Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Α.Ο. Νέμεσις και Εθνικός Αλεξανδρούπολης πρωταθλητές Β΄Εθνικής Βόρειας Ελλάδας

Ethnikos Alexandropoulis_two_teams

Ethnikos Alexandropoulis_two_teamsΟ Α.Ο. Νέμεσις στους άνδρες και ο Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης στις γυναίκες κατέκτησαν τον τίτλο στη Β’ Εθνική Βόρειας Ελλάδας AO Nemesis_6ada_protiasγια την αγωνιστική περίοδο 2015-2016. Οι ίδιες ομάδες είχαν πάρει πριν από λίγο καιρό την 1η θέση και σε τοπικό επίπεδο στη Θεσσαλονίκη και τη Θράκη αντίστοιχα. Η διαδικασία ανέδειξε και τις ομάδες, που θα πάνε στα τελικά μπαράζ της κατηγορίας στην Αθήνα για να διεκδικήσουν την άνοδο στην Α2 Εθνική. Από τη Βόρεια Ελλάδα των ανδρών, πέραν της πρωταθλήτριας κέρδισε το δικαίωμα συμμετοχής και ο φιναλίστ του τελικού Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Στις γυναίκες το σχετικό εισιτήριο εξασφαλίζει μόνο ο νικητής. Επιτυχία συνεπώς και για το σωματείο της Αλεξανδρούπολης, που θα έχει στους τελικούς αγώνες της Β’ Εθνικής και τις δύο ομάδες του. Τα μπαράζ της Βόρειας Ελλάδας έλαβαν χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, στην ομοσπονδιακή αίθουσα στο περίπτερο 1 της Δ.Ε.Θ. και στο περιθώριο των αγώνων έγιναν από την Τοπική Επιτροπή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και οι απονομές των επάθλων στις νικήτριες ομάδες των σεζόν 2013-2014 και 2014-2015.

Στους αγώνες στην αίθουσα του κλιμακίου σχηματίστηκαν στους άνδρες δύο όμιλοι. Στον 1ο αγωνίστηκαν οι Α.Ο. Νέμεσις, Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας και Απόλλων Βόλου και στον 2ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Σάρισες Φλώρινας και Εχέδωρος Σίνδου. Στον 1ο όμιλο η Νέμεσις σημείωσε δύο εύκολες νίκες με 4-0 και στα ημιτελικά την ακολούθησε ως 2η η Καβάλα (4-0 τον Απόλλωνα). Στον 2ο όμιλο ο Εθνικός πρώτευσε επίσης με δύο νίκες 4-0 και το αξιοσημείωτο αποτέλεσμα ήρθε από τη Φλώρινα, η οποία με πρωταγωνιστή τον Ρουμάνο παίκτη-προπονητή της Πρεντοάιτσα ξεπέρασε με 4-3 τον Εχέδωρο και κατέκτησε τη 2η προνομιούχο θέση.

Δυστυχώς οι Σάρισες δεν «κατέβηκαν» την Κυριακή στον ημιτελικό, ο οποίος κρίθηκε άνευ αγώνα για τον Α.Ο. Νέμεσις, ενώ στο άλλο ματς της 4άδας ο Εθνικός κατέβαλλε την Καβάλα με 4-1. Στον τελικό η Νέμεσις έκαμψε την ομάδα της Αλεξανδρούπολης με 4-1 και πήρε τον τίτλο. Οι νικητές στηρίχτηκαν στους Ανέστη Γιοβά-Αλχαζίδη, Γρηγόρη Οικονόμου, Λούμπο Γκεοργκίεφ και Γιάνγκο Γιάνγκου. Ο τελευταίος είναι διεθνής Κύπριος, που αποκτήθηκε φέτος, αδερφός του κορυφαίου αθλητή της Μεγαλονήσου Μάριου Γιάνγκου. Προπονητής της ομάδας ο Γιώργος Κρυωνάς. Ο Εθνικός παρέταξε τους Δημήτρη Γκουτζίδη, Λευτέρη Τσόκανο, Νίκο Βασδάρη και Ανδρέα Νικολακάκη. Ο τελευταίος έχει και την ευθύνη της τεχνικής καθοδήγησης στην ομάδα.

Στην αντίστοιχη διαδικασία των γυναικών θα γινόταν ένας όμιλος των 4ων, αλλά τελικά υπήρξε μία συμμετοχή λιγότερη γιατί απείχε ο Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων. Αγωνίστηκαν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο Αίας Ευόσμου και ο Φάρος Αλεξανδρούπολης. Ο Εθνικός ήταν ξεκάθαρα καλύτερος και με σκορ 4-0 και στα δύο παιχνίδια του κατέκτησε την πρωτιά. Στη 2η θέση αρκέστηκε ο Φάρος, που επικράτησε 4-1 του Αίαντα. Με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης αγωνίστηκαν οι Μαρία Αρτσέτου, Ντιάνα Κοτατζιάν και Παναγιώτα Μούρου. Προπονητής είναι ο Παύλος Τελόπουλος.

B Ethniki_andron_VE_2013-2014Στον ίδιο χώρο έγιναν, όπως προαναφέραμε και οι απονομές στις ομάδες που πρωταγωνίστησαν στη Β’ Εθνική Βόρειας Ελλάδας τα δύο B Ethniki_ginaikon_VE_2014-2015προηγούμενα χρόνια. Θυμίζουμε ότι ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης στους άνδρες και οι Σάρισες Φλώρινας στις γυναίκες ήταν πρωταθλητές στην περασμένη αγωνιστική περίοδο, ο Αίας Ευόσμου και ο Φάρος Αλεξανδρούπολης αντίστοιχα στην προπερασμένη.

* Με ήττα συνέχισε τους αγώνες της στην Μπουντεσλίγκα η Μπορούσια Ντίσελντορφ του Παναγιώτη Γκιώνη και κινδυνεύει πάντα να μείνει έξω από την πρώτη 4άδα των πλέι οφ. Χωρίς τον Έλληνα πρωταθλητή στην τριάδα της έχασε εκτός έδρας από τη 2η της βαθμολογίας Οχσενχάουζεν με 3-1 για τη 16η αγωνιστική. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την ιστοσελίδα της γερμανικής ομοσπονδίας ο Γκιώνης είχε δηλωθεί να παίξει, αν χρειαζόταν, στο 5ο παιχνίδι αντικαθιστώντας τον Πάτρικ Φρανζίσκα, αλλά ο αγώνας δεν έφτασε μέχρι εκεί. Ο Γάλλος Σιμόν Γκοζί προξένησε τη μεγαλύτερη «ζημιά», αφού εκτός από τον Φρανζίσκα νίκησε με 3-2 σετ και τον πρώτο παίκτη της Μπορούσια, τον ντεφορμέ Τίμο Μπολ. Ο Γερμανός είχε ισοφαρίσει προσωρινά (3-1 τον Βραζιλιάνο Χούγκο Καλντεράνο), αλλά αμέσως μετά ο Ινδός Καμάλ Ατσάντα κάμφθηκε με 3-2 σετ από τον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ.

Δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, η Μπορούσια είναι στην 4η θέση με 18 βαθμούς μαζί με την Μπεργκνέουσταντ. Δεν προλαβαίνει να πάει ψηλότερα (Οχσενχάουζεν και Φούλντα συγκατοικούν στη 2η θέση με 24 βαθμούς), θα παλέψει να μείνει σε αυτά τα επίπεδα και μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μαλαισίας, στις 13 Μαρτίου, θα δώσει στην έδρα της το καθοριστικό παιχνίδι με την ισόβαθμή της Μπεργκνέουσταντ.

 

* Φωτό 1: Η ανδρική και η γυναικεία ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στη Θεσσαλονίκη (μαζί με τον προπονητή της δεύτερης) χαίρονται τη διπλή είσοδο στα τελικά μπαράζ της Β΄Εθνικής. 

* Φωτό 2: Οι αθλητές του Α.Ο. Νέμεσις (δεύτερος από τα αριστερά ο Μανώλης Ραμπότας) και ο προπονητής τους πανηγυρίζουν την πρωτιά κάνοντας και…πρόβα την απονομή του επάθλου.

* Φωτό 3 και φωτό 4: Η απονομή  στις νικήτριες ομάδες Β΄Εθνικής Βόρειας Ελλάδας ανδρών της σεζόν 2013-2014 και στους πρωταθλητές της Β΄Εθνικής Βόρειας Ελλάδας γυναικών 2014-2015

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ