Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Κ. Κωστόπουλος κόουτς της εθνικής γυναικών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Kostopoulos xeirokrotei

Kostopoulos xeirokroteiΟ Κωνσταντίνος Κωστόπουλος θα είναι ο υπεύθυνος προπονητής της εθνικής ομάδας γυναικών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μαλαισίας! Το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αποφάσισε ομόφωνα ν’ αποδεχτεί την εισήγηση- πρόταση του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Βατσακλή και να ορίσει ως κόουτς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην κορυφαία διοργάνωση, που θα γίνει από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 6 Μαρτίου στην Κουάλα Λουμπούρ, τον προπονητή του Γυμναστικού Συλλόγου Άρη Βούλας. Ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος κρίθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό ικανός για την αποστολή αυτή δεδομένου ότι η δουλειά του στα σωματεία της Βούλας τα τελευταία χρόνια είχε πολύ καλά αποτελέσματα, ενώ η τεχνική του κατάρτιση όσο και ο ήρεμος χαρακτήρας του θεωρήθηκαν ότι είναι στοιχεία, που προσιδιάζουν στις ανάγκες της εθνικής ομάδας των γυναικών στην παρούσα συγκυρία. Επιπλέον ο εθνικός προπονητής εκτίμησε, όπως τόνισε με την εισήγησή του, την προθυμία, που έχει δείξει ο πρώην διεθνής αθλητής στο να προσφέρει τις υπηρεσίες του χωρίς κανένα αντάλλαγμα κάθε φορά που ο ίδιος ή η ομοσπονδία του το ζήτησαν. Θυμίζουμε ότι στα τρία τελευταία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα νέων ο Κωστόπουλος ήταν σταθερά επιλογή της ομοσπονδίας για να κοουτσάρει την εθνική ομάδα κορασίδων.

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αμέσως μετά την απόφαση του Δ.Σ. ζήτησε εγγράφως την άδεια από τα σωματεία της Βούλας για να απασχολήσει τον 38άχρονο τεχνικό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κουάλα Λουμπούρ με δεδομένο ότι στο χρονικό αυτό διάστημα υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις για τις ομάδες τους. Παρ’ όλα αυτά η απάντηση των σωματείων ήταν θετική, αφού όπως είπαν με έμφαση, αποτελεί τιμή γι’ αυτά η επιλογή του προπονητή τους ως κόουτς της εθνικής ομάδας των γυναικών στο επερχόμενο κορυφαίο event. Σημειώνεται ότι ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος θα προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά αναγνωρίζοντας τη δύσκολη συγκυρία στα οικονομικά της ομοσπονδίας.

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟ, ΣΤΑΜΑΤΟΥΡΟ ΣΤΟΝ 1Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΤΣΕΧΙΚΟΥ ΟΠΕΝ

Η πρόκριση του Γιάννη Σγουρόπουλου και του Γιώργου Σταματούρου στον 1ο γύρο του απλού νέων ήταν η πιο θετική είδηση για την ελληνική πλευρά από την πρώτη ημέρα του τσέχικου όπεν, που γίνεται στο Χόντονιν. Οι αθλητές του Ολυμπιακού κατέκτησαν αήττητοι την πρωτιά στους προκριματικούς ομίλους τους, ο Σγουρόπουλος με δύο νίκες και ο Σταματούρος με τρεις. Έξω από το κυρίως ταμπλό μένει ο Στράτος Δαμιανής, πάντως έκανε αξιόλογη προσπάθεια και μπορούσε κάλλιστα να πάρει καλύτερη θέση στον όμιλό του.  

Στα προκριματικά του απλού νέων σχηματίστηκαν 30 γκρουπ (12 των 3ων και 18 των 4ων αθλητών), ενώ απευθείας στο κυρίως ταμπλό βρίσκονται 16 αθλητές με βάση τα seeding.

Ο Σγουρόπουλος τέθηκε επικεφαλής στο 11ο γκρουπ και επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του. Αρχικά κατέβαλλε τον Ελβετό Ντόριαν Γκίροντ με 3-1 σετ (11-6, 12-14, 11-9, 11-8) και ακολούθως τον Σλοβένο Πίτερ Χρίμπαρ με 3-0 (11-8, 12-10, 11-4).

Ο Σταματούρος βρέθηκε στο 16ο γκρουπ και πιστοποίησε την εξαιρετική αγωνιστική του κατάσταση. Στο εναρκτήριο παιχνίδι λύγισε τον Ρουμάνο Γκεόργκε Βράμπιε με 3-1 σετ (11-7, 7-11, 11-9, 12-10). Στη συνέχεια νίκησε με το ίδιο σκορ τον Αυστριακό Μάσιε Κολοτζιέζικ (4-11, 11-5, 11-9, 11-8) κι έκλεισε τα παιχνίδια του στην πρώτη φάση μ’ ένα ακόμα 3-1 επί του Τσέχου Νταβίντ Προύζα (11-8, 11-9, 9-11, 11-5). Οι αντίπαλοι των δύο Ελλήνων αθλητών στο επόμενο στάδιο του αγωνίσματος δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί.

Ο Δαμιανής αγωνίστηκε στο 20ο γκρουπ. Στον πρώτο του αγώνα έχασε οριακά από τον Φινλανδό Άρτου Πικάλα με 3-2 σετ (10-12, 11-4, 7-11, 11-5, 9-11) και στον δεύτερο από τον Ιταλό επικεφαλής Ματέο Μούτι με 3-1 (7-11, 11-6, 7-11, 6-11). Στην 3η αγωνιστική υπέστη μία ακόμα ήττα στα πέντε σετ από τον Ρουμάνο Μάριους Ραντόι (7-11, 11-7, 6-11, 11-7, 6-11) και περιορίστηκε στην 4η θέση του γκρουπ.

* Το απόγευμα της Τετάρτης άρχισαν και τα παιχνίδια στο διπλό νέων. Οι Σταματούρος/Δαμιανής απέκλεισαν στον γύρο των «64» τους Σλοβάκους Μάτους Ντίκο/Γιάκαμπ Ζέλινκα με 3-1 σετ (11-7, 11-9, 8-11, 11-6). Ο Σγουρόπουλος έπαιξε με συμπαίκτη τον Φινλανδό Βέτι Βαλάστι. Στον 1ο γύρο αναμετρήθηκαν με τους Τσι Τσίεν Λάι/Μεντάρντας Στανκεβίτσιους από την Ταϊπέι και τη Λιθουανία αντίστοιχα και αποκλείστηκαν με 3-0 σετ (5-11, 3-11, 10-12). Με την ευκαιρία θυμίζουμε ότι ο Στανκεβίτσιους ήταν συμπαίκτης του Σγουρόπουλου το περασμένο καλοκαίρι στο διπλό παίδων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος όπου έφτασαν στις θέσεις 5-8.

* Στη Γαλλία συνεχίστηκαν το βράδυ της Τρίτης τα πρωταθλήματα της 1ης και της 2ης εθνικής κατηγορίας των ανδρών. Στην Pro A η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα κατέβαλλε εκτός έδρας την Καέν με 4-1 για τη 12η αγωνιστική. Ο πολύπειρος πρωταθλητής μας ηττήθηκε από τον Γάλλο Ρομέν Λορέντζ με 3-1 σετ. Να σημειωθεί ότι εδώ και δύο αγωνιστικές αγωνίζεται με τη φανέλα της ο σπουδαίος Τσουάν Τσι Γιουάν από την Ταϊπέι, νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης. Στο ίδιο πρωτάθλημα η Ρουέν έχασε στην έδρα της 4-2 από την Μπιλανκούρ χωρίς τον Κώστα Παπαγεωργίου στην τριάδα. Αυτή την εβδομάδα η συμφωνία με τον πρωταθλητή Ελλάδας του απλού ανδρών είναι να πάει το προσεχές Σάββατο στη Γαλλία για να ενισχύσει τη Ρουέν 2 στο πρωτάθλημα της 3ης κατηγορίας (National 1). Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι σε ρεπορτάζ για τα παιχνίδια της λίγκας η γαλλική ομοσπονδία δημοσίευσε μεγάλη φωτογραφία του Παπαγεωργίου, από το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα πριν από λίγο καιρό. Στη βαθμολογία η Ενεμπόν είναι 5η με 25 βαθμούς και η Ρουέν 10η και τελευταία με 14.

Στην Pro B η Μπαγιάρ Αρζεντάν έφερε ισοπαλία 3-3 εκτός έδρας με τη Μετς και δεν είχε αυτή τη φορά στη σύνθεσή της τον Γιώργο Φραγκούλη. Ο 24χρονος πρωταθλητής αγωνίστηκε τελευταία φορά με τη 2η ομάδα της Μπαγιάρ για το πρωτάθλημα της 3ης κατηγορίας. Στην εκτός έδρας ήττα από τη Λιλ με 8-6 σημείωσε στα παιχνίδια του 2 νίκες και 1 ήττα. Ύστερα από δύο αγωνιστικές η Μπαγιάρ Αρζεντάν 2 βρίσκεται στην 5η θέση του 1ου γκρουπ με 4 βαθμούς.

 

* Ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος στον πάγκο σε φωτό του Βασίλη Καραουλάνη 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ