Πρόσφεραν συγκινήσεις οι βετεράνοι στο 10ο ατομικό πρωτάθλημα Αττικής

Pane 60_AttikiΣτη σταθερά έντονη δραστηριότητα των βετεράνων αθλητών της επιτραπέζιας αντισφαίρισης το Πανελλήνιο πρωτάθλημα αποτελεί την κορύφωση της αγωνιστικής χρονιάς. Η εναρκτήρια εκδήλωση λοιπόν, στο πρώτο μέρος της σημαντικότερης ατομικής διοργάνωσης, έγινε την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα και ήρθε να επιβεβαιώσει την αμείωτη διάθεση των σταθερών φίλων του αθλήματος να ξεδίνουν με συνεχή παιχνίδια και ταυτόχρονα να βάζουν και αγωνιστικά κίνητρα. Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης διεξήχθη το 10ο ατομικό πρωτάθλημα βετεράνων για την Αττική και είχε παράλληλα τον χαρακτήρα προκριματικών για το 7ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουνίου. Πήραν μέρος 63 αθλητές κι αθλήτριες κι έγιναν οι 4 από τις 5 κατηγορίες, που είχαν προκηρυχθεί. Οι κατηγορίες βετεράνων από 60 έως 64 ετών, όπως και 65+ ετών συγχωνεύτηκαν σε μία και προέκυψε αυτή των 60+. Τους αγώνες διοργάνωσε επιτυχώς ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Π.Ο.Φ.Επ.Α.) σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.).

Προκριματικά θα διεξαχθούν και στην Κεντρική Μακεδονία, απλά δεν είναι γνωστά ακόμα ημερομηνία και τόπος, ενώ για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, όπου υπάρχει δραστηριότητα βετεράνων (όπως την Ανατολική και Δυτική Μακεδονία, την Κρήτη κ.α), δίνεται δικαίωμα ελεύθερης συμμετοχής στην τελική φάση. Την προσεχή Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, θα γίνει το ανάλογο τουρνουά των ανεξαρτήτων για την περιφέρεια Αττικής.

Pane 50-59_AttikiΌπως κάθε χρόνο τα προκριματικά του Πανελληνίου βετεράνων τίμησαν με την παρουσία τους πρώην πρωταθλητές Ελλάδας. Έγιναν Pane 40-49_Attikiθεαματικά και αμφίρροπα παιχνίδια και είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις από τους τέσσερις τελικούς κρίθηκαν στα 5 σετ! Στην κατηγορία 40-49 ο Σταύρος Ράπτης επικράτησε 3-2 του Γιώργου Πετρόχειλου και στην αμέσως επόμενη ο Γιώργος Καρύτσας λύγισε τον Κώστα Χολή, με μικρή ανατροπή κιόλας από 8-10 στο «κόντρα» σετ. Σπουδαίο ματς και στον τελικό της μεγάλης ηλικιακής κατηγορίας όπου συναντήθηκαν δύο παλιοί διεθνείς άσοι, ο Αλέκος Δέσης και ο Άγγελος Μακρής (νικητής με 3-1 ο Δέσης, που συνεχίζει ν’ αγωνίζεται και στα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.). Στις γυναίκες η Τζένη Πετράκη αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Αττικής νικώντας την Ιωάννα Μαραγκού με 3-2.

Την πρόκριση για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα από την κατηγορία 40-49 παίρνουν όσοι πέρασαν στο κυρίως ταμπλό των «16». Από την κατηγορία 50-59 προχωρούν οι 12 προκριθέντες από τους ομίλους και οι 4 νικητές των αγώνων κατάταξης και από τις κατηγορίες 60+ όπως και αυτή των γυναικών όλοι οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες.

Οι νικητές σε κάθε κατηγορία:

Pane Women_AttikiΒετεράνοι 40-49 ετών:

1. Σταύρος Ράπτης

2. Γιώργος Πετρόχειλος

3. Τάσος Δασκαλόπουλος, Γιάννης Φάκαρος

Βετεράνοι 50-59 ετών:

1. Γιώργος Καρύτσας

2. Κώστας Χολής

3. Γιώργος Ασλάν, Μανώλης Δεβετζής

Pane Desis-MakrisΒετεράνοι 60+ ετών:

1. Αλέκος Δέσης

2. Άγγελος Μακρής

3. Κωνσταντίνος Σιψάς, Σταύρος Πλακαντωνάκης

Ενιαία κατηγορία γυναικών:

1. Τζένη Πετράκη

2. Ιωάννα Μαραγκού

3. Ρένα Φυλακούρη, Βασιλική Σταθά

 

* Το φωτογραφικό υλικό από την ιστοσελίδα του Π.Ο.Φ.Επ.Α. και σε φωτογραφίες του Ηρακλή Γερογιάννη.

Κατά σειρά οι απονομές στις κατηγορίες 60+ ετών, 50-59, 40-49, φάση από τον τελικό του Δέση με τον Μακρή και η οι νικήτριες στην κατηγορία γυναικών

 

gpsportimages ΖΕΥΣ ΓΙΑ SITEimages genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped