Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οκτώ «ξενιτεμένοι» συνέχισαν τη δράση στη Γαλλία

Papadaki orthia

Papadaki orthiaΜε τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής στους ομίλους της 2ης φάσης συνεχίστηκαν το Σάββατο οι National κατηγορίες στη Γαλλία και οι Έλληνες πρωταθλητές βοήθησαν σημαντικά τις ομάδες τους με νέες καλές εμφανίσεις. Στη χώρα της Μεσογείου μετέβησαν και αυτή την εβδομάδα οι Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Κώστας Λαγογιάννης, Μαρία Χριστοφοράκη, Τάσος Ρηνιώτης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Αγγελίνα Παπαδάκη, Αντώνης Μαλινάκης και Γεωργία Ζαβιτσάνου. Είχαν δράση σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες και σε πολλές περιπτώσεις είχαν ξανά την ευκαιρία για δυνατά παιχνίδια με εγνωσμένης αξίας αντιπάλους.

Στο 1ο γκρουπ της 3ης κατηγορίας (National 1) η Αζέν του Ρηνιώτη και του Κ. Κωνσταντινόπουλου πέτυχε εκτός έδρας νίκη με 8-2 επί της Μπουλόν Μπιλανκούρ. Η παρθενική νίκη στη 2η φάση την έφερε στην 2η θέση με 5 βαθμούς. Στην κορυφή είναι η Βιλνέβ με 6 βαθμούς. Η ομάδα εμφάνισε την καλύτερη 4άδα, καθώς είχε ακόμα στη σύνθεσή της τον Αργεντινό Λιου Σονγκ, πολλές φορές πρωταθλητή Νότιας Αμερικής στο κοντινό παρελθόν και τον πρώην Βέλγο διεθνή Μαρκ Κλοσέ. Οι Έλληνες διεθνείς είχαν από δύο νίκες στο απλό καιάλλη μία μαζί στο διπλό. Ο Ρηνιώτης αντιμετώπισε και τον νεαρό Γάλλο διεθνή Νταμιέν Λόρκα.

Η Καπέλ λα Γκραντ του Λαγογιάννη αγωνίζεται στο 2ο γκρουπ της ίδιας κατηγορίας. Κάμφθηκε στην έδρα της με 8-6 από την Μπουτόν και υποχώρησε στην 6η θέση της κατάταξης με 3 βαθμούς (1 ισοπαλία-1 ήττα έως τώρα). Ο 35άχρονος πρωταθλητής μας σημείωσε δύο νίκες στο απλό (στο πρώτο του παιχνίδι κατέβαλλε τον πρώην Βέλγο διεθνή Φρεντερίκ Σονέ), πανηγύρισε θετικό αποτέλεσμα και στο διπλό και γνώρισε μία ήττα από τον διεθνή Ρουμάνο Λουτσιάν Φιλιμόν.

Sala agona_KonstantinopoulouΣτην 4η κατηγορία (National 2) η Ρομάν του Γ. Κωνσταντινόπουλου συνέχισε με ισοπαλία στο 2ο γκρουπ μετά τη νίκη στην πρεμιέρα. Αντιμετώπισε την Αντίμπ εκτός έδρας και απέσπασε ισοπαλία με 7-7. Μαζί με τη συγκεκριμένη ομάδα βρίσκεται τώρα στη 2η θέση της βαθμολογίας με 5 βαθμούς, έναν λιγότερο από την πρωτοπόρο Ροάν. Ο αριστερόχειρας δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών είχε τον καλύτερο απολογισμό με τρεις νίκες στο απλό και μία στο διπλό.

Στις γυναίκες, η Χριστοφοράκη και η Ζαβιτσάνου κατ’ αρχάς, δεν αγωνίστηκαν αυτή τη φορά στην ίδια ομάδα της Σεν Πιερέζ. Η πρώτη ενισχύει σταθερά τη Σεν Πιερέζ 2 στην 3η κατηγορία (National 1), ενώ η Ζαβιτσάνου παρότι έχει κάνει την ίδια συμφωνία για τη 2η φάση του πρωταθλήματος, εκτάκτως βοήθησε ξανά τη Σεν Πιερέζ 3 στην 5η κατηγορία (National 3). Στο 2ο γκρουπ της National 1 η Σεν Πιερέζ επιβλήθηκε 8-3 εκτός έδρας της Ρονκ 1 και με 6 βαθμούς βρίσκεται στην κορυφή με την Ισέν και τη Βεντέ. Η Χριστοφοράκη είχε δύσκολα ατομικά ματς και υπέστη δύο ήττες, ενώ σημείωσε θετικό αποτέλεσμα στο διπλό.  

Στη National 3 η 3η ομάδα της Σεν Πιερέζ θέλει να κυνηγήσει την άνοδο γι’ αυτό ζήτησε ξανά τη συνδρομή της Ζαβιτσάνου. Στη 2η αγωνιστική νίκησε 8-2 εκτός έδρας τη Ρονκ 2 με την Πατρινιά πρωταθλήτρια να σημειώνει δύο νίκες στο απλό και μία στο διπλό. Το κλαμπ είναι τώρα στην 3η θέση της βαθμολογίας με 4 βαθμούς.

Με μία ακόμα νίκη συνέχισε την προσπάθειά της στη 2η φάση της 4ης κατηγορίας της Γαλλίας (National 2) η Πασαζουά της Παπαδάκη. Για το 2ο γκρουπ ξεπέρασε εκτός έδρας τη Νορμάντ με 8-4 και φιγουράρει στην κορυφή της κατάταξης με 6 βαθμούς. Ισόβαθμή της είναι η Μπορντό. Η αριστερόχειρας διεθνής πέτυχε το απόλυτο με τρεις νίκες στο απλό και μία στο διπλό.

Τέλος, στην 6η κατηγορία ανδρών της χώρας (τη λεγόμενη Prenational) η Σελονκούρ του Μαλινάκη έκανε το 2 στα 2 στη νέα φάση του πρωταθλήματος. Για το 3ο γκρουπ έκαμψε με 8-3 εκτός έδρας την αντίσταση της Ιλζάχ και προπορεύεται μόνη με 6 βαθμούς. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών το 2006 ήταν πρωταγωνιστής και σε αυτόν τον αγώνα καταφέρνοντας μόνο νίκες στα τρία ατομικά του παιχνίδια.

 

* Στη φωτό 1 η Αγγελίνα Παπαδάκη.

* Στη φωτό 2 το όμορφο γυμναστήριο στο οποίο αγωνίστηκε η ομάδα του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου.

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ