Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εξαιρετική διάκριση για τον Δημοσθένη Μεσσήνη!

Messinis cm_2

Messinis cm_2Στο περιθώριο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Μαλαισίας η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση έτυχε μίας εξαιρετικής διάκρισης. Ο Δημοσθένης Μεσσήνης, ο πρώην γενικός γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την παγκόσμια ομοσπονδία (I.T.T.F.) και την Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (E.T.T.U.) ως competition manager πλήρους απασχόλησης και των δύο ομοσπονδιών! H E.T.T.U. είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για νέο full time competition manager και είχε αναρτήσει από το καλοκαίρι σχετική πρόσκληση στην ιστοσελίδα της. O Δημοσθένης Μεσσήνης που εδώ και χρόνια έχει ενταχθεί στην ομάδα των διευθυντών αθλήματος της I.T.T.F., έστειλε το βιογραφικό του, περίμενε την απόφαση και στην Κουάλα Λουμπούρ δέχτηκε το ευχάριστο νέο της οριστικοποίησης της θέσης. Εξέλιξη, που αποτελεί επιβράβευση και αναγνώριση της έως τώρα δουλειάς του και παράλληλα είναι τιμή για την ελληνική ομοσπονδία και γενικά το άθλημα στη χώρα μας.

Τον Οκτώβριο του 2015 ο παλιός αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης κλήθηκε πρώτη φορά να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε διοργάνωση της E.T.T.U.. Ήταν CM στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των νέων (εκεί που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους παίδες ο Σγουρόπουλος) και μετά την άκρως επιτυχημένη παρουσία του στους αγώνες, η E.T.T.U. τον κάλεσε τον Ιανουάριο για συνέντευξη στο World Tour της Ουγγαρίας. Από τους 15 και πλέον υποψηφίους, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, ήταν ένας από τους 3, που επιλέχθηκαν για συνέντευξη στον γενικό γραμματέα της E.T.T.U.. Το συγκεκριμένο στάδιο πήγε πολύ καλά και μετά από αυτό υπολογίστηκε η πολύχρονη παρουσία του ως CM σε διεθνή ανοιχτά πρωταθλήματα της I.T.T.F.. Οι δύο ομοσπονδίες ήρθαν σε επαφή, τού πρότειναν το πολύ σημαντικό πόστο τον Φεβρουάριο και φυσικά το αποδέχθηκε. Είχε ήδη προηγηθεί πρόσκλησή του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μαλαισίας από τον Δεκέμβριο του 2015 ως μέλος της ομάδας των CM. Το σχετικό συμβόλαιο με τις δύο ομοσπονδίες υπεγράφη χτες. Από την 1η Απριλίου 2016 θ’ ανήκει ταυτόχρονα στο δυναμικό τους ως full time competition manager και θα πηγαίνει σε επιλεγμένα τουρνουά της I.T.T.F. και σε όλα της E.T.T.U.. Ταυτόχρονα στην παγκόσμια ομοσπονδία θα συνεχίσει να έχει τη διαχείριση και την ευθύνη του συστήματος online συμμετοχών στα διεθνή όπεν των νέων, που εκείνος έφτιαξε το 2012 και χρησιμοποιείται από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι σήμερα σε όλα τα τουρνουά. Επίσης, θα παρέχει υποστήριξη στον Υπεύθυνο Αποτελεσμάτων και Ranking list για θέματα της αρμοδιότητάς του. Για τον Δημοσθένη Μεσσήνη, που δεν χρειάζεται ν’ αλλάξει τόπο διαμονής και να φύγει από την Αθήνα, αρχίζει ένας πραγματικός μαραθώνιος ταξιδιών και σκληρής δουλειάς στο εξωτερικό. Από την εργασία του στον Ο.Α.Ε.Δ. πήρε άδεια άνευ αποδοχών για να μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στις δύο ομοσπονδίες.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται πρόταση σε Έλληνα για έμμισθη full time θέση τέτοιας ευθύνης τόσο στην I.T.T.F. όσο και στην E.T.T.U. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι και οι δύο ομοσπονδίες έκαναν από κοινού την πρόταση αυτή και φυσικά είναι ξεχωριστή χαρά για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση η εκπροσώπηση σε αυτό το επίπεδο. Επίσης, ο Δημοσθένης Μεσσήνης υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υπεύθυνου μηχανοργάνωσης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., αφού τόσο η E.T.T.U. όσο και η I.T.T.F. θεωρούν ασυμβίβαστο να κατέχει ο πλήρους απασχόλησης C.M. τους και οποιαδήποτε θέση σε εθνική ομοσπονδία. Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης συνεχάρη στην Κουάλα Λουμπούρ τον στενό του συνεργάτη, ο οποίος αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Μπροστά όμως, στη μεγάλη τιμή, που απολαμβάνει το άθλημα και ο ίδιος ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο διεθνές στερέωμα του αθλήματος, ευχαρίστως θα φροντίσει για την αντικατάστασή του.

Να δώσουμε και ορισμένες πληροφορίες για τις αρμοδιότητες του διευθυντή αθλήματος: Με λίγες λέξεις η συγκεκριμένη θέση είναι τα πάντα στους αγώνες εκτός από αυτά, που ανήκουν στη δικαιοδοσία των διαιτητών και των επιδιαιτητών. Από το πρόγραμμα των αγώνων μέχρι τα αποτελέσματα. Από το πρόγραμμα των γευμάτων μέχρι το πρόγραμμα της μεταφοράς από και προς τα ξενοδοχεία. Ο CM φροντίζει να εφαρμόζονται οι οδηγίες της I.T.T.F. και της E.T.T.U. όσον αφορά στα τουρνουά, τις επαφές με τους διοργανωτές πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τουρνουά, κάνει έκθεση αξιολόγησης κ.α. Επιπρόσθετα, ο Δημοσθένης Μεσσήνης θα έχει κι άλλες αρμοδιότητες, όπως προαναφέραμε. Γενικά τα καθήκοντα του CM ξεκινούν πριν το τουρνουά με τις επαφές με τους διοργανωτές, τον επιδιαιτητή, τις χώρες (για τα entries) και τον συντονισμό όλων αυτών και συνεχίζουν κατά τη διάρκεια των αγώνων με τις κληρώσεις. Η τελευταία είναι δουλειά κυρίως του επιδιαιτητή, αλλά ο CM βοηθάει σε θέματα παρουσίασης.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ