Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα Λύκεια του νομού Ηλείας έπαιξαν πινγκ πονγκ

Pirgos sxoliko_1

Pirgos sxoliko_1Πιστοί στο ραντεβού τους και φέτος οι μαθητές και οι μαθήτριες των Λυκείων του Νομού Ηλείας συναντήθηκαν σε τουρνουά πινγκ πονγκ και ξέδωσαν με τη μικρή ρακέτα στο κλειστό γυμναστήριο Πύργου. Περίπου 40 μαθητές και μαθήτριες απ’ όλα τα Λύκεια της πόλης διαγωνίστηκαν στην πρώτη φάση σε ομίλους και μετά με το σύστημα νοκ άουτ απολαμβάνοντας μέσα από πολλά παιχνίδια το αγαπημένο τους άθλημα.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια το μαθητικό τουρνουά έγινε με πρωτοβουλία του Σωματείου Αιγαίον Επιτραπέζια Αντισφαίριση, ενώ η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. από τη μεριά της ήταν και αυτή τη φορά στο πλευρό του και αθλοθέτησε τα κύπελλα και τα μετάλλια για τους νικητές και τις νικήτριες. Επίσης, το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Νομού Ηλείας είναι πάντα αρωγός στην προσπάθεια του σωματείου και βοήθησε ουσιαστικά όχι μόνο στην παρούσα διοργάνωση, αλλά και όποτε χρειάστηκε.

Pirgos sxoliko_2Στα αγόρια αναδείχτηκε νικητής ο Χαράλαμπος Ζέζας. Τη 2η θέση κατέκτησε ο Γεώργιος Μπαντουδάκης και την 3η οι Ανδρέας Λουμάνης και Ιωάννης Γεωργούλης. Στα κορίτσια κυριάρχησαν οι …Καρυανού! Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Νικολία Καρυανού. Το ασημένιο η Μαριάννα, ενώ τα χάλκινα μοιράστηκαν η Χριστίνα και η Αιμιλία Καρυανού.

ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΓΑΙΟΝ Ε.Α.

Με την ευκαιρία επιβάλλεται να σημειωθούν ορισμένα ιστορικά στοιχεία για το Αιγαίον Ε.Α., το οποίο μάλιστα έκλεισε φέτος 30 χρόνια ζωής. Τα στοιχεία όπως και το ρεπορτάζ για το μαθητικό τουρνουά δόθηκαν από τη διοίκηση του Αιγαίον. Το σωματείο λοιπόν, «ιδρύθηκε στις αρχές του 1986 από την Ανώνυμη Εταιρεία Κλωστοϋφαντουργίας στον Πύργο Ηλείας. Από την ίδρυση του και μέχρι το 1990 (όταν και έκλεισε το εργοστάσιο) η εταιρεία ήταν και ο βασικός χρηματοδότης του συλλόγου. Μετά το 1990 μέχρι και σήμερα, ο μόνος …χρηματοδότης έχει μείνει το μεράκι και αγάπη μας για το άθλημα. Μέσα από τις γραμμές αυτές το σωματείο αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για τη στήριξή που μας παρείχε σε όλους τους τομείς με τις εκάστοτε διοικήσεις, καθώς και με την παρούσα.

Κλείνοντας τα πρώτα τριάντα χρόνια λειτουργίας, το σωματείο μας ανέλαβε την πρωτοβουλία να δείξει στα δημοτικά σχολεία του Νομού μας το άθλημα του πινγκ πονγκ.

Έχοντας τη σχετική άδεια από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και με τη συνεργασία των διευθυντών των δημοτικών σχολείων δώσαμε την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές να παίξουν πινγκ πονγκ και να το γνωρίσουν καλύτερα με δύο τραπέζια που μεταφέραμε στα αμφιθέατρα των σχολείων. Σε κάθε Δημοτικό Σχολείο για μια ολόκληρη σχολική μέρα, οι μαθητές βλέποντας σχετικά βίντεο και παίζοντας στα τραπέζια απόλαυσαν το πινγκ πονγκ. Οι επιδείξεις έχουν ήδη γίνει σε 3 Δημοτικά σχολεία του Πύργου όπου παραπάνω από 800 μαθητές ήρθαν σε πρώτη γνωριμία με το άθλημα. Οι επιδείξεις συνεχίζονται…».

 

* Δύο φωτογραφικά στιγμιότυπα από το μαθητικό τουρνουά Λυκείων στον Πύργο

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ