Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι αντίπαλοι των Ελληνίδων αθλητριών στο γαλλικό όπεν

Andrianou Pan

Andrianou PanΣειρά των κοριτσιών να μετρήσουν δυνάμεις σε ισχυρό όπεν νεαρών ηλικιών. Μετά τη συμμετοχή τριών εφήβων στο Χόντονιν της Τσεχίας Gerasimatou diloseisτην περασμένη εβδομάδα, η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση θα έχει εκπροσώπηση με επτά αθλήτριες στο αμέσως επόμενο τουρνουά της σειράς World Junior Circuit της διεθνούς ομοσπονδίας (I.T.T.F.). Διεξάγεται στο Μετς της Γαλλίας από αύριο έως τις 21 Φεβρουαρίου κι εκεί φτάνουν το απόγευμα οι νεάνιδες Ελένη Σοφρά, Παναγιώτα Ανδριανού του Τελαμώνα Σαλαμίνας, Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου του Α.Ο. Άρης 2006 και οι κορασίδες Φοίβη Πεχλιβανίδη, Έλλη Φίσερ, Ιωάννα Γερασιμάτου του Α.Ο. Άρης 2006 και Μαλαματένια Παπαδημητρίου του ΓΑΟ Πειραιά. Τις αθλήτριες θα καθοδηγήσουν τεχνικά οι σωματειακοί προπονητές Κωνσταντίνος Κωστόπουλος (Άρης Βούλας) και Μαρία Καλογιάννη (Τελαμώνας Σαλαμίνας).

Οι αγώνες περιλαμβάνουν τα αγωνίσματα του απλού, του διπλού και του ομαδικού σε νέους, νεάνιδες, παίδες και κορασίδες. Πρόκειται να πάρουν μέρος 239 αθλητές κι αθλήτριες (132 αγόρια και 107 κορίτσια) από 27 χώρες και όχι μόνο από την Ευρώπη. Το τουρνουά αρχίζει με το απλό νεανίδων και όλα τα κορίτσια αγωνίζονται αύριο στα προκριματικά, όπου σχηματίστηκαν 17 γκρουπ.

Στο απλό νεανίδων η Φίσερ θα μετάσχει στο 3ο γκρουπ, που είναι των 3ων αθλητριών. Θα κοντράρει τη Ρωσίδα Κριστίνα Καζάντσεβα και την Ελβετίδα Κατερίνα Ρεχόρκοβα.

Η Πεχλιβανίδη κληρώθηκε στο 12ο γκρουπ με αντιπάλους την Αντζελίκ Γκέρτενμπαχ (Ολλανδία), την Κα Βαν Λεούνγκ (Χονγκ Κονγκ) και τη Τζουλιέτ Γκασκέ (Γαλλία).

Η Παπαδημητρίου είναι στο 13ο γκρουπ με τη Μάρτα Σάντος (Πορτογαλία), τη Γκόι Ρούι Σουάν (Σιγκαπούρη) και την Εμίλ Τζαφέ (Γαλλία).

Η Σοφρά βρίσκεται στο 14ο γκρουπ και διεκδικεί την πρόκριση απέναντι στην Τσέχα Νικίτα Πετρόβοβα, τη Γαλλίδα Μαρόσε Αλ Χάμπα και τη Γιατ Πουν από το Χονγκ Κονγκ.

Η Ισαμπάλογλου θ’ αγωνιστεί στο 15ο γκρουπ εναντίον της Τσέχας Μαρκέτα Σενσίκοβα, της Πορτογαλίδας Ρακέλ Αντράντε και της Γαλλίδας Αλίν Ροσέ.

Η Ανδριανού κληρώθηκε στο 16ο γκρουπ και βρίσκει απέναντί της την Ντενγκ Σιμένγκ από το …Αζερμπαϊτζάν, την Αν Μπούντεσμαν από τη Γερμανία και τη Γουίνγκ Σε Τσάου από τη Γερμανία.    

Στο 17ο και τελευταίο γκρουπ πήγε η Γερασιμάτου. Θ’ αντιμετωπίσει την Αλίσια Κότε από τον Καναδά, την πολιτογραφημένη Ολλανδέζα Σουοχάν Μεν και τη Λότα Ρόζε από τη Γερμανία.  

Στο απλό κορασίδων έγιναν 16 προκριματικά γκρουπ και οι αγώνες θα δοθούν το Σάββατο. Η Γερασιμάτου κληρώθηκε στο 9ο και θα συναντήσει τη Σλοβάκα Έμα Λαμπόσοβα και τη Γαλλίδα Κλοέ Χομίς. Στο 10ο γκρουπ η Παπαδημητρίου θ’ αντιμετωπίσει την Τσέχα Γκαμπριέλα Στεπάνοβα και τη Ζου Τσούγι, μία ακόμα Κινέζα, που παίζει για το Αζερμπαϊτζάν.  

Στο 11ο γκρουπ είναι η Φίσερ με αντιπάλους τη Ντάσα Σινκάροβα από τη Σλοβακία και τη Λεού Γιε Λιν από τη Σιγκαπούρη. Η Πεχλιβανίδη βρίσκεται στο 12ο γκρουπ και θα κοντράρει την Γκόι Ρούι Σουάν από τη Σιγκαπούρη και την Ελίζαμπετ Αμπραμιάν από τη Ρωσία.

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΝΕΑ «ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΥΣ» ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Papageo fftt_siteΑπό τη Γαλλία και οι επόμενες ειδήσεις, αφού με τα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο οι National κατηγορίες. Στα πρωταθλήματα από την 3η έως την 6η κατηγορία είχαν δράση συνολικά εννέα «ξενιτεμένοι» και συγκεκριμένα οι Κώστας Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Κώστας Λαγογιάννης, Μαρία Χριστοφοράκη, Τάσος Ρηνιώτης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Αγγελίνα Παπαδάκη, Αντώνης Μαλινάκης και Γεωργία Ζαβιτσάνου. Δεν είχε παιχνίδι στην 3η κατηγορία αυτή την εβδομάδα ο Γιώργος Φραγκούλης.

Στην 3η κατηγορία (National 1) έκανε την πρώτη του εμφάνιση ο Παπαγεωργίου, που μετά το ντεμπούτο του στη γαλλική λίγκα, κλήθηκε να βοηθήσει και τη 2η ομάδα της Ρουέν. Μετείχε σε σημαντικό παιχνίδι μάλιστα για την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Η Ρουέν ξεπέρασε εκτός έδρας 8-3 την Αμπεβίλ και μετακινήθηκε τώρα στην 5η θέση του 3ου γκρουπ με 6 βαθμούς. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών είχε καταλυτική παρουσία, καθώς πέτυχε 2 νίκες στο απλό και 1 στο διπλό.     

Επίσης στη National 1 και το 1ο γκρουπ η Αζέν του Ρηνιώτη και του Κ. Κωνσταντινόπουλου επικράτησε εκτός έδρας 8-3 της Σεν Λούι και παρέμεινε στη 2η θέση της κατάταξης με 8 βαθμούς. Έχει μαζί της τη Λιλ και την Τουρ, ενώ στην κορυφή βρίσκεται η Βιλνέβ με 9 βαθμούς. Ο Ρηνιώτης γνώρισε ήττα μετά από πολύ καιρό στο πρωτάθλημα, καθώς είχε αμφίρροπη αναμέτρηση με τον Ελβετό διεθνή Νίκολα Μέλερ. Στην πορεία σημείωσε 2 νίκες στο απλό. Τον ίδιο αθλητή αντιμετώπισε στη συνέχεια και ο Κωνσταντινόπουλος και κατάφερε να πάρει τη νίκη. Συνολικά είχε 2 ατομικές νίκες, ενώ μαζί με τον Ρηνιώτη είχαν νίκη και στο διπλό.

Η Καπέλ λα Γκραντ του Λαγογιάννη αγωνίζεται στο 2ο γκρουπ της ίδιας κατηγορίας. Για την 3η ημέρα παραχώρησε ισοπαλία 7-7 στην έδρα της στη Φουεσνάντ και βρίσκεται στην 5η θέση της κατάταξης με 5 βαθμούς. Ο 35άχρονος πρωταθλητής είχε δύσκολο έργο. Εμφάνισε 2 νίκες και 1 ήττα στο απλό και 1 ακόμα ήττα στο διπλό. Η ήττα ήρθε από τον Γάλλο διεθνή Ντοριάν Κουεντέλ.

Στην 4η κατηγορία (National 2) η Ρομάν του Γ. Κωνσταντινόπουλου διατήρησε το αήττητο στο 2ο γκρουπ και βρίσκεται στην 1η θέση με 8 βαθμούς. Φιλοξένησε τη Σταντ Κλερμοντουά και τη νίκησε εύκολα με 8-1. Ο αριστερόχειρας δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών είχε 2 νίκες στο απλό και 1 στο διπλό.

Στην 6η κατηγορία ανδρών της χώρας (τη λεγόμενη Prenational) η Σελονκούρ του Μαλινάκη έκανε 3 τις νίκες της σε ισάριθμα ματς και προηγείται με 9 βαθμούς στο 3ο γκρουπ. Κατέβαλλε με 8-3 εντός έδρας την Μπιενβίλ και ο Χανιώτης πρωταθλητής ήταν και πάλι …άψογος πρωταγωνιστής με 3 νίκες στα ισάριθμα ατομικά παιχνίδια και άλλη μία στο διπλό όλες με 3-0 σετ.

Στην 3η κατηγορία γυναικών (National 1), η Σεν Πιερέζ 2 της Χριστοφοράκη αύξησε το σερί. Λύγισε στην έδρα της την Ποϊτιέ με 8-5 και ύστερα από 3 αγωνιστικές φιγουράρει στην κορυφή του 2ου γκρουπ με 9 βαθμούς. Η Πειραιώτισσα πρωταθλήτρια ήταν εξαιρετική αυτή τη φορά, επικράτησε και στα 3 ατομικά της ματς και είχε άλλη 1 νίκη στο διπλό.  

Πάντα για τη 2η φάση και στην 4η κατηγορία γυναικών της Γαλλίας (National 2) η Πασαζουά της Παπαδάκη συνέχισε με δύο παιχνίδια, καθώς άλλαξε και την ημερομηνία για την αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής. Για το 2ο γκρουπ ξεπέρασε το Σάββατο εκτός έδρας τη Μαρμάντ με 8-3 και την Κυριακή τη Μαρλί λε Ρουά εντός έδρας με 8-4. Η ομάδα προηγείται με 12 βαθμούς και αγώνα παραπάνω. Η 26άχρονη πρωταθλήτρια ήταν πολύ αποδοτική και αυτό το Σαββατοκύριακο και σημείωσε 3 νίκες στο απλό και 1 στο διπλό και 2 νίκες στο απλό και 1 στο διπλό αντίστοιχα.

Στην 5η κατηγορία γυναικών (National 3) η 3η ομάδα της Σεν Πιερέζ επιστράτευσε ξανά (και ίσως για τελευταία φορά) τη Ζαβιτσάνου προκειμένου ν’ αυξήσει τις πιθανότητες ανόδου. Για την 3η αγωνιστική νίκησε 8-3 εντός έδρας τη Μεϊντόν και ανέβηκε στη θέση της βαθμολογίας του 5ου γκρουπ με 7 βαθμούς. Η Ζαβιτσάνου είχε απολογισμό 2 νίκες και 1 ήττα στο απλό και 1 νίκη στο διπλό.

* Στη Γερμανία η Μπορούσια έδωσε την Κυριακή, χωρίς τον Παναγιώτη Γκιώνη, το 15ο παιχνίδι της στην Μπουντεσλίγκα και νίκησε στο Ντίσελντορφ τη Χάγκεν με 3-0. Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας παραμένει στην 4η θέση με 18 βαθμούς και βρίσκεται πιο κοντά στα πλέι οφ.

* Στην Ιταλία τέλος, συνεχίστηκε το Σάββατο η SerieA των γυναικών και ο Ζευς, χωρίς τη Λάουρα Νικουλάε στη σύνθεσή του, κάμφθηκε από την Κάστελ Γκοφρέντο στην έδρα του με 4-0. Η ομάδα είναι στην 6η θέση της κατάταξης με 6 βαθμούς. 

 

* Φωτό 1: Η Παναγιώτα Ανδριανού σε αγωνιστική δράση

* Φωτό 2: Η Ιωάννα Γερασιμάτου στη διάρκεια δηλώσεων μετά την επιστροφή από τη Σερβία και το χρυσό μετάλλιο, που κατέκτησε στο ομαδικό κορασίδων με τη Φίσερ

* Φωτό 3: Την περασμένη εβδομάδα σε προαναγγελία αγώνων για την Pro A η ιστοσελίδα της γαλλικής ομοσπονδίας είχε επιλέξει να βάλει φωτογραφία του Κώστα Παπαγεωργίου από το ντεμπούτο του στη λίγκα   

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ