Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στη 16άδα του ομαδικού νέων αποκλείστηκε η Ελλάδα στο Χόντονιν

Hodonin omada_neon

Hodonin omada_neonΣτη 16άδα του ομαδικού πλασαρίστηκε η ελληνική τριάδα των νέων στο τσέχικο όπεν. Οι Γιώργος Σταματούρος, Γιάννης Σγουρόπουλος και Στράτος Δαμιανής αφού προχώρησαν αήττητοι στο κυρίως ταμπλό, το βράδυ της Παρασκευής πάλεψαν για την είσοδο στην 8άδα απέναντι στη μικτή ομάδα Ιαπωνίας-Ταϊπέι-Μαυροβουνίου, ώσπου κάμφθηκαν με 3-1. Με αυτό το αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η αγωνιστική παρουσία τους στο Χόντονιν και οι εμφανίσεις των παιδιών γενικά επιτρέπουν χαμόγελα. Είχαν δύο πλασαρίσματα στις θέσεις 9-16 (στο ομαδικό, όπου οι προκρίσεις στο ταμπλό ήταν 10 και στο απλό με τον Σγουρόπουλο), είσοδο στους «32» με τον Σταματούρο και πολλά αξιοσημείωτα αποτελέσματα σε ατομικό επίπεδο, που θα φέρουν και βαθμολογικό όφελος. Στην τεχνική καθοδήγηση των αθλητών ήταν ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε δύο νίκες στον προκριματικό όμιλο και η κλήρωση του 1ου γύρου (όπου υπήρχε bye για 6 ομάδες) το έφερε αντιμέτωπο με τη δυνατή μικτή ομάδα Ιαπωνίας-Ταϊπέι-Μαυροβουνίου, η οποία στην προκριματική φάση είχε αναδειχτεί νικήτρια με τρία θετικά αποτελέσματα στο 10ο γκρουπ. Οι διεθνείς μας πάλεψαν, μάλιστα στο πρώτο παιχνίδι ο Σγουρόπουλος έκαμψε τον Ιάπωνα αθλητή από 0-2 πίσω στα σετ, αλλά στο τέλος λύγισαν με 3-1. Από τη θέση 1 της ομάδας ο Σγουρόπουλος έχασε στον δεύτερο αγώνα του και νωρίτερα είχαν ηττηθεί ο Σταματούρος και ο Δαμιανής. Ουσιαστικό πάντως, ότι τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μετρήσουν δυνάμεις με καλούς Ασιάτες αθλητές, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο σε αυτά τα διεθνή τουρνουά της Ευρώπης.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα της ελληνικής ομάδας με τη μικτή Ιαπωνίας-Ταϊπέι-Μαυροβουνίου:

Γιάννης Σγουρόπουλος-Τακέρου Κασίβα 3-2 (10-12, 5-11, 11-6, 11-9, 11-6)

Γιώργος Σταματούρος-Λέι Τσι Τσίεν 0-3 (5-11, 5-11, 8-11)

Στράτος Δαμιανής-Φίλιπ Ράντοβιτς 1-3 (6-11, 11-8, 6-11, 8-11)

Σγουρόπουλος-Λέι Τσι 1-3 (6-11, 11-9, 5-11, 6-11)

Νωρίτερα, στα προκριματικά του ομαδικού νέων σχηματίστηκαν 10 γκρουπ και η Ελλάδα κληρώθηκε στο 7ο με αντιπάλους την Ουγγαρία (επικεφαλής) και την Τσεχία 2. Άρχισε την προσπάθειά της το πρωί κόντρα στην Τσεχία 2 και τη νίκησε δύσκολα με 3-1. Ο Σγουρόπουλος λύγισε από τη θέση 1 τον Οντρέι Λάπτσικ με 3-0 και τον Βλάστιμιλ Μπούμπεν με 3-2 σετ, ενώ ήταν εξαιρετικά σημαντική η νίκη του Σταματούρου στο εναρκτήριο ματς εναντίον του Μπούμπεν με 3-0 σετ. Στο τρίτο στη σειρά παιχνίδι ο Δαμιανής έχασε 3-0 από τον Βόιτεχ Ρόζινεκ.

Η τριάδα του Γιώργου Χριστοφοράκη έδωσε το απόγευμα το καθοριστικό ματς για την πρωτιά με την Ουγγαρία (που νωρίτερα είχε επίσης νικήσει 3-1 την Τσεχία 2). Διατήρησε ρυθμό και υψηλή απόδοση και επιβλήθηκε με 3-0. Στον εναρκτήριο αγώνα ο Σγουρόπουλος κατέβαλλε τον Γκέργκο Τιμαφάλβι με 3-1 σετ. Στη συνέχεια ο Σταματούρος ξεπέρασε τον (1ο Ούγγρο και νούμερο 23 της ευρωπαϊκής κατάταξης νέων) Μάτε Μπρούκνερ με το εντυπωσιακό 3-0 και το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Δαμιανής με τη νίκη του απέναντι στον Μπένκε Μπάλαζ με 3-1 σετ.

 

* Η τριάδα της ελληνικής ομάδας στο γυμναστήριο του Χόντονιν. Από αριστερά Σταματούρος, Σγουρόπουλος και Δαμιανής.

                                      

 

  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ