Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σταμάτησε την ενεργό δράση ο Μίκαελ Μέιζ

Micha Maze

Micha MazeΈνα ακόμα μεγάλο όνομα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη διεθνή σκηνή. «Πληγωμένος» τα τελευταία χρόνια από διάφορους τραυματισμούς ο Δανός πρώην πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών Μίκαελ Μέιζ, πήρε την πολύ δύσκολη απόφαση να σταματήσει. Την ανακοίνωσε σήμερα στον προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και τόνισε ότι την πήρε σε συνεννόηση με τους γιατρούς εκτιμώντας ότι στα 34 χρόνια του δεν θα μπορούσε να είναι ξανά το ίδιο δυνατός και ανταγωνιστικός όπως έχει συνηθίσει. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μέιζ:       

«Ήρθε η ώρα!

Έχω πάρει την πιο δύσκολη απόφαση της καριέρας μου: Ο χρόνος μου ως κορυφαίος παίκτης της επιτραπέζιας αντισφαίρισης έφτασε στο τέλος του! Σε συνεννόηση με τους γιατρούς μου εκτιμήσαμε την κατάσταση και καταλήξαμε σε αυτή την πολύ δύσκολη απόφαση! Ήλπιζα να πάρω μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του φετινού καλοκαιριού στο Ρίο, αλλά το σώμα μου απλά δεν μπορεί πια. Μετά από αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις δεν μπορώ πια να προπονηθώ στο εκατό τοις εκατό χωρίς να πονάω και ως εκ τούτου δεν θα είμαι ανταγωνιστικός στο επίπεδο που έχω συνηθίσει.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τους χορηγούς και το φίλαθλο κοινό από τα βάθη της καρδιάς μου. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων για όλη την υποστήριξη, που μου έδειξαν σε όλη την καριέρα μου. Έχω τόσες πολλές μεγάλες εμπειρίες και αναμνήσεις για να πάρω μαζί μου από αυτό το καταπληκτικό άθλημα.

Σας ευχαριστώ»

O Μέιζ γεννήθηκε στη 1 Σεπτεμβρίου στο Faxe της Δανίας. Άρχισε το άθλημα σε ηλικία 8 ετών, έφτασε σε διεθνείς επιτυχίες από νεαρή ηλικία και εξελίχτηκε σ’ έναν από τους καλύτερους αριστερόχειρες αθλητές του κόσμου.

Το 1996 αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό παίδων και το 1999 είχε ανάλογη διάκριση στο απλό και το διπλό νέων. Το 2004 κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Τοπ 12, ήρθε 3ος στο διπλό ανδρών στον μεγάλο τελικό των World Tour και πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας με παρτενέρ τον συμπατριώτη του Φιν Τάγκουελ. Συνολικά είχε 4 σερί παρουσίες σε Ολυμπιακά τουρνουά. Η τελευταία το 2012, όπου προχώρησε και στα προημιτελικά του απλού. Το 2005 πανηγύρισε το ιστορικό χρυσό μετάλλιο της Δανίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άαρχους, ήρθε 3ος στον κόσμο στο απλό ανδρών στη Σαγκάη και πήρε τον μοναδικό τίτλο του (επίσης στο Άαρχους) στο απλό ενός WorldTour. Το 2009 ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο απλό ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Στουτγκάρδης. Επίσης το 2009 ήταν ο αθλητής που απέκλεισε τον Παναγιώτη Γκιώνη στον γύρο των «16» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Γιοκοχάμα. Η καλύτερη θέση του στον παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης είναι η 8η τον Ιανουάριο του 2010.  

Ο Μέιζ είχε εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Διακρινόταν ιδιαίτερα για το φαλτσαριστό forehand top spin, αλλά και τη μεγάλη του ικανότητα στις λόμπες και το παιχνίδι μακριά από το τραπέζι. Ειδικά στα λούπιν μπορεί να ήταν και ο καλύτερος παγκοσμίως και αυτό τον είχε κατατάξει στους πιο θεαματικούς παίκτες.

Στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=CMKidLIWxag μπορείτε να βρείτε βίντεο-αφιέρωμα στον σπουδαίο Δανό πρωταθλητή.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ