Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Δ.Α.Ο. Ταύρου πρωταθλητής Ελλάδας στις γυναίκες

DAOT Champion

DAOT ChampionΟ Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ταύρου είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας στην Α1 εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυναικών για τη σεζόν 2015-2016. Για τη 13η και προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος κατέβαλλε τον Ολυμπιακό με το εμφατικό 4-0 και εξασφάλισε τον τίτλο μία μέρα πριν το φινάλε. Παρότι λίγη ώρα πριν γνώρισε αναπάντεχη ήττα από τον Α.Σ. Πέρα Αθηνών με 4-3, επανέκτησε άμεσα τη δυνατή ψυχολογία. Στο ντέρμπι κορυφής πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και με δεύτερη νίκη απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο απέδειξε ότι ήταν η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Πανηγυρίζει έτσι, τη δεύτερη πρωτιά του ύστερα από εκείνη του 2012. Επίσης στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης έκανε βήμα τίτλου στην Α2 ανδρών με τη νίκη του 4-2 κόντρα στον Άρη Νικαίας, ενώ πήραν και μαθηματικά τον τίτλο ο Ολυμπιακός στην Α1 ανδρών και οι Σάρισες Φλώρινας στην Α2 γυναικών.

Η καθοριστική προτελευταία ημέρα στην κορυφαία κατηγορία των γυναικών επιφύλαξε δυνατές συγκινήσεις στους φίλους του αθλήματος, που προσήλθαν αθρόα και σήμερα στο Σ.Ε.Φ.. Το απόγευμα κατ’ αρχήν, στη 12η αγωνιστική, η πρωταθλήτρια Ελλάδας των δύο τελευταίων χρόνων, ομάδα του Πέρα, δημιούργησε τεράστια έκπληξη απέναντι στον Δ.Α.Ο.Τ.. Με την Όλγα Γεωργοπούλου και τη Δήμητρα-Θωμαΐδα Τσεκούρα να βρίσκονται σε καταπληκτική μέρα επικράτησε 4-3 κι έδωσε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη «μάχη» του τίτλου. Η ομάδα του Ταύρου ισοβαθμούσε πλέον με τον Ολυμπιακό, έχασε το αβαντάζ από το 4-2 του 1ου γύρου και οι Πειραιώτισσες θα κατακτούσαν την πρωτιά με οποιοδήποτε σκορ κι αν νικούσαν! Ο Δ.Α.Ο.Τ. όμως, αποδείχτηκε πολύ δυνατός και ψυχολογικά. «Συνήλθε» άμεσα και με πολύ καλή απόδοση όλης της ομάδας επιβλήθηκε κατά κράτος του Ολυμπιακού!

Στην έναρξη του αγώνα μία ακόμα «μάχη» της Τόλιου με τη Ζαβιτσάνου κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η αθλήτρια του Ταύρου ξέφυγε προς τα μέσα του καθοριστικού 5ου σετ, βρέθηκε στο +4 και αξιοποίησε το πλεονέκτημα. 

Στο επόμενο ματς η Μόλναρ ήταν ξεκάθαρα καλύτερη από τη Χριστοφοράκη και δεν της άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης (3-0). Το καθοριστικό βήμα για την υπερπολύτιμη νίκη το έκανε μετά η Κιούφη, που πιστοποίησε την καλή της φόρμα. Το αμφίρροπο παιχνίδι με τη Βουλγάρα Πέτροβα είχε περίεργη εξέλιξη, καθώς τα τρία πρώτα σετ κρίθηκαν με διαφορά και στο 4ο η περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών αντέδρασε σωστά μετά από αρνητικό ξεκίνημα κι επικράτησε με 3-1. 

Στο διπλό η Ζαβιτσάνου με τη Χριστοφοράκη πήραν το 1ο σετ, αλλά …μέχρι εκεί. Η Κιούφη και η Μόλναρ, που έπαιζαν έτσι κι αλλιώς με άλλον «αέρα» από την εξέλιξη του αγώνα, ανέβασαν απόδοση, πέρασαν την τακτική τους και πήραν τα επόμενα σετ με διαφορά. Το τέλος γράφτηκε πριν συμπληρωθούν δύο ώρες ματς και όλα τα στελέχη του Ταύρου μαζί με δεκάδες φίλους της ομάδας στις κερκίδες  πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ολυμπιακός-Δ.Α.Ο. Ταύρου 0-4:

Γεωργία Ζαβιτσάνου-Κατερίνα Τόλιου 2-3 (11-9, 9-11, 9-11, 11-5, 7-11)

Μαρία Χριστοφοράκη-Μόνικα Μόλναρ 0-3 (4-11, 7-11, 4-11)

Ντετελίνα Πέτροβα-Αλίκη Κιούφη 1-3 (3-11, 11-5, 4-11, 8-11)

Ζαβιτσάνου/Χριστοφοράκη-Μόλναρ/Κιούφη 1-3 (14-12, 5-11, 4-11, 4-11)

ΤΟΛΙΟΥ: «ΜΑΣ ΒΓΗΚΕ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ»

«Μας βγήκε ο εγωισμός. Πεισμώσαμε πολύ μετά την ήττα από το Πέρα, μιλήσαμε και είπαμε ότι θα πάρουμε τη νίκη και τον τίτλο ό,τι και να γίνει. Πριν από τον αγώνα με το Πέρα (και δεν το λέω σαν δικαιολογία) δεν μπορέσαμε να κάνουμε ζέσταμα και είχαμε αρνητική απόδοση, αλλά αυτό που πραγματικά επηρέασε ίσως ήταν το γεγονός ότι το μυαλό μας βρισκόταν κυρίως στον αγώνα με τον Ολυμπιακό», δήλωσε η Τόλιου μετά το καθοριστικό ντέρμπι και συμπλήρωσε: «Διατηρήσαμε όμως πολύ δυνατή ψυχολογία και είπαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε ακόμα και με 4-0! Σίγουρα υπήρχε άγχος, αλλά μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένες και αποδώσαμε εξαιρετικά. Τόσο η δική μου νίη στην αρχή, όσο και αυτή της Αλίκης ήταν κλειδί για τη νίκη».       

Ο Γιώργος Χριστοφοράκης από την άλλη πλευρά αρκέστηκε να πει για το παιχνίδι ότι «ήταν καλύτερος ο Ταύρος και συγχαρητήρια για την επιτυχία του», ενώ τα έβαλε με την Αγγελίνα Παπαδάκη, η οποία απουσίασε από τους αγώνες. Η αριστερόχειρας αθλήτρια, που μόλις πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι αφήνει την εθνική ομάδα και τον πρωταθλητισμό για ν’ αφοσιωθεί στα επαγγελματικά της, επέλεξε να μετάσχει σε διεθνή διαγωνισμό μαγειρικής, που διοργανώθηκε σήμερα στο Ηράκλειο της Κρήτης. «Δεν ήξερα τίποτα γι’ αυτή την πρόθεσή της κι ενώ την είχα στα πλάνα μου ν’ αγωνιστεί, ξαφνικά το βράδυ της Τετάρτης με ενημέρωσε ότι θα πάει στην Κρήτη. Μπορούσε να έρθει και σήμερα με πτήση λίγες ώρες πριν τον αγώνα, αλλά ούτε αυτό έγινε. Αδιαφόρησε για την ομάδα», σχολίασε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Η Παπαδάκη τόνισε απόψε από το Ηράκλειο ότι όντως ενημέρωσε τον προπονητή την Τετάρτη κι ο τελευταίος αποδέχτηκε την απόφασή της. Πρόσθεσε ότι δεν έκρινε τόσο σημαντική την απουσία της «αφού και στο πρώτο ντέρμπι ο προπονητής δεν με χρησιμοποίησε». Υποστήριξε επίσης, ότι αρχές της εβδομάδας είχε βγάλει εισιτήριο για να γυρίσει εγκαίρως το Σάββατο και να μπορέσει να πάρει μέρος και στον αγώνα, όμως ο επικεφαλής της σχολής της διεμήνυσε σε όλους ότι δεν θα φύγει κανείς πριν από το τέλος του διαγωνισμού. Παρεμπιπτόντως η Παπαδάκη κατέκτησε τη 2η θέση στον διαγωνισμό στα παραδοσιακά φαγητά.    

Στον αγώνα του Πέρα με τον Ταύρο η Γεωργοπούλου επιβεβαίωσε τη θαυμάσια αγωνιστική της κατάσταση, καθώς ξεπέρασε με 3-0 σετ την Τόλιου και με 3-1 τη Μόλναρ (μοναδική ήττα για τη Σέρβα στην Α1)! Στο καθοριστικό 7ο ματς η Τσεκούρα έφερε τη νέα έκπληξη με 3-2 σετ κόντρα στην Τόλιου, ενώ οι ίδιες αθλήτριες του Πέρα είχαν νικήσει εύκολα και στο διπλό, όπου ο Δ.Α.Ο. Ταύρου χρησιμοποίησε τις εντελώς ακίνδυνες Πιτσικάλη και Ταραούνε… 

Στην Α1 των ανδρών έγιναν η 16η και η 17η αγωνιστική. Καταγράφηκαν πολλά όμορφα παιχνίδια, ήρθαν αξιοσημείωτα αποτελέσματα σε ατομικό επίπεδο, όμως επικράτησαν τα φαβορί. Ο Ολυμπιακός πρόσθεσε άλλες δύο νίκες στο ενεργητικό του, χωρίς τον Κώστα Παπαγεωργίου στη σύνθεσή του και παίρνει με το απόλυτο των επιτυχιών τον τίτλο. Το Πέρα είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε κάθε επί μέρους ματς με τα Ταταύλα για να επιβληθεί 4-0 στο ντέρμπι, ενώ η Φιλία Ορεστιάδας σιγούρεψε την 4η θέση, που της δίνει το δικαίωμα να βγει πρώτη φορά στην Ευρώπη. Είχε πάλι στη σύνθεσή της τον Βούλγαρο Αλεξαντρόφ, ο οποίος στην αναμέτρηση με την Πρόοδο βγήκε νικητής σε συναρπαστικό ματς με τον Αγγελάκη (3-2). Αμφίρροπο και θεαματικό το παιχνίδι Άρη-Χανίων, με την ομάδα της Βούλας να νικά 4-2 στο κλείσιμο της ημέρας, αλλά να μην αποφεύγει τα μπαράζ παραμονής.

Στις αντίστοιχες αγωνιστικές στην Α2 των ανδρών έγινε φαβορί για τον τίτλο ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης. Το πρωί, στο ντέρμπι κορυφής με τον Άρη Νικαίας, επικράτησε με 4-2 και πέτυχε και καλύτερη διαφορά στα σετ συγκριτικά με τον 1ο γύρο όταν είχε χάσει με το ίδιο σκορ! Είχε απολογισμό 14 σετ υπέρ και 10 κατά όταν από το ματς του Δεκεμβρίου ο Άρης ήταν στο 13-11. Μία αγωνιστική πριν από το τέλος η ομάδα της συμπρωτεύουσας υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον Άρη και αύριο είναι φαβορί για να πετύχει και την καθοριστική νίκη απέναντι στον 3ο της κατάταξης Α.Ο. Ελληνικού. 

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Άρης Νικαίας-Ηρακλής 2-4:

Ηλίας Μιχαηλίδης–Ντανιέλ Τσιόκας 2-3 (12-10, 12-10, 9-11, 7-11, 4-11)

Σταύρος Βρεττάκος-Μανώλης Σγουρομάλλης 1-3 (4-11, 1-11, 11-9, 5-11)

Παναγιώτης Κούνουπας-Παναγιώτης Πετρής 3-2 (8-11, 11-5, 11-9, 7-11, 11-4)

Μιχαηλίδης/Βρεττάκος-Τσιόκας/Σγουρομάλλης 1-3 (7-11, 11-8, 8-11, 6-11)

Μιχαηλίδης-Σγουρομάλλης 3-0 (11-7, 11-6, 12-10)

Κούνουπας-Τσιόκας 0-3 (3-11, 9-11, 7-11)

Φοβερή εξέλιξη στις χαμηλές θέσεις όπου εξασφάλισαν την παραμονή οι Αετοί Πόλης. Η ομάδα του Παλαιού Φαλήρου κατάφερε να κάμψει τον Α.Σ. Γυμνάσιο με 4-2 κι ενώ έχανε 0-2 (από μία νίκη Τσεντεκίδης, Ράπτης Χυλομάτης το απλό και Χυλομάτης/Τσεντεκίδης στο διπλό), ενώ το απόγευμα το Γυμνάσιο λύγισε το Ηράκλειο με 4-2. Και αυτό το αποτέλεσμα ευνόησε τους Αετούς, καθώς το Ηράκλειο 2001 περιορίζεται στην τελευταία θέση και δεδομένου ότι αύριο αντιμετωπίζει τον Άρη Νικαίας θα είναι αυτό λογικά, που θα υποβιβαστεί στη Β΄Εθνική.    

Στην Α2 των γυναικών διεξήχθησαν η 12η και η 13η αγωνιστική. Οι Σάρισες έφεραν τις αναμενόμενες νίκες και επικύρωσαν και τυπικά την άνετη πρωτιά τους, ενώ το Π.Κ.Δ. Ταύρου και ο Άρης 2006 πάνε στα μπαράζ ανόδου με την 6η και την 7η ομάδα από την Α1 (Τελαμώνα και Ταταύλα). Τη νίκη της ημέρας την πέτυχε ο Γ.Α.Ο. Πειραιά. Κατέβαλλε 4-3 τον Άρη 2006 με τη 12χρονη Παπαδημητρίου να σημειώνει σπουδαίες νίκες απέναντι στις διεθνείς κορασίδες Φίσερ και Γερασιμάτου.  

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Γ.Α.Ο. Πειραιά-Άρης 2006 4-3:

Μαρία Μοίρου-Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου 3-0 (11-8, 11-7, 11-8)

Μαλαματένια Παπαδημητρίου-Έλλη Φίσερ 3-2 (5-11, 11-9, 8-11, 11-8, 13-11)

Ολυμπία Μαλαχτάρη-Ιωάννα Γερασιμάτου 0-3 (6-11, 7-11, 4-11)

Παπαδημητρίου/Μοίρου-Φίσερ/Γερασιμάτου 1-3 (4-11, 11-8, 7-11, 10-12)

Μοίρου-Φίσερ 3-1 (11-4, 8-11, 11-7, 11-9)

Μαλαχτάρη-Ισαμπάλογλου 2-3 (11-9, 12-10, 9-11, 10-12, 4-11)

Παπαδημητρίου-Γερασιμάτου 3-1 (4-11, 11-8, 11-7, 12-10)

Στην Α2 γυναικών καταγράφηκε και ο μηδενισμός του Ρουφ 80 στον αγώνα με τις Σάρισες επειδή είχε παρούσες μόνο δύο αθλήτριες…Η ομάδα της Αθήνας και η Καβάλα οριστικοποιήθηκε και τυπικά ότι πέφτουν στη Β΄Εθνική.

Συνοπτικά όλα τα αποτελέσματα:

Στην Α1 ανδρών:

Άρης Βούλας-Α.Ο. Ταταύλα   0-4

Ολυμπιακός-Ο.Α. Χανίων      4-1

Φιλία Ορεστιάδας-Πρόοδος    4-1

Ίφιτος Πατρών-Α.Ο. Πεύκης  0-4

Α.Ο. Πεύκης-Φιλία Ορεστ.     0-4

Πρόοδος-Ολυμπιακός           0-4

Ο.Α. Χανίων-Άρης Βούλας    2-4

Α.Ο. Ταταύλα-Πέρα Αθηνών  0-4

Ρεπό έκαναν ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών και ο Ίφιτος Πατρών

Στην Α1 γυναικών:

Α.Ο.Σ. Τελαμών-Ολυμπιακός          0-4

Φοίνικας Πειραιά-Ο.Ε.Α. Έδεσσας     4-0

Α.Ο. Ταταύλα-Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης 1-4

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Α.Σ. Πέρα Αθηνών   3-4

Ολυμπιακός-Δ.Α.Ο. Ταύρου            0-4

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Α.Ο. Ταταύλα     3-4

Χ.Α.Ν.Θ.-Φοίνικας Πειραιά              3-4    

Ο.Ε.Α. Έδεσσας-Α.Ο.Σ. Τελαμών     0-4

Στην Α2 ανδρών:

Ε.Α. Βόχας-Π.Κ.Δ. Ταύρου             3-4

Άρης Νικαίας-Ηρακλής Θεσ/νίκης     2-4

Α.Σ. Γυμνάσιο-Αετοί Πόλης             2-4

Ένωση Ποντίων-Ηράκλειο 2001       4-1

Ηράκλειο 2001-Α.Σ. Γυμνάσιο         2-4

Αετοί Πόλης-Άρης Νικαίας              0-4

Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Ε.Α. Βόχας  4-1

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Α.Ο. Ελληνικού        3-4

Ρεπό έκαναν ο Α.Ο. Ελληνικού και η Ένωση Ποντίων

Στην Α2 γυναικών:

Γ.Α.Ο. Πειραιά-Άρης 2006               4-3

Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Φοίνικες Πάτρας  1-4

Α.Ε. Αθηνά-Π.Κ.Δ. Ταύρου             4-1

Ρουφ 80-Σάρισες Φλώρινας            0-4 άνευ αγώνα

Ρουφ 80-Γ.Α.Ο. Πειραιά                 0-4

Σάρισες Φλώρινας-Α.Ε. Αθηνά        4-1

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας     4-1

Φοίνικες Πάτρας-Άρης 2006            0-4

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ (σε 15 αγώνες)

ΟΜΑΔΑ                ΒΑΘΜΟΙ         ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1. Ολυμπιακός          30                   60-8

2. Πέρα Αθηνών        28                    54-12

-. Α.Ο. Ταταύλα         28 (σε 16 ματς)  54-21

4. Φιλία Ορεστιάδας   24                    38-35

-. Α.Σ. Πρόοδος        22                     32-37

6. Α.Ο. Πεύκης          20                   25-44

7. Ο.Α. Χανίων          19                    24-51

————————————————————–

8. Άρης Βούλας         18                     25-52

9. Ίφιτος Πατρών      15                      8-60

* Οι ομάδες, που θα βρεθούν στην 8η και την 9η θέση πάνε στα μπαράζ παραμονής

* Έχει πέσει στην Α2 ο Παναθηναϊκός Α.Ο., που δεν δηλώθηκε έγκαιρα στο πρωτάθλημα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ (σε 13 αγωνιστικές)

ΟΜΑΔΑ                        ΒΑΘΜΟΙ       ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1. Δ.Α.Ο. Ταύρου                25                51-19

2. Ολυμπιακός                    24                46-16

3. Πέρα Αθηνών                 22                44-30

4. Φοίνιξ Αγ. Σοφίας           20                34-35

5. Χ.Α.Ν. Θεσ/νίκης            19                36-34

————————————————————-

6. Α.Ο. Ταταύλα                 18                31-38

7. Α.Ο.Σ. Τελαμών              15                19-45

————————————————————–

8. Ο.Ε.Α. Έδεσσας              13                  9-52

* Ο 8ος της βαθμολογίας πέφτει κατηγορία.  

* Οι ομάδες, που θα βρεθούν στην 6η και την 7η θέση πάνε στα μπαράζ παραμονής

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α2 ΑΝΔΡΩΝ (σε 15 αγώνες)

ΟΜΑΔΑ                           ΒΑΘΜΟΙ         ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1. Ηρακλής Θ.                    28                57-16

———————————————————————–

-. Άρης Νικαίας                  28                56-21

3. Α.Ο. Ελληνικού               26                49-31

——————————————————————–

4. Π.Κ.Δ. Ταύρου                25 (σε 16 ματς)  47-41

5. Πόντιοι Μελισσίων           24                 43-38

6. Ε.Α. Βόχας                      21              38-43

7. Α.Σ. Γυμνάσιο                 19                31-52

8. Αετοί Πόλης                     17              19-55

———————————————————————–

9. Α.Ο. Ηράκλειο                 16               16-57

* Ο πρωταθλητής ανεβαίνει αυτόματα στην Α1

* Ο 2ος και ο 3ος της βαθμολογίας πάνε στα μπαράζ ανόδου

* Η 9η ομάδα πέφτει κατηγορία, ενώ έχει υποβιβαστεί ήδη ο Α.Ο. Αμφιθέας, που δεν δήλωσε συμμετοχή

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ (σε 13 αγωνιστικές)

ΟΜΑΔΑ                            ΒΑΘΜΟΙ         ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1. Σάρισες Φλώρινας           26                52-9   

—————————————————————

2. Α.Ο. Άρης 2006              23                45-25

3. Π.Κ.Δ. Ταύρου                22                41-30

—————————————————————

4. Αθήνα Μαγκουφάνας       20                40-32

5. Γ.Α.Ο. Πειραιά                 19                41-34

6. Φοίνικες Πάτρας              18                28-39

————————————————————–

7. Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας            15                14-46

8. Ρουφ 80                          12                 6-52 *

* Ο πρωταθλητής ανεβαίνει αυτόματα στην Α1

* Ο 2ος και ο 3ος πάνε στα μπαράζ ανόδου

* Οι δύο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται στη Β΄Εθνική

* Το Ρουφ 80 έχει έναν μηδενισμό

 

* Περιχαρείς οι αθλήτριες του Δ.Α.Ο.Τ. (Τόλιου, Μόλναρ, Κιούφη, Μαστρογιαννοπούλου, Πιτσικάλη στη φωτογραφία) ποζάρουν στο τραπέζι μαζί με τον προπονητή τους Αλέξη Αρσενιάδη ελάχιστα λεπτά μετά τη νίκη τίτλου 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ