Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Οβτσάροφ μοναδική απειλή από την Ευρώπη για την Κίνα…

Ο Ντιμίτρι Οβτσάροφ έμεινε πια ως η μοναδική απειλή από την Ευρώπη για την Κίνα στο απλό ανδρών! Στο κλείσιμο της 4ης ημέρας του Ολυμπιακού τουρνουά στο ExCel Arena ο Γερμανός πρωταθλητής επικράτησε σε συγκλονιστικό παιχνίδι του Δανού Μίκαελ Μέιζ με 4-3 σετ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του αγωνίσματος. Εκεί βρέθηκε λίγο νωρίτερα με εύκολη νίκη και ο Τσουάν Τσι Γιουάν από την κινεζική Ταϊπέι, ενώ οι άλλοι δύο προημιτελικοί γίνονται το πρωί.

Ο Οβτσάροφ έδωσε αγώνα γεμάτο θέαμα και συγκινήσεις με τον Μέιζ. Ο Σκανδιναβός πρώην πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών επιβεβαίωσε ότι ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και ειδικά μετά το 0-2 σετ έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τον «ασημένιο» Ολυμπιονίκη του Πεκίνου στο ομαδικό παίρνοντας τρία σετ στη σειρά και το προβάδισμα! Ο Οβτσάροφ ισοφάρισε και τελικά ο αγώνας κρίθηκε στο «κόντρα» σετ με οριακή διαφορά δύο πόντων (11-8, 12-10, 1-11, 9-11, 9-11, 11-6, 11-9).

Κι ενώ αυτό το ματς ξεσήκωσε το κοινό, κράτησε πάνω από μία ώρα και τελείωσε γύρω τις 22:30 (μετά τα μεσάνυχτα δηλαδή για την Ελλάδα), ο πρώτος αγώνας της 8άδας μετατράπηκε σε παράσταση για έναν ρόλο! Ο Τσουάν…υπέταξε τον Άντριαν Κριζάν με 4-0 σετ επιβάλλοντας το παιχνίδι του με απίστευτο τρόπο από την αρχή μέχρι το τέλος (11-3, 11-4, 11-4, 11-5). Ο Ρουμάνος φαίνεται πως «ξεφούσκωσε» μετά τη μεγάλη χτεσινή νίκη του απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης Τίμο Μπολ και ο Ασιάτης το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο.

Οι σημερινοί προημιτελικοί έχουν φαβορί τους Κινέζους και όλοι περιμένουν να δουν αν μπορεί κάποιος ν’ αμφισβητήσει την ανωτερότητά τους. Ο νυν παγκόσμιος πρωταθλητής Ζανγκ Τζικ αντιμετωπίζει στις 12:00 ώρα Ελλάδας τον Τζιαν Τιανί από το Χονγκ Κονγκ (ο νικητής θα συναντήσει στα ημιτελικά της Πέμπτης τον Οβτσάροφ), ενώ ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης της Αθήνας και του Πεκίνου Γουάνγκ Χάο βρίσκει μπροστά του στις 13:00 τον Ιάπωνα Σεϊγιά Κισικάβα (ο νικητής θ’ αναμετρηθεί στα ημιτελικά με τον Τσουάν Τσι Γιουάν).

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ…

Όπως άνετα μπορούσε να προβλέψει ο καθένας το χρυσό μετάλλιο στο απλό γυναικών θα πάει ξανά στην Κίνα, όπως σταθερά συμβαίνει στη διοργάνωση από τότε που το πινγκ πονγκ μπήκε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα! Τι κι αν είναι στο δύο πια το όριο των συμμετοχών της κάθε χώρας στο αγώνισμα; Η Ντινγκ Νινγκ και η Λι Ξιάοξια, που είναι τα δύο πρώτα φαβορί, έφτασαν στον τελικό και σήμερα στις 17:30 ώρα Ελλάδας θα διεκδικήσουν την πρωτιά. Στα ημιτελικά η Ντινγκ νίκησε τη Φενγκ Τιανβέι από τη Σιγκαπούρη με 4-2 σετ και η Λι τη Γιαπωνέζα Κασούμι Ισικάβα με 4-1. Νωρίτερα στα προημιτελικά η Ντινγκ είχε αποκλείσει τη Γιαπωνέζα Άι Φουκουχάρα με 4-0 σετ και η Λι την πολιτογραφημένη Ολλανδέζα Λι Τζιάο με το ίδιο σκορ. Η Ισικάβα και η Φενγκ, που επίσης την Τετάρτη κοντράρονται για το χάλκινο μετάλλιο, κατέβαλλαν στην 8άδα την Κορεάτισσα Κιμ Κιουνγκ Α με 4-2 σετ και τη Γουάνγκ Γιούε Γκου από τη Σιγκαπούρη με 4-1 σετ αντίστοιχα.

                            

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ