Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δηλώσεις Γκιώνη και Βατσακλή στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

To βράδυ της Κυριακής το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσίευσε ρεπορτάζ με δηλώσεις του Παναγιώτη Γκιώνη και του Κώστα Βατσακλή μετά το απόλυτα πετυχημένο ξεκίνημα της ελληνικής προσπάθειας στους αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ του ΑΜΠΕ έχει ως εξής: Ο Παναγιώτης Γκιώνης ξεκαθάρισε πολύ εύκολα την κατάσταση στον πρώτο αγώνα του στο Ολυμπιακό τουρνουά του πινγκ πονγκ, νικώντας τον Αιγύπτιο Ομάρ Ασάρ με 4-0 σετ. Όπως εξήγησε ο ίδιος στη συνέχεια, τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα όσο φάνηκαν.

«Νομίζω ότι έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο το δεύτερο σετ, όπου ήμουν πίσω 7-3, γιατί αν το έχανα, μπορεί να ήταν διαφορετικό όλο το παιχνίδι. Πιστεύω πως το κλειδί του αγώνα ήταν ότι «γύρισα» αυτό το σετ, γιατί μετά ο αντίπαλός μου σαν να τα… παράτησε, εγώ ανέβηκα πάρα πολύ και στο τέλος φάνηκε εύκολο το ματς. Πρέπει πάντα να είσαι συγκεντρωμένος, γιατί μία λεπτομέρεια μπορεί να αλλάξει ένα παιχνίδι», τόνισε ο Έλληνας πρωταθλητής, μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

Σε κάθε περίπτωση, η πρώτη υποχρέωση «βγήκε» και τώρα έρχεται η πρόκληση για τον Γκιώνη, που θα αντιμετωπίσει αύριο (15:00) τον Ιάπωνα Σεϊγιά Κισικάβα. «Είχα παίξει μαζί του πριν από έξι χρόνια και τον είχα νικήσει εύκολα, όμως είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες», ανέφερε σχετικά και συμπλήρωσε: «Ίσως έχω κάποια τύχη, εφόσον πιάσω πολύ καλή απόδοση, γιατί δεν είναι τόσο αποτελεσματικός απέναντι σε «αμυντικούς». Οπότε αν καταφέρω να έχω υπομονή και να τον πιέσω, πιστεύω ότι έχω τύχη. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι ανίκητος και νομίζω ότι ήταν μία καλή κλήρωση για μένα. Ολυμπιακοί Αγώνες είναι, πρέπει να κερδίσεις καλύτερους παίκτες αν θέλεις να κάνεις κάτι καλό».

Στο τέλος, ζητήσαμε από τον Γκιώνη να μας πει τι έχει αλλάξει στον ίδιο με την πάροδο του χρόνου και την τρίτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς: «Θυμάμαι στην Αθήνα, στους πρώτους μου Ολυμπιακούς, μπήκα στο γήπεδο και έτρεμα. Όσο περνάνε τα χρόνια κι όταν έχεις κάνει τόση πολλή προπόνηση, σίγουρα οι απαιτήσεις από τον εαυτό σου αυξάνονται, αλλά πλέον υπάρχει και περισσότερη εμπειρία για να διαχειριστείς το άγχος που υπάρχει πάντα».

Για την πρόκριση του Παναγιώτη Γκιώνη, αλλά και του Καλλίνικου Κρεάνγκα λίγο νωρίτερα, στους «32» του Ολυμπιακού τουρνουά, μίλησε στο ΑΜΠΕ και ο Κώστας Βατσακλής. «Για τον Παναγιώτη η νίκη ήταν αναμενόμενη γιατί ήταν το φαβορί. Και ο Καλλίνικος είναι πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη (σ.σ. από τον σημερινό αντίπαλό του, τον Βέλγο Σέιβ) και έχει καλή παράδοση στα μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά ήταν ένα πολύ πιο κλειστό ματς. Κάναμε το «δύο στα δύο» και τώρα πάμε στα δύσκολα», επισήμανε ο ομοσπονδιακός προπονητής και συνέχισε: «Βάσει της κλήρωσης, και οι δύο έχουν πιθανότητες να προχωρήσουν, στο παρελθόν έχουν νικήσει τους (σ.σ. αυριανούς) αντιπάλους τους. Αυτό που δεν ξέρω είναι σε τι μέρα θα βρεθούν. Τα παιδιά πάντως είναι σε καλή κατάσταση, δεν έχουν τραυματισμούς και έχουν καλή ψυχολογία. Συνεχίζουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Στόχος αρχικά είναι η 16άδα, γιατί μετά αλλάζει η ψυχολογία και είναι όλοι το ίδιο. Εκτός από τους δύο Κινέζους, που τους αποφύγαμε στην κλήρωση, όλους τους άλλους τους παλεύουμε».

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ