Νικητής σε διαγωνισμό της Google νεαρός αθλητής του Απόλλωνα Καλαμαριάς!

Kidonis KalamariaΗ ελληνική ομοσπονδία αναφέρθηκε προ ημερών στους αθλητές και τις αθλήτριες, που στις τελευταίες πανελλήνιες εξετάσεις κατάφεραν την εισαγωγή τους σε Πανεπιστήμια. Τώρα είναι σκόπιμο να προβάλλει μία διαφορετική διάκριση και ν’ αποδώσει τα εύσημα στον μαθητή που την πέτυχε. Ο Γιάννης Κυδώνης, νεαρός αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Απόλλωνα Καλαμαριάς, έχει τη χαρά και την τιμή να είναι μέσα στους νικητές διαγωνισμού της Google πάνω στην πληροφορική! Η κορυφαία εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών οργάνωσε μαθητικό διαγωνισμό με την επωνυμία Google Code-In. Μετείχαν  980 άνθρωποι από όλον τον κόσμο, ο Κυδώνης ήταν ένας από τους 28 νικητές και το έπαθλό του θα είναι εκπαιδευτικό ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, έδρα της εταιρείας-κολοσσό. Το άθλημα αισθάνεται σίγουρα περήφανο και από αυτές τις στιγμές!

Ο διαγωνισμός άρχισε στις 7 Δεκεμβρίου 2015 και τελείωσε στις 25 Ιανουαρίου 2016. Είχε να κάνει με λογισμικά ανοικτού κώδικα. Υπήρχαν συγκεκριμένα 14 οργανισμοί ανοικτού κώδικα, με τους οποίους μπορούσαν να δουλέψουν οι συμμετέχοντες. Ο μαθητής της Β΄Λυκείου στο 2ο ΓΕΛ Καλαμαριάς επέλεξε τον οργανισμό Wikimedia, τμήμα του οποίου είναι η Wikipedia. Το ζητούμενο του διαγωνισμού ήταν να διορθώσουν οι συμμετέχοντες προβλήματα που υπάρχουν στο πρόγραμμα και να τα βελτιώσουν. Ο Κυδώνης ίσως να ήταν και ο μόνος, που πήρε μέρος από την Ελλάδα. Ανέδειξε τις γνώσεις του, έβγαλε το τεράστιο ταλέντο του και τίμησε τη χώρα μας με τον καλύτερο τρόπο σε μία εποχή που έχει μεγάλη ανάγκη από τέτοια ενθαρρυντικά μηνύματα.  

Kidonis Kalamaria_2Ο νεαρός ασχολείται με την πληροφορική από την 1η Γυμνασίου. Θα συνεχίσει στα ίδια βήματα και στο μέλλον θέλει να γίνει προγραμματιστής. Πινγκ πονγκ παίζει εδώ και 7 χρόνια. Αυτό που τον ενδιαφέρει πρώτα απ’ όλα είναι οι σπουδές και είδε αυτόν τον διαγωνισμό ως «φοβερή εμπειρία, μέσω της οποίας μπορείς να μάθεις πάρα πολλά πράγματα σχετικά με τον προγραμματισμό». Το εκπαιδευτικό ταξίδι στις Η.Π.Α., που εξασφάλισε μέσα από τον διαγωνισμό της Google, θα γίνει στις αρχές Ιουνίου. Ρεπορτάζ γι’ αυτή τη σημαντική διάκριση του Θεσσαλονικιού αθλητή δημοσίευσε η ιστοσελίδα Sportsland κι εκεί ο Γιάννης Κυδώνης εκφράζει, μεταξύ άλλων, την ελπίδα το ταξίδι και οι γνωριμίες στην Αμερική να τον βοηθήσουν για το μέλλον στον μεγάλο του στόχο ν’ ασχοληθεί επαγγελματικά με τον προγραμματισμό.

 

Διάφορα νέα

Είσοδοςgpsportimages ΖΕΥΣ ΓΙΑ SITEimages genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped