Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δύο επιμορφωτικά σεμινάρια προπονητών στην Ελλάδα ενέκρινε η E.T.T.U.

Korpa

KorpaΤην απόφαση να οργανωθούν το 2016 δύο επιμορφωτικά σεμινάρια προπονητών στην Ελλάδα πήρε η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στη διάρκεια του συνεδρίου της στην Κουάλα Λουμπούρ. Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης είχε προαναγγείλει τα νέα events στην καθιερωμένη γιορτή της ομοσπονδίας για την κοπή της βασιλόπιτας και τώρα οριστικοποιείται ότι θα γίνουν δύο σεμινάρια υπό την αιγίδα της E.T.T.U. και ένα ακόμα από την ελληνική ομοσπονδία στο πλαίσιο του 2ου συνεδρίου προπονητών Βόρειας Ελλάδας. Όλα αυτά από τα τέλη Μαΐου έως τις αρχές Ιουλίου. Ξεχωριστή σημασία έχει το γεγονός ότι θα έρθει στη χώρα μας να μεταφέρει τις γνώσεις του ο διάσημος προπονητής Ίστβαν Κόρπα (φωτό), πρώην υπεύθυνος (μεταξύ άλλων σημαντικών θέσεων) της εθνικής ομάδας ανδρών της Γερμανίας.

Το πρώτο σεμινάριο με επίσημους επιμορφωτές της E.T.T.U. θα διεξαχθεί στο τριήμερο 25, 26 και 27 Ιουνίου. Θα έχει θέμα τις τακτικές των αθλητών ανάλογα με το στυλ παιχνιδιού του εκάστοτε αντιπάλου. Θα γίνει στη Βόρεια Ελλάδα απλά ακόμα αναζητείται το μέρος. Θα διδάξει ένα πολύ μεγάλο όνομα του αθλήματος, ο γεννημένος στη Σέντα της Σερβίας Ίστβαν Κόρπα, ο οποίος είχε ως αθλητής της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας μεγάλη καριέρα με μετάλλια σε Ευρωπαϊκά, Παγκόσμια, Βαλκανικά πρωταθλήματα και Μεσογειακούς Αγώνες και στην πορεία έγινε καταξιωμένος προπονητής. Στους εισηγητές θα είναι και ο Λευκορώσος προπονητής Αλεξέι Γεφρέμοφ, ο οποίος έχει επισκεφτεί κι άλλες φορές την Ελλάδα για σεμινάρια Β’ κατηγορίας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Το δεύτερο σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τη 1 έως τις 3 Ιουλίου και θα έχει ως θέμα την ανάδειξη της φυσικής κατάστασης των αθλητών στο πλαίσιο μίας προπόνησης όμως και μέσα από ασκήσεις στο τραπέζι. Εισηγητής θα είναι ο Σλοβένος καθηγητής Φυσικής Αγωγής και πρώην αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης Μίλαν Κόντριτς, που επίσης είχε βρεθεί στη χώρα μας για ανάλογη εκδήλωση πριν από λίγα χρόνια ως απεσταλμένος της E.T.T.U.. Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα για την οποία η E.T.T.U. αποφάσισε τη διεξαγωγή δύο προπονητικών σεμιναρίων μέσα στον ίδιο χρόνο. Όπως μάλιστα, εξήγησαν τα στελέχη της στον Μανώλη Κολυμπαδη «η χώρα σας ήταν η μόνη, που έδωσε πλήρη και ολοκληρωμένη πρόταση με ημερομηνίες, με ενότητες και τεκμηριωμένες εισηγήσεις».

Όσον αφορά τέλος, στο σεμινάριο που θα διοργανωθεί στο πλαίσιο του 2ου συνεδρίου προπονητών Βόρειας Ελλάδας, κανονίζεται για το πρώτο κομμάτι της συνάντησης. Το συνέδριο προγραμματίστηκε για το διήμερο 28 και 29 Μαΐου (θα φιλοξενηθεί μάλλον στην Πορταριά Πηλίου, αλλά αυτό δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα) και για κάποιες ώρες στην έναρξή του θα οργανωθεί σεμινάριο από την Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., το οποίο θα μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι προπονητές από οποιοδήποτε μέρος της χώρας. Μετά οι εργασίες του συνεδρίου θα κλείσουν αφού τα θέματα, που θα συζητηθούν από τους προπονητές, θ’ αφορούν μόνο στη Βόρεια Ελλάδα. Το θέμα του σεμιναρίου θα είναι η επιλογή ξύλου και λάστιχου ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του παίκτη και θα μιλήσει εκπρόσωπος της διάσημης σουηδικής εταιρείας STIGA, που είναι και μέγας χορηγός της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. εδώ και λίγο καιρό.

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ