Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μόνο ασιατικές δυνάμεις στα ημιτελικά του ομαδικού γυναικών στο Λονδίνο…

Μέχρι την 4άδα έφτασε απόψε το ομαδικό των γυναικών στο Ολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου κι αυτό που όλοι φαντάζονταν βγήκε και στην πράξη. Όπερ σημαίνει, ημιτελικά χωρίς καμία ευρωπαϊκή ομάδα… Απόλυτη κυριαρχία ξανά από τις Ασιάτισσες με μοναδικό ερώτημα πια αν θ’ απειληθεί η πανίσχυρη και «χρυσή» Ολυμπιονίκης Κίνα. Οι εκπρόσωποι της γηραιάς ηπείρου σταμάτησαν στην 8άδα. Όπως συνέβη και το 2008 στην είσοδο του αγωνίσματος στο ολυμπιακό πρόγραμμα, όπως συνέβη και τον περασμένο Μάιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Εξαίρεση στα τελευταία χρόνια το χάλκινο μετάλλιο της Γερμανίας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2010…Γενικά στην ιστορία των Ολυμπιακών τουρνουά των γυναικών μόλις μία φορά έχει κατακτήσει μετάλλιο ευρωπαϊκή χώρα!!! Ήταν το 1988 στη Σεούλ, στην πρώτη παρουσία του πινγκ πονγκ ως ολυμπιακό άθλημα, όπου με τα χρώματα της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας οι Γιάσνα Φάζλιτς/Τζορντάνα Περκούσιν πήραν την 3η θέση στο διπλό γυναικών!

Τα φαβορί λοιπόν, προχώρησαν στο ExCel Arena στο ομαδικό γυναικών και συνυπολογίστε ότι όλοι οι προημιτελικοί έληξαν με σκορ 3-0!!! Το απόγευμα η Κίνα νίκησε την Αυστρία και η Ιαπωνία τη Γερμανία, ενώ το βράδυ η Κορέα έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στο Χονγκ Κονγκ και η Σιγκαπούρη απέκλεισε εύκολα τη Βόρεια Κορέα.

Ο ένας ημιτελικός θα διεξαχθεί αύριο το βράδυ και θα είναι αυτός μεταξύ της Ιαπωνίας και της Σιγκαπούρης, ενώ η Κίνα με την Κορέα θ’ αναμετρηθούν το πρωί της Δευτέρας.

ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ Ο ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ «16» ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

Στο ομαδικό ανδρών ο 1ο γύρος δεν είχε κάποια έκπληξη, αλλά περιλάμβανε μία αναμέτρηση με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Οι δύο χώρες της διηρημένης Κορέας, η Νότια και η Βόρεια (που κάποια στιγμή πριν από πολλά χρόνια είχαν «κατέβει» μαζί σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης…) κοντραρίστηκαν σε επίπεδο αθλητισμού και χάρισαν στον κόσμο έναν πολύ αμφίρροπο και θεαματικό αγώνα. Νικήτρια αναδείχτηκε τελικά με 3-1 η Νότια Κορέα, που είναι και 2ο φαβορί των αγώνων. Στο σκορ προηγήθηκαν οι Βορειοκορεάτες με τον Κιμ Χίοκ Μπονγκ, που κατέβαλλε με 3-0 σετ τον Ο Σανγκ Ουν. Στη συνέχεια ο Γιου Σε Χιουκ ισοφάρισε νικώντας 3-0 σετ τον Γιανγκ Σον Μαν, οι Νοτιοκορεάτες πήραν και το διπλό με τους Ρίου Σέουνγκ Μιν/Ο Σανγκ Ουν (3-1 σετ τους Γιανγκ Σον Μαν/Κιμ Σονγκ Ναμ) και τέλος ο Ρίου επικράτησε 3-2 σετ του Κιμ.

Επίσης, Γερμανία και Σουηδία συναντήθηκαν τέταρτη φορά μέσα στη σεζόν, οι «ασημένιοι» Ολυμπιονίκες του Πεκίνου επιβλήθηκαν ξανά με 3-1, ωστόσο προκάλεσε αίσθηση η νίκη του Γιόργκεν Πέρσον εναντίον του πρωταθλητή Ευρώπης Τίμο Μπολ, στον εναρκτήριο αγώνα, με 3-1 σετ! Στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες της τεράστιας καριέρας του ο 46χρονος Σκανδιναβός μπορεί να μην έφτασε σε διάκριση, αλλά τουλάχιστον μπορεί να θυμάται αυτό το μεγάλο αποτέλεσμα. Κατά κάποιο τρόπο πήρε…ρεβάνς μάλιστα, καθώς το 2005, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης, είχε ανακοινώσει πρώτη φορά την αποχώρησή του από τη διεθνή σκηνή μετά τον αποκλεισμό από τον Μπολ…Ο Σουηδός πρώην πρωταθλητής κόσμου και πρωταθλητής Ευρώπης δεν κατάφερε να πανηγυρίσει μετάλλιο σε Ολυμπιακό τουρνουά, όμως πήρε την απόλυτα τιμητική 4η θέση το 2000 στο Σίδνεϊ και το 2008 στο Πεκίνο…

Τέλος, στη νίκη της Κίνας επί της Ρωσίας με 3-1 η…είδηση ήταν ότι το δίδυμο Γουάνγκ Χάο/Μα Λονγκ έχασε στο διπλό με 3-2 σετ από τους Αλεξέι Σμιρνόφ/Κιρίλ Σκάσκοφ!

Τα παιχνίδια του γύρου των «16» έγιναν το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου και τα αποτελέσματα ήταν (με την ίδια σειρά είναι τα ζευγάρια των αυριανών προημιτελικών):

Κίνα-Ρωσία                        3-1

Αυστραλία-Σιγκαπούρη         0-3

Αυστρία-Αίγυπτος                3-0

Σουηδία-Γερμανία               1-3

Βραζιλία-Χονγκ Κονγκ         0-3

Ιαπωνία-Καναδάς                3-0

Πορτογαλία-Μ. Βρετανία       3-0

Βόρεια Κορέα-Κορέα            1-3

                                               

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ