Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αποκλεισμός στα προκριματικά του ομαδικού για παίδες και κορασίδες στην Ιταλία

20160117 220531

20160117 220531Με τους αγώνες του ομαδικού συνεχίστηκε η προσπάθεια των έξι Ελλήνων αθλητών στο ιταλικό όπεν του Λινιάνο. Τα γαλανόλευκα χρώματα εκπροσωπήθηκαν με μία ομάδα στους παίδες και μία στις κορασίδες και αποκλείστηκαν στα προκριματικά. Περισσότερες πιθανότητες για πρόκριση είχαν τα κορίτσια, που ήταν και νούμερο 10 στα seeding του αγωνίσματος, όμως το βράδυ ηττήθηκαν 3-0 από τη Σλοβενία και στο ταμπλό προχωρούσε μόνο ο νικητής του γκρουπ. Το τουρνουά περιλαμβάνει από αύριο τα ατομικά αγωνίσματα σε παίδες και κορασίδες, ενώ γίνεται και το αγώνισμα του απλού στην κατηγορία Hopes, που αφορά παμπαίδες και παγκορασίδες.

Στο ομαδικό παίδων η Ελλάδα πήρε την 3η θέση στο 6ο προκριματικό γκρουπ. Στον πρώτο της αγώνα έχασε 3-0 από την επικεφαλής Ολλανδία. Στη συνέχεια κάμφθηκε με 3-1 από την Πορτογαλία με τον Αλέξη Κουλουριώτη να πετυχαίνει τη μοναδική νίκη από τη θέση 1 της ομάδας (ενώ μαζί με τον Κωνσταντίνο Στάμου στο κρίσιμο ματς του διπλού έχασαν 3-2). Στον τελευταίο αγώνα νίκησε εύκολα 3-0 την Ουαλλία χωρίς να χάσει σετ. Η Ολλανδία τερμάτισε 1η και αήττητη και την ακολούθησε η Πορτογαλία. 

Στις κορασίδες η αντιπροσωπευτική ομάδα άρχισε με νίκη στο 5ο προκριματικό γκρουπ. Κατέβαλλε με 3-0 τη Βοσνία και ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει όλες τις αθλήτριες. Η Έλλη Φίσερ και η Ιωάννα Γερασιμάτου είχαν από μία νίκη στο απλό, ενώ η Φοίβη Πεχλιβανίδη και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου νίκησαν στο διπλό. Στην 3η αγωνιστική, που θα καθόριζε την πρωτιά, η Ελλάδα αναμετρήθηκε με την επικεφαλής του γκρουπ Σλοβενία. Γνώρισε την ήττα με 3-0, αρκέστηκε στη 2η θέση του γκρουπ, πάντως πάλεψε γερά όλα τα ματς και μπορούσε κάλλιστα να πάρει έστω μία νίκη και ν’ ασκήσει μεγαλύτερη πίεση. Στον εναρκτήριο αγώνα η Φίσερ έχασε 3-2 σετ από τι Λία Παουλίν και με 12-10 το τελευταίο! Στον δεύτερο αγώνα η Γερασιμάτου λύγισε με 3-1 από τη Καταρίνα Στράζαρ κι έχασε στον πόντο και τα τρία σετ! Το 4ο με 13-11. Οι ίδιες αθλήτριες αγωνίστηκαν και στο διπλό. Οι Ελληνίδες πήραν το 1ο σετ, αλλά έχασαν τα τρία επόμενα για να διαμορφωθεί το τελικό 3-0 μεταξύ των ομάδων.

Αύριο θα διεξαχθούν τα προκριματικά γκρουπ του απλού. Στους παίδες ο Κουλουριώτης βρίσκεται στο 10ο γκρουπ με αντιπάλους τον Ούγγρο Νταβίντ Μόλναρ (επικεφαλής) και τον Ισπανό Μαρκ Γκουτιέρεζ. Ο Στάμου τέθηκε επικεφαλής στο 19ο γκρουπ όπου θα διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι στον Ρουμάνο Ντάριους Τόμα και τον Ιταλό Σιμόνε Σόφια

Στα προκριματικά του απλού κορασίδων η Φίσερ είναι επικεφαλής στο 10ο γκρουπ. Θα κοντραριστεί με την Ιταλίδα Ραμόνα Παϊζόνι και τη Βόσνια Έμα Λόβριτς. Η Γερασιμάτου κληρώθηκε στο 1ο γκρουπ. Θα βρει μπροστά της την Ιταλίδα Τζαμίλε Λαουρέντι (επικεφαλής) και τη Σλοβάκα Τζούλια Ντζελίνσκα.

Η Παπαδημητρίου βρέθηκε στο 4ο γκρουπ κι έχει αντιπάλους την Κλάρα Μπάρντατς από την Κροατία και τη Λάρα Γουίτον από την Ουαλλία. Η Πεχλιβανίδη θ’ αγωνιστεί στο 8ο γκρουπ και θ’ αντιμετωπίσει την Ουγγαρέζα Φάνι Χαράτζοβιτς (επικεφαλής) και τη Βόσνια Αμίλα Σπάχιτς Συνολικά έγιναν 24 προκριματικά γκρουπ στους παίδες (όλα των 3ων αθλητών) και 22 στις κορασίδες (ένα μόνο των 4ων αθλητριών).

Στο διπλό παίδων οι Κουλουριώτης/Στάμου αντιμετωπίζουν το Σάββατο για τον γύρο των «64» τους Σλοβένους Ζιν Γέβσνικ/Ζίγκα Ζίγκον. Στο διπλό κορασίδων τα δύο ελληνικά ζευγάρια περνούν bye τον 1ο γύρο. Στις «32» οι Φίσερ/Γερασιμάτου θα συναντήσουν το πρωί της Κυριακής τις Ιταλίδες Ιρέν Φαβαρέτο/Μαρτίνα Νίνο και οι Παπαδημητρίου/Πεχλιβανίδη την ίδια ημέρα τις Ουγγαρέζες Φάνι Χαράτζοβιτς/Μάρτα Ναγκιπάλ.

Αύριο τέλος, θα γίνουν και τα προκριματικά στην κατηγορία Hopes, που είναι για παμπαίδες και παγκορασίδες. Εκεί θ’ αγωνιστεί η 12χρονη Παπαδημητρίου και κληρώθηκε Στο 2ο γκρουπ με την Κροάτισσα Χάνα Αράποβιτς (επικεφαλής) και την Ιταλίδα Μίριαμ Καρνοβάλε.

 

* Στη φωτό Στάμου (αριστερά) και Κουλουριώτης 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ