, την Κορινθία, την Πάτρα, τη Φλώρινα, την Καβάλα, τη Λέσβο και φυσικά την Αττική. Χρησιμοποιήθηκαν 14 τραπέζια και όλα κύλησαν ομαλά στο πρόγραμμα που κράτησε γύρω στις 12 ώρες το Σάββατο και 8 την Κυριακή. Το σωματείο της Πεύκης μοίρασε στα παιδιά νερά, μπανάνες, κρουασάν και τσουρεκάκια κι εξασφάλισε για τους διαιτητές κουλουράκια, σάντουιτς, τυροπιτάκια και λουκανοπιτάκια. Έξω από το γυμναστήριο λειτούργησε καντίνα.

Συναρπαστικός ήταν ο τελικός της εφηβικής κατηγορίας και κρίθηκε στα πέντε σετ. Ο Γιώργος Σταματούρος επικράτησε του Δημήτρη Κορδούτη με 3-2 κι έφτασε τις 4 πρωτιές φέτος (11-6, 10-12, 7-11, 12-10, 11-2). Ο Κορδούτης έπαιξε τον πρώτο του τελικό αυτή τη σεζόν.

Στις νεάνιδες η Ελένη Σοφρά αποδείχτηκε αχτύπητη σ’ ένα ακόμα όπεν. Στον τελικό κατέβαλλε τη συμπαίκτριά της στον Τελαμώνα Παναγιώτα Ανδριανού με 3-1 σετ (11-4, 2-11, 11-4, 11-4) και συμπλήρωσε 7 τίτλους σε ισάριθμους τελικούς. Η Ανδριανού έφτασε για 4η φορά στο καθοριστικό ματς για το χρυσό μετάλλιο.

Πολύ μεγάλο παιχνίδι έγινε στον τελικό των παίδων, ο οποίος κρίθηκε στην παράταση του 5ου σετ. Ο Γιάννης Δαμιανής έκαμψε με 3-2 τον Κωνσταντίνο Στάμου κι έκανε δύο τις πρωτιές του φέτος. Ο Στάμου έμεινε στη θέση του φιναλίστ σε 4ο τελικό. Η εξέλιξη 11-6, 6-11, 6-11, 11-8 και 12-10.

Magoufanas open_genikoΕπίσης στα πέντε σετ πήγε ο τελικός των κορασίδων, όπου γι’ άλλη μια φορά φέτος συναντήθηκαν η Έλλη Φίσερ και η Ιωάννα Γερασιμάτου. Η Φίσερ επικράτησε με 3-2 και αυτό ήταν το 3ο της τρόπαιο στην κατηγορία στην τρέχουσα περίοδο (11-9, 9-11, 5-11, 11-8, 11-1). Αμφίρροπος ήταν και ο «μικρός» τελικός όπου η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου νίκησε 3-2 την Ευαγγελία Τρωαδίτη.

Ανατροπή των προγνωστικών είχαμε στους παμπαίδες. Με σκορ τελικού 3-1 σετ ο Αλέξανδρος Μαδέσης ξεπέρασε πρώτη φορά το εμπόδιο του Σωκράτη Γιαννούτσου και στέφθηκε πρωταθλητής (11-7, 11-13, 11-8, 11-9). Συνολικά είχε δώσει 4 τελικούς μέχρι σήμερα και είχε μείνει ισάριθμες στο ασημένιο μετάλλιο. Ο Γιαννούτσος έχασε 2η φορά σε 7 τελικούς στα φετινά αναπτυξιακά.  

Στις παγκορασίδες επιβεβαίωσε ξανά την κυριαρχία της η Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Στον τελικό επιβλήθηκε της Μαρίας Δημητρίου με 3-0 σετ (11-4, 11-4, 11-9) κι έφτασε τα 6 τρόπαια σε ισάριθμα τουρνουά. Η Δημητρίου μετείχε σε τελικό σε 3ο τουρνουά σερί (πήρε το τρόπαιο στον Καρέα).

Στους μίνι παμπαίδες (παιδιά έως 9 ετών) ο Ραφαήλ Δήμος κατάφερε να διπλασιάσει τις επιτυχίες του δύο εβδομάδες μετά το χρυσό μετάλλιο στο όπεν του Καρέα. Ο αθλητής από τον Λέοντα Κορινθίας λύγισε στον τελικό τον Δημήτρη Σταμπούλη (γιο της πρώην διεθνούς αθλήτριας Μαρίας Ηλιάκη) με 3-1 σετ (11-7, 11-13, 11-7, 11-9). Στα πέντε σετ πήγε ο αγώνας για τις θέσεις 3-4 με τον Ζαχαρία Ελσαμί να κάμπτει τον Γιώργο Μαρούλη.

Πριν αρχίσουν οι απονομές των επάθλων έκανε σύντομο χαιρετισμό ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Αναστάσιος Μαυρίδης, που με την παρουσία του στο γυμναστήριο και τις δύο ημέρες υπογράμμισε την απόλυτη στήριξη του δήμου στις προσπάθειες των τοπικών σωματείων επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Εξέφρασε τη χαρά του «για την πολύ όμορφη εικόνα να γεμίζουν οι εξέδρες από παιδιά και γονείς» και τόνισε ότι έγιναν πολύ ωραίοι αγώνες,  στους οποίους όλοι οι αθλητές έδειξαν πάθος και υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Επίσης, εκ μέρους του προέδρου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κολυμπάδη (που απουσίασε λόγω μικρού τραυματισμού στο πόδι), είπε δύο λόγια ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ομοσπονδίας Παναγιώτης Τζόβολος. Συνεχάρη τα στελέχη της Α.Ε Αθηνά για τη διοργάνωση, όπως και όλους τους συμμετέχοντες κι έδωσε ραντεβού για τη Θεσσαλονίκη και το επόμενο ανοιχτό πρωτάθλημα, που θα γίνει στη Χ.Α.Ν.Θ. σε δύο εβδομάδες.

Magoufana tropaiaΤις απονομές έκαναν ο δήμαρχος Αναστάσιος Μαυρίδης στους μίνι παμπαίδες, ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Παπανικολάου στους παμπαίδες, ο αντιπρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. Λυκόβρυσης-Πεύκης Γιώργος Σκαρίμπας στις παγκορασίδες, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Γιώργος Παπαγεωργίου στους παίδες, ο πρόεδρος των σχολικών επιτροπών του δήμου Χρήστος Φωτίδης στις κορασίδες, ο έφορος του τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Α.Ε. Αθηνά Ιωάννης Καραμαντζιάνης στις νεάνιδες και ο Παναγιώτης Τζόβολος στους νέους. Στους αγώνες βρέθηκε για λίγη ώρα σήμερα τηλεοπτικό συνεργείο των καναλιών NOVAsports και κάλυψε ένα ακόμα αναπτυξιακό πρωτάθλημα με ρεπορτάζ.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ:

1. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Δημήτρης Κορδούτης (Α.Σ. Πρόοδος)

3. Ξάνθος Παναγόπουλος (Α.Ο. Ελληνικού)

4. Νίκος Βλαχάκης (Πόντιοι Μελισσίων)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ελένη Σοφρά (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

2. Παναγιώτα Ανδριανού (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

3. Γεωργία Χατζάκη (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

4. Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

Magoufana paidesΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιάννης Δαμιανής (Α.Κ. Ζωγράφου)

2. Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

3. Αλέξιος Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

4. Γεράσιμος Πετρής (Ζήνων Γλυφάδας)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Άρης 2006)

2. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)

3. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Ο. Ελληνικού)

4. Ευαγγελία Τρωαδίτη (Γ.Ν.Ο. Άρης Νικαίας)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Αλέξανδρος Μαδέσης (Π.Α.Ο. Φυλής)

2. Σωκράτης Γιαννούτσος (Ολυμπιακός)

3. Βαγγέλης Μαλλιαρός (Ολυμπιακός)

4. Παντελής Αϊβατίδης (Π.Α.Ο. Φυλής)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

2. Μαρία Δημητρίου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

3. Δήμητρα Πετσίβα (Φαέθων Πάτρας)

4. Ιωάννα Μαδέση  (Α.Ε. Νέας Κηφισιάς)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Ραφαήλ Δήμος (Ο.Ε.Α. Κορινθίας «ο Λέων»)

2. Δημήτρης Σταμπούλης (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

3. Ζαχαρίας Ελσαμί (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

4. Γιώργος Μαρούλης (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)

 

* Οι νικητές της κατηγορίας μίνι παμπαίδων.

* Αναμνηστική φωτογραφία με αθλητές και στελέχη της Α.Ε. Αθηνάς και γενικά της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Πεύκης με έκδηλη την ικανοποίηση για την επιτυχία του τουρνουά. 

* H απονομή των επάθλων στην κατηγορία των κορασίδων

* Άποψη του γυμναστηρίου στη διάρκεια των αγώνων και κύπελλα του τουρνουά στο τραπέζι

* Η απονομή των επάθλων στην κατηγορία των παίδων 

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ