Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Λαμπερός σταθμός και το «Αντωνία Σπανού 2016» στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Olimpiakou-Foinika paides

Olimpiakou-Foinika paidesΗ «μαγευτική» διαδρομή στα φετινά αναπτυξιακά τουρνουά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. πέρασε για δεύτερη φορά από την Ελευσίνα και άφησε ξανά Olimpiakou-Foinika paidia_aponomonεξαιρετικό αποτέλεσμα. Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν στο επίκεντρο το όπεν του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. και του Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά «Αντωνία Σπανού 2016», το οποίο αναγκαστικά έφυγε από τα πειραϊκά εδάφη και φιλοξενήθηκε στην παλιά Ελαιουργική, λόγω του γνωστού απρόοπτου με το κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη. Το 3ο τουρνουά των δύο σωματείων ήταν παράλληλα το 11ο στη φετινή σειρά και συγκέντρωσε τον πολύ σημαντικό αριθμό των 192 παιδιών (τρεις οι απουσίες της τελευταίας στιγμής). Με καλή οργάνωση, έντονη διάθεση για εθελοντική προσφορά, πλούσιο θέαμα από δυνατές αγωνιστικές παρουσίες και φυσικά τις θαυμάσιες συνθήκες του γυμναστηρίου του Γ.Α.Σ. Ελευσίς, η διοργάνωση διαφήμισε το αύριο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Το ανοιχτό πρωτάθλημα του Ολυμπιακού και του Φοίνικα έγινε σε συνεργασία με την ομοσπονδία και, όπως κάθε χρόνο, ήταν αφιερωμένο στη μνήμη της παλιάς αθλήτριας Αντωνίας Σπανού, αδερφής της ταμία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και παλιάς πρωταθλήτριας Ελλάδας Κατερίνας. Την 1η θέση κατέκτησαν ο Γιώργος Σταματούρος στους νέους, η Ελένη Σοφρά στις νεάνιδες, ο Γιάννης Δαμιανής στους παίδες, η Ιωάννα Γερασιμάτου στις κορασίδες, ο Αλέξανδρος Μαδέσης στους παμπαίδες και η Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες.

Σχηματίστηκαν έξι ηλικιακές κατηγορίες: Νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων και παμπαίδων-παγκορασίδων. Μετείχαν αθλητές κι αθλήτριες από πολλά σωματεία της Αττικής, αλλά και από τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Κορινθία, τη Φλώρινα, την Τήνο, την Αλεξανδρούπολη, την Αμαλιάδα, την Έδεσσα, τα Ιωάννινα και τη Χίο.

Olimpiakou-Foinika neoiΣτους νέους ο Γιώργος Σταματούρος έκανε πέντε τις φετινές πρωτιές του. Στον τελικό έκαμψε με 3-1 σετ τον Στράτο Δαμιανή (11-6, 6-11, 11-7 11-5).

Στις νεάνιδες η Ελένη Σοφρά απλά επιβεβαίωσε την κυριαρχία της κι έφτασε τα οκτώ χρυσά μετάλλια σε ισάριθμους τελικούς. Στον τελικό κατέβαλλε για 4η φορά φέτος τη συμπαίκτριά της στον Τελαμώνα Σαλαμίνας Παναγιώτα Ανδριανού. Στο τελικό 3-1 η εξέλιξη ήταν 10-12, 11-6, 11-6 και 12-10.  

Τρίτη φορά στο βάθρο των νικητών στους παίδες ανέβηκε ο Γιάννης Δαμιανής. Στον τελικό επικράτησε του Γεράσιμου Χατζηλυγερούδη με 3-1 σετ (8-11, 11-5, 11-8, 11-6).

Το 1ο φαβορί, η Ιωάννα Γερασιμάτου επικράτησε και στις κορασίδες. Στον τελικό η αριστερόχειρας αθλήτρια επιβλήθηκε της Δανιέλας Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου με 3-0 σετ (11-7, 11-5, 11-6) κι έφτασε τις έξι πρωτιές.

Olimpiakou-Foinika pampaidesΤρίτο χρυσό μετάλλιο στη σειρά για τον Αλέξανδρο Μαδέση στους παμπαίδες. Στον τελικό ξεπέρασε το νούμερο 1 της κατηγορίας, τον Olimpiakou-Foinika pagorasidesΑλέξανδρο Μαργαρίτη με 3-2 σετ (11-8, 7-11, 4-11, 11-9, 14-12).

Στις παγκορασίδες επιβεβαιώθηκαν για πολλοστή φορά τα προγνωστικά με τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Συμπλήρωσε 8 τίτλους σε ισάριθμους τελικούς νικώντας στον καθοριστικό αγώνα τη Μαρία Δημητρίου με 3-0 (12-10, 11-3, 11-4). Από τους «μικρούς» τελικούς πήγε στα πέντε σετ αυτός των κορασίδων όπου η Ελισάβετ Τέρπου νίκησε την Κριστίν Σεβνταγιάν.  

Olimpiakou-Foinika korasidesΗ Κατερίνα Σπανού, αδερφή της Αντωνίας, έκανε την απονομή στις παγκορασίδες μαζί με την πρώην αθλήτρια Ξένια Στάθη, που ήταν επιστήθια φίλη της εκλιπούσας. Εκ της οικογένειας και των φίλων της Αντωνίας Σπανού απένειμαν επίσης έπαθλα ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης στους παμπαίδες, η αθλήτρια του Φοίνικα Πειραιά και παλιά πρωταθλήτρια Ελλάδας Δέσποινα Δάνδουλα στους νέους και ο πρώην διεθνής αθλητής Γιώργος Πετρόχειλος στους παίδες. Ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ομοσπονδίας Παναγιώτης Τζόβολος έκανε την απονομή στις κορασίδες και ο πρόεδρος του Γ.Α.Ο. Πειραιά και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Σαράντης Γιαννούτσος στις κορασίδες.

Olimpiakou-Foinika Antonia_SpanouΣτο κλείσιμο των αγώνων ο Παναγιώτης Τζόβολος ευχαρίστησε εκ μέρους της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. τους αθλητές και τους γονείς για την ανταπόκριση στο νέο κάλεσμα και συνεχάρη τα σωματεία και όσους βοήθησαν στην επιτυχία του τουρνουά.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ:

1. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Στράτος Δαμιανής (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

3. Δημήτρης Κορδούτης (Α.Σ. Πρόοδος)

4. Δημήτρης Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

Olimpiakou-Foinika neanidesΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ελένη Σοφρά (Α.Ο.Σ Τελαμών)

2. Παναγιώτα Ανδριανού (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

3. Ελισάβετ Τέρπου (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)

4. Κριστίν Σεβνταγιάν (ΑΟ. Καρέα)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιάννης Δαμιανής (Α.Κ. Ζωγράφου)

2. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Α.Κ. Ζωγράφου)

3. Αλέξιος Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

4. Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)

2. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Ο. Ελληνικού)

3. Βασιλική Ηλιοπούλου (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

4. Ευαγγελία Τρωαδίτη (Άρης Νικαίας)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Αλέξανδρος Μαδέσης (Π.Α.Ο. Φυλής)

2. Αλέξανδρος Μαργαρίτης (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

3. Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος (Ολυμπιακός)

4. Δημήτρης Μάντζιος (Α.Ο. Κορωνίδα Γαλατσίου)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

2. Μαρία Δημητρίου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

3. Ιωάννα Μαδέση (Α.Ε.Ν. Κηφισιάς)

4. Νεφέλη Καφάτου (Φαέθων Α.Ο. Πάτρας)

Πολύτιμη ήταν και φέτος η στήριξη από επιχειρήσεις. Χορηγοί ανέλαβαν το κατάστημα ειδών επιτραπέζιας αντισφαίρισης GPSportsτου Γιώργου Πετρόχειλου, το μαγαζί My Café (Κάβουρας) και τα Στεγνοκαθαριστήρια Μυρτιδιώτισσα (Πρυνέας). 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ