Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στην πολωνική Μπογκόρια θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γκιώνης

Gio Borussia_amina

Gio Borussia_aminaΗ Πολωνία και η Μπογκόρια γίνονται ο επόμενος σταθμός στη μεγάλη διεθνή καριέρα του Παναγιώτη Γκιώνη! O Έλληνας πρωταθλητής ολοκληρώνει φέτος τη διετή παρουσία του στην Μπορούσια Ντίσελντορφ και τη σεζόν 2016-2017 θ’ αγωνιστεί σ’ ένα ακόμα δυνατό ευρωπαϊκό κλαμπ, το οποίο εδρεύει στην πόλη Γκρότζισκ, περίπου 20 λεπτά από τη Βαρσοβία. Μετά από τη Γερμανία και τη Γαλλία θα δοκιμάσει νέα εμπειρία στη Σούπερ Λίγκα της Πολωνίας, ενώ η Μπογκόρια θα γίνει η 6η ομάδα με την οποία θα συνεργαστεί από το καλοκαίρι του 2001, που «ξενιτεύτηκε» πρώτη φορά. Με την Μπορούσια πανηγύρισε 3 τίτλους, πραγματοποίησε πολύ αξιόλογες εμφανίσεις και αναγνωρίστηκε για τη σημαντική προσφορά του, όμως το να βρει νέα ομάδα ήταν μονόδρομος γι’ αυτόν από τη στιγμή που οι Γερμανοί αποφάσισαν να κινηθούν διαφορετικά στη συνεργασία τους με ξένους αθλητές. Η αποχώρησή του βέβαια, έρχεται σε απόλυτα φιλικό κλίμα κάτι που φάνηκε και στη χτεσινοβραδινή ανακοίνωση του σωματείου.

Πριν ακόμα από την αλλαγή του χρόνου η διοίκηση της περσινής φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ εξήγησε στον 36άχρονο άσο ότι θέλει πλέον να έχει μεγάλα χρονικά διαστήματα τους ξένους αθλητές στο Ντίσελντορφ, ώστε ο προπονητής να δουλεύει μαζί τους στο αθλητικό κέντρο. Τον ρώτησε αν μπορεί να το κάνει αυτό τουλάχιστον για τις μισές ημέρες του χρόνου, αλλά πήρε την απάντηση ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Ο αθλητής μπήκε σε διαδικασία αναζήτησης της επόμενης ομάδας του και αφού δέχτηκε επίσης προτάσεις από τη Γαλλία και τη Γερμανία κατέληξε στην Μπογκόρια. Το συμβόλαιό του αρχίζει τον προσεχή Σεπτέμβριο και τελειώνει τον Ιούνιο του 2017. Τον Σεπτέμβριο αρχίζει και το πρωτάθλημα της 1ης κατηγορίας, η λεγόμενη Σούπερ Λίγκα, όπου μετέχουν 12 ομάδες και (όπως στην Μπουντεσλίγκα) μετά τα ματς των δύο γύρων γίνονται πλέι οφ.

Ο Γκιώνης, που παρεμπιπτόντως αναχωρεί αύριο με τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή για την Πορτογαλία και το Ευρωπαϊκό Τοπ 16 (Γκονδομάρ, 5-7 Φεβρουαρίου), είχε αρκετούς λόγους να πει το «ναι» στις επαφές με τους Πολωνούς: Πρώτα και κύρια η μεγάλη αξία της ομάδας και το γενικά υψηλό επίπεδο του πολωνικού διασυλλογικού πρωταθλήματος. Ειδικά οι πολλοί Ασιάτες αθλητές (Κινέζοι, Ιάπωνες, Κορεάτες) εκτοξεύουν το ενδιαφέρον και την αίγλη της λίγκας, μάλιστα η Μπογκόρια συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με τον Κορεάτη, πρώην «χάλκινο» πρωταθλητή κόσμου του απλού ανδρών, Ο Σανγκ Ουν, ενώ την τρέχουσα σεζόν απέκτησε και τον συμπατριώτη του Τζουν Γιουνγκσίκ, νούμερο 12 της παγκόσμιας κατάταξης!

Η ομάδα δουλεύει σε απολύτως επαγγελματικά πρότυπα και είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος Ντάριους Ζουμάχερ είναι παράλληλα και πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας. Έχει θέσει υψηλούς στόχους, καθώς είναι δύο χρόνια χωρίς πρωτάθλημα στη χώρα της, ενώ θέλει και καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου φέτος (με αντίπαλο εκτός των άλλων και την Μπορούσια Ντίσελντορφ) αποκλείστηκε στη φάση των γκρουπ. Επίσης, ο Γκιώνης έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από τα όσα άκουσε από τη διοίκηση και τον προπονητή Τόμας Ρετζίσκι, καλύφθηκε οικονομικά, δεν θα χρειαστεί ν’ αγωνιστεί σε όλα τα ματς, ενώ είναι σημαντικό ότι θα έχει και εύκολες μετακινήσεις με το αεροπλάνο.

«ΘΕΛΗΣΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ»

Ο πολύπειρος αμυντικός έκανε δηλώσεις για τη νέα σελίδα στη διεθνή διαδρομή του, αλλά και την ολοκλήρωση της συνεργασίας με την Μπορούσια τους επόμενους μήνες: «Με προσέγγισαν διάφορες ομάδες, αλλά αποφάσισα να δεχτώ την πρόταση της Μπογκόρια επειδή οι άνθρωποί της έδειξαν ότι με θέλουν πολύ κι επειδή το πολωνικό πρωτάθλημα είναι σε άνοδο και συγκεντρώνει πολλούς δυνατούς αθλητές από την Ασία και την Ευρώπη. Τα στελέχη της Μπογκόρια δέχτηκαν ό,τι ζήτησα, είχα μία πολύ καλή πρώτη συνεργασία με τον προπονητή και συνάντησα απόλυτα επαγγελματική συμπεριφορά. Θέλησα έτσι να δοκιμάσω ένα νέο πρωτάθλημα και πιστεύω ότι ειδικά τα παιχνίδια με τους Ασιάτες θα με βοηθήσουν», δήλωσε ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του 2013 και για την αποχώρηση από τους πρωταθλητές Γερμανίας τόνισε: «Έζησα πολύ σημαντική εμπειρία σ’ ένα από τα δυνατότερα κλαμπ της Ευρώπης, όμως όλα τα ωραία κάποια στιγμή τελειώνουν. Τα δύο χρόνια, που θα συμπληρωθούν σε λίγο καιρό, είναι από τα καλύτερα της καριέρας μου και μακάρι να κλείσω μ’ ένα ακόμα πρωτάθλημα στην Μπουντεσλίγκα. Πήραμε τρεις τίτλους, είχαμε οικογενειακό κλίμα, υπέροχο κοινό και είχα την τύχη να είμαι συμπαίκτης μ’ έναν αθλητή-σταρ, όπως είναι ο Τίμο Μπολ. Τους καταλαβαίνω γι’ αυτά που ζήτησαν φέτος, απλά δεν μπορούσα ν’ ακολουθήσω».  

Η Μπορούσια ανακοίνωσε τον Ιανουάριο δύο δυνατές μεταγραφές, τον Αυστριακό Στέφαν Φέγκερλ, νυν πρωταθλητή Ευρώπης του ομαδικού ανδρών και τον Σουηδό Άντον Σέλμπεργκ, πρωταθλητή Ευρώπης του απλού νέων το περασμένο καλοκαίρι. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι φεύγει ο Γερμανός Πάτρικ Φρανζίσκα, που συμφώνησε με την επίσης γερμανική Σααρμπρίκεν. Χτες βράδυ, στη σελίδα της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η ομάδα του Ντίσελντορφ ανακοίνωσε και την αποχώρηση του Γκιώνη στο τέλος της σεζόν. Το έκανε με πολύ όμορφο τρόπο σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι με δύο Κύπελλα κι ένα πρωτάθλημα Γερμανίας, όπως κι έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναγιώτης Γκιώνης είχε πολύτιμη προσφορά στις επιτυχίες της ομάδας.

ΠΡΑΟΥΣ: «ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ»

Στη συνέχεια δημοσιεύονται δηλώσεις του γενικού διευθυντή του σωματείου Αντρέας Πράους: «Ο Πάνος είναι ένας πολύ καλός παίκτης, που γοήτευσε το κοινό με τη μαχητική του προσωπικότητα και το δυναμικό στυλ παιχνιδιού του. Τον χαρακτηρίζει το ομαδικό πνεύμα, το θεαματικό παιχνίδι και συνέβαλε σημαντικά στους τίτλους, που κέρδισε η ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια. Ως εκ τούτου, ήταν πολύ δύσκολη η απόφαση να τον αφήσουμε να φύγει, αλλά θέλαμε να δώσουμε νέα πνοή στην ομάδα. Να ανοίξουμε παράθυρο στο μέλλον, να έχουμε και πάλι παίκτες που θα ζουν και θα προπονούνται εδώ», δήλωσε ο έμπειρος παράγοντας.

Η Μπορούσια δημοσίευσε στοιχεία για τα αγωνιστικά πεπραγμένα του Γκιώνη στην τελευταία διετία και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι με τη φανέλα της έχει έως τώρα 43 νίκες σε 70 ματς, ότι βρέθηκε μέχρι και στο νούμερο 18 της παγκόσμιας κατάταξης και ότι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Τοπ 16. Επίσης, θύμισε σημαντικές νίκες του (όπως στον πρώτο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στον Ρώσο Αλεξέι Σμιρνόφ) κι έκλεισε τον γλυκό αποχαιρετισμό με δηλώσεις του Έλληνα πρωταθλητή: «Έζησα υπέροχη χρονική περίοδο στην Μπορούσια. Οι παίκτες, ο προπονητής Ντάνι Χάιστερ και όλο το προσωπικό είναι απίστευτα καλοί μαζί μου και τους ευχαριστώ για τα πάντα. Όλα λειτούργησαν πολύ επαγγελματικά και δημιουργήσαμε μία οικογένεια, την οποία λυπάμαι που θα χάσω. Κατακτήσαμε τρεις τίτλους κι ελπίζω να πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα. Εύχομαι στην ομάδα ό,τι καλύτερο για το μέλλον».

 

* Αγωνιστικό στιγμιότυπο του Παναγιώτη Γκιώνη με τη φανέλα της Μπορούσια. Είναι η φωτογραφία, που δημοσίευσε χτες η γερμανική ομάδα στον λογαριασμό της στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, στο αποχαιρετιστήριο κομμάτι για τον αθλητή.  

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ