Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μία νέα διοργάνωση, τα «Ελευσίνια», θ’ ανοίξει το πρόγραμμα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. τη σεζόν 2012-2013

Το ανοιχτό πρωτάθλημα «Ελευσίνια 2012» είναι η νέα διοργάνωση στο καλεντάρι της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013. Πρόκειται για όπεν των ηλικιακών κατηγοριών παμπαίδων-παγκορασίδων, παίδων-κορασίδων και νέων-νεανίδων, το οποίο θα διοργανώσουν ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος «Η Ελευσίς» και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου στην Ελευσίνα και θ’ ανοίξει την εσωτερική αγωνιστική δραστηριότητα για τη νέα σεζόν.

Επί τη ευκαιρία να σημειωθεί ότι μέσα στον πρώτο μήνα του αγωνιστικού προγράμματος, τον Σεπτέμβριο, θα γίνουν δύο ακόμα διοργανώσεις για τις μικρές ηλικίες. Το καθιερωμένο ανοιχτό πρωτάθλημα του Α.Σ. Πέρα Αθηνών δεν θα διεξαχθεί προς το τέλος της σεζόν αυτή τη φορά, αλλά στην αρχή της και συγκεκριμένα στις 22-23 Σεπτεμβρίου. Το επίσης ετήσιο όπεν της Πορταριάς Πηλίου θα λάβει χώρα στις 29-30 του μήνα. Στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (www.httf.gr) «ανέβηκε» ήδη η προκήρυξη για το πρωτάθλημα της Πορταριάς και τις προσεχείς ημέρες θα δημοσιοποιηθούν ακόμα οι προκηρύξεις για τα «Ελευσίνια» και το τουρνουά του Α.Σ. Πέρα.

* Μεστό από δραστηριότητες το καλεντάρι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. περιλαμβάνει φυσικά και αγώνες, που δεν είχαν γίνει πέρσι για οικονομικούς λόγους και κυρίως το Κύπελλο Ελλάδας. Οι αγώνες του Τοπικού Κυπέλλου μάλιστα, που ουσιαστικά αποτελούν τον προθάλαμο για τα τελικά, θα είναι χρονικά μόλις η δεύτερη διοργάνωση στη σεζόν (προκριματικά στις 15-16 Σεπτεμβρίου). Το πρόγραμμα προβλέπει κι ένα ατομικό πρωτάθλημα ΤΟΠ 8 για τους καλύτερους αθλητές των ηλικιακών κατηγοριών.

* Το απόγευμα της Πέμπτης επέστρεψε στην Ελλάδα η ολυμπιακή αποστολή, την οποία συγκρότησαν ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Κώστας Παπαγεωργίου ως βοηθός προπόνησης και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής. Όλα τα στελέχη της εθνικής ανδρών είναι σε άδεια και θα γυρίσουν στις προπονήσεις στις 20 Αυγούστου.

* Η εθνική ομάδα των γυναικών άρχισε την προετοιμασία της την Τετάρτη. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Καρύτσας έχει προς το παρόν στη διάθεσή του τις Μαρία Χριστοφοράκη, Φιλαρέτη Εξάρχου, Αγγελίνα Παπαδάκη, Ελένη Γεωργιάδου και Γεωργία Ζαβιστάνου, ενώ από τη Δευτέρα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα η Κατερίνα Τόλιου, η οποία αρχίζει αργότερα λόγω της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων και η Αλίκη Κιούφη, που υποβλήθηκε πρόσφατα σε μικρή επέμβαση στη μύτη.

* Τα δύο εθνικά μας συγκροτήματα θα δώσουν ταυτόχρονα τον πρώτο τους αγώνα στη σεζόν και θα είναι στις 4 Σεπτεμβρίου, στην πρεμιέρα των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013. Οι άνδρες θ’ αγωνιστούν στο Μισνκ με τη Λευκορωσία για το γκρουπ Β στην 1η κατηγορία της διοργάνωσης (Championship Division), ενώ οι γυναίκες θ’ αντιμετωπίσουν στην περιοχή Πίροτ τη Σερβία για το γκρουπ Α στη 2η κατηγορία (Challenge Division).

* Τους αγώνες των γυναικών περιλάμβανε το πρωί και το απόγευμα το πρώτο κομμάτι στο ομαδικό του Ολυμπιακού τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Για τον γύρο των «16» δεν σημειώθηκαν εκπλήξεις και τα αποτελέσματα (με την ίδια σειρά, που βγάζουν και τα ζευγάρια των προημιτελικών) είναι:

Κίνα-Ισπανία                      3-0

Αίγυπτος–Ολλανδία             3-0

Χονγκ Κονγκ-Αυστρία         3-1    

Βραζιλία-Κορέα                   0-3

Σιγκαπούρη-Πολωνία           3-1

Μεγάλη Βρετανία-Β. Κορέα   0-3

Γερμανία-Αυστραλία            3-0

Ιαπωνία-Η.Π.Α.                  3-0

Στο ομαδικό ανδρών απόψε γίνονται οι αγώνες:

Αυστρία-Αίγυπτος

Σουηδία-Γερμανία

Βραζιλία-Χονγκ Κονγκ

Πορτογαλία-Μεγάλη Βρετανία

Αύριο Σάββατο ο 1ο γύρος ολοκληρώνεται με τις αναμετρήσεις:

Κίνα-Ρωσία

Αυστραλία-Σιγκαπούρη

Ιαπωνία-Καναδάς

Βόρεια Κορέα-Κορέα

 

                                                         

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ