Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πέρασε στον 3ο γύρο ο Κρεάνγκα, νίκησε 4-1 τον Σέιβ

Θαυμάσιο ξεκίνημα για τον Καλλίνικο Κρεάνγκα και την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στο Ολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου! Για τον 2ο γύρο του απλού ανδρών ο πολύπειρος διεθνής μας, που μετέχει για 5η συνεχόμενη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, νίκησε το μεσημέρι τον Βέλγο Ζαν Μισέλ Σέιβ με 4-1 σετ και πέρασε στον 3ο γύρο (σ.σ. των «32»). Εκεί θα συναντήσει αύριο στις 13:00 ώρα Ελλάδας τον Δανό πρωταθλητή Ευρώπης του 2009 Μίκαελ Μέιζ και θα κυνηγήσει τον αρχικό του στόχο, που είναι η πρόκριση στους «16», όπως έκανε και στο Πεκίνο το 2008! Ο πρωταθλητής μας έκανε δηλώσεις στους απεσταλμένους του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο Κρεάνγκα (νούμερο 67 στον κόσμο) δεν άρχισε καλά τον αγώνα, κάτι λογικό κάπου, καθώς έπαιζε τους πρώτους πόντους στο ExCel Arena, ενώ ο Σέιβ είχε δώσει ήδη έναν αγώνα για τον 1ο γύρο. Ο τελευταίος με καλή τακτική δημιούργησε από νωρίς διαφορά στο 1ο σετ και την κράτησε. Στο 2ο σετ όμως, ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή επέβαλλε το παιχνίδι του, ισοφάρισε εύκολα και στη συνέχεια απέκτησε προβάδισμα και στα σετ και στην ψυχολογία, που πάντα μετράει, ειδικά σε αυτούς τους αγώνες. Έκανε το 2-1 με οριακή διαφορά και αυτό ολοφάνερα τόνωσε ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθησή του.

Επιπλέον, κούρασε τον 43χρονο πρώην πρωταθλητή Ευρώπης ανοίγοντας το παιχνίδι με τις αλλεπάλληλες επιθέσεις του κι έφτασε στη νίκη με εντυπωσιακή ανατροπή στο 5ο σετ. Εκεί έχανε 3-7, μείωσε σε 6-7 και ανάγκασε τη βελγική πλευρά να πάρει τάιμ άουτ. Αμέσως μετά έπαιξε τέλεια κάθε πόντο, δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να ξαναμπεί στο ματς και πανηγύρισε τη νίκη στα πέντε σετ (5-11, 11-3, 11-9, 11-7, 11-8).

Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε πάρει τα τελευταία χρόνια τον…αέρα του θρυλικού Βέλγου με 5 νίκες και 2 ήττες σε ατομικού χαρακτήρα αγώνες. Χτες φάνηκε ότι με καλά στάνταρ απόδοσης και μείωση των λαθών είχε τον πρώτο λόγο κόντρα σ’ έναν αθλητή, με τον οποίο βολεύεται ως προς το στυλ παιχνιδιού. Ο Κρεάνγκα τώρα βρίσκει μπροστά του τον Δανό Μίκαελ Μέιζ, έναν εξαιρετικό αριστερόχειρα, με τον οποίο έχει επίσης καλή παράδοση τα τελευταία χρόνια με τέσσερις νίκες στη σειρά!

ΚΡΕΑΝΓΚΑ: “ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ”

«Ήταν λογικό να μην ξεκινήσω καλά, γιατί ήταν το πρώτο παιχνίδι μου στο τουρνουά, ενώ ο αντίπαλός μου είχε παίξει και χτες και ήταν καλύτερα προετοιμασμένος. Σίγουρα υπήρχε το άγχος της πρεμιέρας, το άγχος πάντα υπάρχει, εγώ δεν μπορώ να παίξω χωρίς άγχος. Μετά το πρώτο σετ ξεκαθάρισαν τα πράγματα και όλα πήγαν καλά, εκτός από κάποιους πόντους που έχασα λίγο τη συγκέντρωσή μου, σε στιγμές που ήμουν ήδη μπροστά στο σκορ», εξήγησε μετά το ματς ο Κρεάνγκα, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και για τη συνέχεια στο Ολυμπιακό τουρνουά δήλωσε: «Αύριο παίζω με τον Δανό Μέιζ, που είναι πρωταθλητής Ευρώπης. Η κλήρωση είναι δύσκολη, αλλά θα κάνω τα πάντα και μπορώ να παίξω καλά. Στόχος μου είναι να φτάσω στον γύρο των 16».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να φτάσει το ρεκόρ του σημερινού αντιπάλου του, ο οποίος συμμετείχε για έβδομη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο 40χρονος πρωταθλητής απάντησε με χιούμορ: «Τώρα αποκτάω εμπειρίες για το Ρίο, μετά θα δούμε…».

Αν προκριθεί στη 16άδα ο Κρεάνγκα θα συναντήσει πιθανότατα τον Ιάπωνα Τζουν Μιζουτάνι, ο οποίος ως ένα από τα πρώτα φαβορί του τουρνουά κοντράρεται αύριο με τον εκπληκτικό Αιγύπτιο Λασίν Ελ Σαγιέντ! Ο Αφρικανός απέκλεισε στον 2ο γύρο τον Κροάτη Ζόραν Πρίμορατς των επτά ολυμπιακών συμμετοχών με 4-3 σετ και στον 1ο γύρο τον Σουηδό Παρ Γκέρελ, επίσης με 4-3 σετ!

Ο Ζαν Μισέλ Σέιβ (νούμερο 86 σήμερα στην παγκόσμια κατάταξη) είχε αποκλείσει χτες στον 1ο γύρο τον Σέρβο Μάρκο Γέφτοβιτς με 4-1 σετ. Ολοκλήρωσε την πορεία του στο Λονδίνο με το φοβερό ρεκόρ της παρουσίας σε όλα τα Ολυμπιακά τουρνουά του πινγκ πονγκ και παράλληλα με αυτό τον τρόπο ισοφάρισε γενικά την κορυφαία επίδοση για τον βελγικό αθλητισμό. Επτά ολυμπιακές συμμετοχές είχε μέχρι πρότινος μόνο ο 80χρονος σκοπευτής Φρανσουάζ Λαφορτούν, ο οποίος είναι παρών στο Λονδίνο.

Ο Σέιβ δεν θα γευτεί διάκριση ούτε σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες (καλύτερη θέση του η 8άδα του απλού το 1996 στην Ατλάντα), όμως η ζηλευτή καριέρα του περιλαμβάνει σπουδαίες στιγμές σε όλες τις άλλες μεγάλες διοργανώσεις του αθλήματος. Είναι δευτεραθλητής κόσμου στο απλό ανδρών το 1993, πρωταθλητής Ευρώπης το 1994 στο ίδιο αγώνισμα, νικητής στο ΤΟΠ 12 της Ευρώπης και φιναλίστ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, επίσης το 1994 και δευτεραθλητής κόσμου στο ομαδικό το 2001!

Σε αγώνες για τον 2ο γύρο στο απλό των γυναικών σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Αννα Τιχομίροβα (Ρωσία)-Γουενλίνγκ Ταν (Ιταλία)           4-3

Κιανμπίνγκ Λι (Αυστρία)-Ζανκ Μο (Καναδάς)                 4-1

Λι Χούε (Γαλλία)-Γιαν Λέι (Αυστραλία)                     4-3

Κριστίν Σιλμπερέισεν (Γερμανία)-Τζοάνα Πάρκερ (Βρετανία)   4-1

Ξια Νι (Λουξεμβούργο)-Αριέλ Χσινγκ (ΗΠΑ)                   2-4

Γκεοργκίνα Πότα (Ουγγαρία)-Χουάν Τιάν (Κροατία)           4-1

Ελιζαμπέτα Σαμάρα (Ρουμανία)-Ντίνα Μεσρέφ (Αίγυπτος)       4-1

Μιονγκ Σουν Ρι (Βόρεια Κορέα)-Γιφάνγκ Ξιάν (Γαλλία)       2-4

 

Πηγή για τα αποτελέσματα: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

 

                                                         

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ