Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Τόλιου νίκησε …συμπαίκτριά της!

Toliou Molnar

Toliou MolnarΜέχρι τώρα η έντονη ελληνική παρουσία στα γαλλικά διασυλλογικά πρωταθλήματα έφερνε συχνά «κόντρες» μεταξύ πρωταθλητών της χώρας μας. Όχι μόνο στην 1η και τη 2η εθνική κατηγορία, αλλά και σε χαμηλότερες. Χτες βράδυ όμως, καταγράφηκε στις γυναίκες ένας άλλος ιδιαίτερος αγώνας. Δεν αποτέλεσε …εμφύλιο, αλλά είχε έντονο άρωμα Ελλάδας. Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής στην Pro B τέθηκαν αντιμέτωπες οι συμπαίκτριες στον Δ.Α.Ο. Ταύρου Κατερίνα Τόλιου και Μόνικα Μόλναρ. Στη Γαλλία η πρώτη αγωνίζεται στην Παρί ΤΤ, η δεύτερη στη Σεν Ντενί και στο μεταξύ τους ματς πήρε τη νίκη η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας με 3-0 σετ. Επίσης το βράδυ της Τρίτης έγινε η 11η αγωνιστική στη γαλλική λίγκα (Pro A) με συμμετοχή του Καλλίνικου Κρεάνγκα και στη 2η κατηγορία (Pro B) με επανεμφάνιση του Γιώργου Φραγκούλη.

Στην 1η κατηγορία η Ενεμπόν δεν είχε τόσο δύσκολο έργο απέναντι στην ουραγό Ρουέν και τη νίκησε εντός έδρας με 4-1. Εκεί θα μπορούσε να προκύψει αγώνας-ελληνική υπόθεση, όμως ο Κώστας Παπαγεωργίου δεν ήταν προγραμματισμένο να πάει και τώρα στη Γαλλία για τη δεύτερη εμφάνισή του με τη Ρουέν. Ο Κρεάνγκα έδωσε ένα παιχνίδι, αλλά …τι παιχνίδι. Συνάντησε τον πρωταθλητή Ευρώπης του διπλού ανδρών το 2013 και δευτεραθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών το 2012 Ταν Ρούι Βου και τον λύγισε με 3-2 σετ. Το τελευταίο σετ με τον πολιτογραφημένο Κροάτη έληξε 17-15! Στη βαθμολογία η Ενεμπόν είναι 5η με 22 βαθμούς, ενώ η Ρουέν παραμένει τελευταία με 13.

Στη 2η κατηγορία των γυναικών η Τόλιου μπορεί να χαμογέλασε στο ατομικό της παιχνίδι με τη Μόλναρ, όμως στο τέλος πανηγύρισε η φίλη της και συνοδοιπόρος της στην προσπάθεια του Ταύρου για την κατάκτηση του τίτλου στην Ελλάδα! Η Παρί ΤΤ έχασε μέσα στην έδρα της από τη Σεν Ντενί με 4-2 και παράλληλα έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας. Στο αντίστοιχο ματς του 1ου γύρου (στο οποίο παρεμπιπτόντως δεν συναντήθηκαν η Τόλιου και η Σέρβα διεθνής) ήταν η Παρί εκείνη, που είχε νικήσει με 4-2. Στην κατάταξη προπορεύεται τώρα η Ετιβάλ με 19 βαθμούς και η ομάδα του Παρισιού ακολουθεί με 18. Η Τόλιου τοποθετήθηκε στη θέση 1 της ομάδας της και στον πρώτο της αγώνα ηττήθηκε με 3-1 σετ από τη διεθνή Λιθουανή Λίνα Μισικονίτε. Με τη Μόλναρ αναμετρήθηκε στο 4ο στη σειρά ματς και πιάνοντας πολύ καλή απόδοση πήρε καθαρή νίκη με 3-0 σετ (11-7, 12-10, 11-4).

Στην αντίστοιχη κατηγορία των ανδρών η Μπαγιάρ Αρζεντάν 1 χρησιμοποίησε ξανά τον Φραγκούλη μετά από τις 15 Δεκεμβρίου. Έδωσε ντέρμπι στην έδρα της με την Ισέν και κάμφθηκε με 4-2. Ο 24χρονος πρωταθλητής υπέστη δύο ήττες, όμως έκανε καλή προσπάθεια και κυρίως αποκόμισε νέες εμπειρίες παίζοντας με εγνωσμένης αξίας Γάλλους αθλητές. Αρχικά έχασε με 3-1 σετ από τον πολύπειρο Νταμιέν Ελουά, πρώην πρωταθλητή Ευρώπης και δευτεραθλητή κόσμου στο ομαδικό και στο τελευταίο στη σειρά ματς από τον νεαρό διεθνή Έντζο Ανγκλέ, έναν αθλητή, που έχει στο παλμαρέ του 5 χρυσά μετάλλια από Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα νέων.  Στη βαθμολογία η Μπαγιάρ Αρζεντάν είναι στην 5η θέση με 23 βαθμούς.

* Τους αντιπάλους του στο γκρουπ του Τοπ 16 της Ευρώπης θα πληροφορηθεί αύριο ο Παναγιώτης Γκιώνης μετά τη σχετική κλήρωση, στο Γκονδομάρ της Πορτογαλίας, την πόλη τέλεσης των αγώνων. Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι απέσυρε τη συμμετοχή του από το ετήσιο τουρνουά ο Γερμανός Τίμο Μπολ. Oσυμπαίκτης του Γκιώνη στην Μπορούσια δεν θέλει να φορτώσει κι άλλο το αγωνιστικό του πρόγραμμα λίγο καιρό μετά την αποθεραπεία του και την επιστροφή του στα τραπέζια κι έτσι αφού αγωνίστηκε την περασμένη εβδομάδα στο όπεν του Βερολίνου προτίμησε να πάρει ανάσες. Τη θέση του στο Τοπ 16 πήρε ο Γάλλος Αντριέν Ματενέ.

 

Το συγκεκριμένο δελτίο Τύπου δημοσιεύτηκε πριν από την έναρξη της 24ωρης γενικής απεργίας των εργαζομένων στον χώρο των Μ.Μ.Ε.. Το επόμενο θα δημοσιευτεί την Πέμπτη. 

* Στη φωτό η Τόλιου (αριστερά) και η Μόλναρ σε αναμνηστική φωτογραφία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Εκατερίνμπουργκ, το περασμένο φθινόπωρο.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ