Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δηλώσεις Παπαγεωργίου, Λαγογιάννη για τo παραδοσιακό ντέρμπι της Α1

Papageo drive

Papageo driveΣε κάθε αθλητική συνάντηση μεγάλης σημασίας η προσοχή δεν πέφτει μόνο στο γεγονός αυτό κάθε αυτό και στην εξέλιξή του. Το Lago servicerενδιαφέρον τους επίσης, έχουν πάντοτε τα …πριν και τα μετά, οι πληροφορίες, οι δηλώσεις, οι αντιδράσεις, ακόμα και τα προγνωστικά. Στις 16:00 αύριο ο πρωτοπόρος και αήττητος Ολυμπιακός συναντά για την Α1 ανδρών τον σημερινό πρωταθλητή Ελλάδας Α.Σ. Πέρα, με νίκη κάνει καθοριστικό βήμα τίτλου, με ήττα ανανεώνεται το ενδιαφέρον για την πρωτιά. Την Κυριακή στις 10:00 οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν τον Α.Ο. Ταταύλα και ο αγώνας θ’ αποκτήσει ξεχωριστή βαρύτητα μόνο εάν νωρίτερα ο Α.Σ. Πέρα έχει σπάσει το αήττητο του Ολυμπιακού. Οι φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης περιμένουν ανυπόμονα το πολύ ενδιαφέρον Σαββατοκύριακο και η ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ζήτησε εκτιμήσεις από δύο βασικά «όπλα» του Ολυμπιακού και του Πέρα, των δύο ομάδων δηλαδή, που ουσιαστικά είναι οι μόνες διεκδικήτριες του τίτλου αυτή τη στιγμή. Τις απόψεις τους κατέθεσαν ο Κώστας Παπαγεωργίου του Ολυμπιακού (αριστερή φωτό) και ο Κώστας Λαγογιάννης του Α.Σ. Πέρα (δεξιά φωτό), δύο πολύ έμπειροι πρωταθλητές και πολυνίκεις του θεσμού.

«Όταν μπαίνεις στον αγωνιστικό χώρο σε τέτοια ντέρμπι είναι σαν να πηγαίνουν όλα από την αρχή. Δεν σκεφτόμαστε καν το πλεονέκτημα από το 4-2 του πρώτου αγώνα και δεν είναι βασικό μας μέλημα να το διατηρήσουμε. Μόνο τη νίκη έχουμε στο μυαλό μας και άμα τα καταφέρουμε θα έχουμε εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό το πρωτάθλημα», δήλωσε αρχικά ο Παπαγεωργίου απαντώντας στο αν ο Ολυμπιακός μπορεί να μπει στο ματς με λιγότερη πίεση απ’ ό,τι στο αντίστοιχο ντέρμπι του 1ου γύρου, επειδή διατηρεί το αήττητο.

Αναφορικά με το αν θα διαφέρει αυτό το ντέρμπι συγκριτικά με εκείνο του Νοεμβρίου και πού μπορεί να κριθεί ο νικητής, επισήμανε: «Δεν το περιμένω πολύ διαφορετικό. Η δύναμη του Πέρα εκτιμώ ότι και πάλι θα είναι ο Λαγογιάννης, όπως στον πρώτο γύρο. Αν πετύχουμε νίκη εναντίον του θα γίνει πιο εύκολη η δουλειά μας. Ελπίζουμε να είναι και ο Ένιο (σ.σ. Μέντες) σε καλή κατάσταση γιατί έχει πολλές υποχρεώσεις. Στον 1ο γύρο ήταν εξαιρετικός και μας είχε οδηγήσει και στις δύο νίκες. Σαν αρνητικό οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το αδύναμο σημείο μας είναι το διπλό. Από κει και πέρα πάντα στα ντέρμπι μετράνε οι λεπτομέρειες, η ψυχολογία που εναλλάσσεται, ακόμα και πιθανοί τυχεροί πόντοι». 

Ερωτηθείς για το παιχνίδι με τα Ταταύλα ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών κατά την τελευταία 6ετία παραδέχτηκε ότι λόγω του ντέρμπι με το Πέρα είναι ακόμα στην άκρη της σκέψης του ίδιου και των συμπαικτών του. «Το ντέρμπι με τα Ταταύλα έρχεται δεύτερο για μας χρονικά και δεν το σκεφτόμαστε τόσο αυτή τη στιγμή. Εφόσον νίκη εναντίον του Πέρα ξεκαθαρίζει τα πράγματα υπέρ μας εκεί δίνουμε προς το παρόν το βάρος. Αν αύριο αυξήσουμε το αήττητο τα Ταταύλα δεν μπορούν να μας φτάσουν. Η δυναμικότητα του αντιπάλου είναι αναμφισβήτητη, αλλά δεν βλέπω διαφορές για μας σε σχέση με τον αγώνα του Σαββάτου. Και από τα μεταξύ μας παιχνίδια στον 1ο γύρο και από την αναμέτρηση των προσεχών αντιπάλων μας φάνηκε ξεκάθαρα ότι Πέρα και Ταταύλα είναι ομάδες ισοδύναμες».

Ο Λαγογιάννης από την πλευρά του υπογραμμίζει ότι αναγκαστικά ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στο Πέρα σκέφτονται και την κάλυψη της ήττας του πρώτου αγώνα και όχι την απλή νίκη. Άλλωστε έτσι θα κρατούν την τύχη στα χέρια τους και δεν θα χρειάζονται και τη …βοήθεια του Α.Ο. Ταταύλα. Oρέκορντμαν των πανελλήνιων διασυλλογικών πρωταθλημάτων πάντως (12 μαζί με τον παλιό διεθνή Μανώλη Διακάκη), σημειώνει ότι ο Ολυμπιακός έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο.  

«Σίγουρα υπάρχει πίεση να κυνηγήσουμε και το σκορ. Δεν γίνεται να έχουμε την αίσθηση ότι μπορεί να μας φτάσει νίκη ακόμα και με 4-3 ή την ψυχολογία ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν κι αν δεν τα καταφέρουμε δεν πειράζει. Πάμε να κυνηγήσουμε το καλύτερο. Είμαστε έμπειροι, πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες, που μας αναλογούν. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι πιο δυνατός, αλλά εκπλήξεις συμβαίνουν συνεχώς στον αθλητισμό. Δεν υπερβάλλω, στα χαρτιά θεωρώ μεγάλο φαβορί τον Ολυμπιακό. Να πούμε για τον Μέντες, που έχει δείξει την κλάση του και βρίσκεται ένα σκαλί πιο πάνω απ’ όλους ή για τον Παπαγεωργίου, ο οποίος πηγαίνει σε διεθνές τουρνουά και νικά τον Τσεν Τσίεν Αν; Ή να πούμε για τον Ρηνιώτη και τον εξελίξιμο Σγουρόπουλο; Σαφώς όμως, έχουμε πιθανότητες και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Σε ερώτηση ποια μπορεί να είναι τα πιο κρίσιμα παιχνίδια του ματς ο 35άχρονος διεθνής απάντησε: «Σίγουρα πρέπει να βγάλουμε κάποια νίκη στους δύο πρώτους παίκτες του Ολυμπιακού. Φυσικά και απέναντι στον τρίτο παίκτη, όμως αν θέλουμε να σταθούμε με αξιώσεις χρειάζεται να σημειώσουμε νίκες απέναντι στον Μέντες ή τον Παπαγεωργίου ώστε να «κλονιστεί» λίγο ο αντίπαλος».

Τέλος για το πώς αντιμετωπίζουν στο Πέρα το ενδεχόμενο να βρουν πρώτη φορά απέναντί τους σε τέτοιο ματς τον νεαρό Γιάννη Σγουρόπουλο, ο Λαγογιάννης δήλωσε με έμφαση:  «Ο Σγουρόπουλος έχει στόφα μεγάλου παίκτη. Μπορεί να μην έχει την εμπειρία τέτοιων ντέρμπι, αλλά αποδίδει καλά στις κρίσιμες στιγμές. Ειδικά τώρα, που παίζουμε μεταξύ μας στην εθνική ομάδα και γνωρίζει περισσότερο ο ένας το παιχνίδι του άλλου, όλοι στις προπονήσεις βλέπουν ότι μόνο χειρότερος δεν είναι. Δεν μπορώ να πω αν θα είναι θετικό ή όχι για μας σε περίπτωση που παίξει, αλλά κατηγορηματικά τονίζω ότι είναι ικανότατος, όπως όλοι οι υπόλοιποι αθλητές του Ολυμπιακού και για να τον νικήσουμε πρέπει να παίξουμε καλά». 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ