Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στους «32» και ο Γκιώνης με επιβλητική νίκη 4-0 σετ επί του Ασάρ

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσαν τα ελληνικά χρώματα την πρώτη ημέρα της αγωνιστικής παρουσίας τους στο Ολυμπιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Λονδίνου. Ο Παναγιώτης Γκιώνης εμφανίστηκε απόλυτα έτοιμος στο ξεκίνημα της προσπάθειάς του από τον 2ο γύρο του απλού και δικαίωσε απόλυτα τα προγνωστικά. Απέκλεισε τον Αιγύπτιο Ομάρ Ασάρ με 4-0 σετ και πέρασε με πειστική εμφάνιση στους «32» του αγωνίσματος, όπως έκανε λίγη ώρα πριν και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα. Τα σετ 11-5, 11-9, 11-7 και 11-9. Στον 3ο γύρο αντιμετωπίζει αύριο Δευτέρα στις 15:00 ώρα Ελλάδας τον Ιάπωνα Σεϊγιά Κισικάβα, που ήταν απευθείας εκεί ως ένα από τα 16 φαβορί του απλού. Θυμίζουμε ότι ο Κρεάνγκα αντιμετωπίζει τον Δανό Μίκαελ Μέιζ στις 13:00. Όσον αφορά στις τηλεοπτικές μεταδόσεις, το αρχικό πλάνο της ΕΡΤ είναι και για αύριο να δείξει ζωντανά τους αγώνες των Ελλήνων πρωταθλητών από το ExCel Arena μέσα από τη συχνότητα της ΕΤ-1…

Ο Γκιώνης και ο Ασάρ συναντήθηκαν πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι, αλλά στις αρχές Ιουλίου έκαναν κοινή προετοιμασία στο Καρπενήσι και ο ένας πήρε γεύση από το παιχνίδι του άλλου. Ο Αιγύπτιος (νούμερο 209 στην παγκόσμια κατάταξη) προερχόταν από σπουδαία νίκη στον 1ο γύρο κόντρα στον Ουκρανό Γιάροσλαβ Ζμουντένκο (4-1 σετ) και η είσοδος στους «48» καθιστούσε ήδη πετυχημένη την αποστολή του στο πρώτο του Ολυμπιακό τουρνουά.

Δεν είχε τίποτα να χάσει λοιπόν, όμως ο Γκιώνης (Νο 38 στο ranking list του Ιουλίου) ήξερε ότι σε κάθε περίπτωση ήταν το φαβορί του αγώνα. Έπρεπε απλά να βρει γρήγορα ρυθμό και με σταθερές άμυνες από το backhand και τις δυνατές forehand επιθέσεις να πάρει τον έλεγχο του ματς. Αυτό έκανε και μετά το 1ο σετ, το οποίο κατέκτησε εύκολα, έδειξε και απόλυτη ετοιμότητα σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Τέτοιες παρουσιάστηκαν στο 2ο σετ όταν έχανε με 3-7 και στο 4ο που ήταν επίσης αμφίρροπο. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε αποτελεσματική επίθεση και παράλληλα δημιουργούσε πολλά προβλήματα στον ταλαντούχο Αφρικανό όταν επέστρεφε τα σπιν του με πολύ φάλτσο στις κομμένες μπαλιές.  

ΓΚΙΩΝΗΣ: «ΕΔΕΙΞΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ»

Ο 1ος Μεσογειονίκης της Πεσκάρα δήλωσε μετά τον αγώνα: «Φάνηκε πράγματι ότι ήμουν σε πολύ καλό σημείο ετοιμότητας από τον πρώτο μου αγώνα. Ήξερα άλλωστε, ότι επειδή είχα το πάνω χέρι έπρεπε να μπω πολύ δυνατά από την αρχή για να πιέσω περισσότερο τον αντίπαλο, αλλά και να μειώσω το όποιο άγχος μου. Το κατάφερα και πιστεύω ότι το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά μετά το 2-0 σετ όπου ανέτρεψα την κατάσταση από 3-7. Εκεί έκοψα τα φτερά στον Ασάρ και στη συνέχεια είχα τον πλήρη έλεγχο. Βασικό σημείο της τακτικής μου ήταν να παρουσιαστώ απόλυτα έτοιμος στις επιθέσεις γιατί ήξερα ότι εκεί θα πήγαινε κυρίως το ματς ο Αιγύπτιος και όχι στις άμυνές μου».

Ο Γκιώνης έκανε δυνατή πρόβα εν όψει του μεγάλου αγώνα με τον Σεϊγιά Κισικάβα, όπου θέλει τη νίκη για να υλοποιήσει τον μεγάλο στόχο της πρόκρισης στην πρώτη 16άδα. Ήδη με την είσοδο στον 3ο γύρο έκανε ένα βήμα παραπάνω συγκριτικά με τις προηγούμενες δύο ολυμπιακές συμμετοχές του στο αγώνισμα (στο Πεκίνο είχε περάσει στον 2ο γύρο). Θα ξαναβρεί μπροστά του τον Ιάπωνα ύστερα από οκτώ χρόνια και τη νίκη του στο γερμανικό όπεν. Θα τον βρει καλύτερο σαφώς, καθώς ο σημερινός «χάλκινος» πρωταθλητής κόσμου του διπλού μικτού και του ομαδικού έχει αναρριχηθεί στο νούμερο 21 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά είναι σίγουρος ότι αν παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές του θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη. «Ξέρω ότι έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, όμως αν είμαι συγκεντρωμένος και πιάσω απόδοση μπορώ να τον πιέσω ψυχολογικά και να κυνηγήσω γερά τη μικρή υπέρβαση που τόσο θέλω».  

* Για τον Ασάρ, που έδειξε και σήμερα πολύ καλά στοιχεία, να σημειωθεί ότι το 2011 ήταν νικητής στους Αφρικανικούς Αγώνες στο απλό και το ομαδικό ανδρών, ενώ έχει έξι πρωτιές στο απλό σε World Junior Circuit και μία στο διπλό ανδρών σε τουρνουά Προ Τουρ.

* Στους άλλους αγώνες για τον 2ο γύρο στο απλό ανδρών σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Χιοκ-Μπονγκ Κιμ (Βόρεια Κορέα)-Σουμιαγίτ Γκος (Ινδία)     4-1

Αλεξέι Σμιρνόφ (Ρωσία)-Ματίς Μπούργκις (Λετονία)           4-0

Ζοάο Μοντέιρο (Πορτογαλία)-Γουίλιαμ Χένζελ (Αυστραλία)     2-4

Μπόρα Βάνγκ (Τουρκία)-Κουάντρι Αρούνα (Νιγηρία)           4-2

Ζόραν Πρίμορατς (Κροατία)-Ελ-Σαγιέντ Λασίν (Αίγυπτος)     3-4

Γουέτσινγκ Τσεν (Αυστρία)-Ολεξάντρ Ντίντουχ (Ουκρανία)     4-0

Ζι Γιανγκ (Σιγκαπούρη)-Πολ Ντρίνκχολ (Μ.Βρετανία)         1-4

Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς (Σερβία)-Ντάνιελ Ζβικλ (Ουγγαρία)   1-4

Αντρέι Γκάκινα (Κροατία)-Γιόργκεν Πέρσον (Σουηδία)         4-0

Ζίβεν Χε (Ισπανία)-Ζένγκι Γουάνγκ (Πολωνία)               4-3

Πενγκ Τανγκ (Χονγκ Κονγκ)-Νοσάντ Αλαμιγιάν (Ιράν)         3-4

Μάρκος Φρέιτας (Πορτογαλία)-Γιου Λιν(Δομινικανή Δημοκρατία) 4-0

Βέρνερ Σλάγκερ (Αυστρία)-Μιχάι Μπομπότσικα (Ιταλία)       4-2

Μπόγιαν Τόκιτς (Σλοβενία)-Σονγκ Λιου (Αργεντινή)           4-3

 

Πηγή για τα αποτελέσματα: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ