Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι πρωταθλήτριες ομάδες στις τοπικές κατηγορίες της Αττικής

A.S. Alfa_women

A.S. Alfa_womenΈφτασαν στο τέλος τους και οι διασυλλογικές κατηγορίες της Αττικής στην επιτραπέζια αντισφαίριση για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016. Απομένουν μόνο έξτρα αγώνες στις τελευταίες κατηγορίες ανδρών και γυναικών για την τελική διαβάθμιση. Έγιναν συνολικά έξι πρωταθλήματα και ύστερα από ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις δύο γύρων προέκυψαν οι νικήτριες ομάδες. Στη Β’ Εθνική πρώτευσαν η Α.Ε.Κ. στους άνδρες και ο Α.Σ. Άλφα στις γυναίκες. Στην Α’ Αττικής ανδρών κατέκτησε τον τίτλο ο Ζήνων Γλυφάδας, ενώ στην αντίστοιχη διοργάνωση των γυναικών τερμάτισαν στην κορυφή των δύο ομίλων ο Άρης Νικαίας και η Α.Ε. Νέας Κηφισιάς και περιμένουν τα χιαστί ματς. Στη Β’ Αττικής ανδρών πήρε την 1η θέση ο Πανιώνιος Γ.Σ., ενώ στη Γ’ Αττικής βρέθηκαν ψηλότερα στους δύο ομίλους ο Α.Σ. Άλφα και ο Τελαμών Σαλαμίνας αντίστοιχα. Λίγες ημέρες πριν από τα μπαράζ της Β’ Εθνικής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αλλά και τους αγώνες διαβάθμισης στις χαμηλότερες κατηγορίες ανδρών και γυναικών κάνουμε το καθιερωμένο πέρασμα από τα πρωταθλήματα της Αττικής και τους πρωταγωνιστές τους.

Στη Β’ Εθνική ανδρών η Α.Ε.Κ. επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και αναδείχτηκε νικήτρια με 34 βαθμούς. Η Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας και ο Γ.Α.Σ. Ελευσίς ισοβάθμησαν στη 2η θέση με 32 βαθμούς. Στα σετ των μεταξύ τους αγώνων ήταν καλύτερη η Αθηνά (25-23) και κατετάγη 2η, πάντως και η Ελευσίνα θα είναι παρούσα το προσεχές Σαββατοκύριακο στα μπαράζ ανόδου στην Α2.

Στη Β’ Εθνική γυναικών ο Α.Σ. Άλφα δεν είχε αντίπαλο. Σημείωσε το απόλυτο των επιτυχιών σε 16 αγώνες και συγκέντρωσε 32 βαθμούς. Η 2η θέση (που επίσης έδινε πρόκριση για τα μπαράζ ανόδου) κρίθηκε στην ισοβαθμία υπέρ του Α.Ο. Ηράκλειο 2001. Μαζί με τον Α.Ο. Καρέα μάζεψαν από 28 βαθμούς, αλλά από τα σκορ στα μεταξύ τους ματς είχε συντελεστή +2 η ομάδα του Ηρακλείου (7-5). 

Στην Α’ Αττικής ανδρών κυριάρχησε η νεαρή ομάδα του Ζήνωνα Γλυφάδας. Ξεχώρισε από νωρίς και κατάφερε να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα με 18 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Συγκέντρωσε 36 βαθμούς. Τη 2η θέση πήρε ο Α.Ο. Διονύσου με 32 βαθμούς και την 3η ο Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας με 30. Η ομάδα της Αγίας Βαρβάρας ισοβάθμησε με τον Γ.Α.Ο. Πειραιά, αλλά τον είχε νικήσει και στους δυο γύρους.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών πήραν μέρος συνολικά 14 ομάδες και χωρίστηκαν σε 2 ομίλους των 7. Στον 1ο κατέκτησε την πρωτιά ο Άρης Νικαίας με το απόλυτο των επιτυχιών και 24 βαθμούς. Πίσω του τερμάτισαν ο Π.Α.Ο. Φυλής με 22 και ο Πανελλήνιος Γ.Σ. με 19 βαθμούς. Στον 2ο όμιλο έφτασε στην 1η θέση η Α.Ε. Νέας Κηφισιάς. Υπέστη μόλις μία ήττα κι εμφάνισε 23 βαθμούς. Μόνο έναν βαθμό πίσω της βρέθηκε ο Α.Ν.Π.Ο. Αμοργού (22), ενώ στην 3η θέση αρκέστηκε ο Ο.Ε.Α. Χαλκίδος με 20 βαθμούς.

Στη Β’ Αττικής ανδρών ήρθε 1ος ο Πανιώνιος Γ.Σ. ευνοημένος από ισοβαθμία με το Ρουφ 80. Οι δύο ομάδες μάζεψαν από 27 βαθμούς, αλλά οι Νεοσμυρνιώτες είχαν νικήσει 4-2 στα μεταξύ τους ματς και είχαν χάσει 4-3 (απολογισμός 7 υπέρ-6 κατά δηλαδή). Στην 3η θέση με 24 βαθμούς τελείωσε τα παιχνίδια του ο Πανελλήνιος Γ.Σ..

Στο πρωτάθλημα της Γ’ Αττικής ανδρών σχηματίστηκαν δύο όμιλοι με 6 ομάδες ο κάθε ένας. Στον 1ο αναδείχτηκε νικητής ο Α.Σ. Άλφα με 20 βαθμούς και χωρίς ήττα. Τον ακολούθησαν ο Δ.Α.Ο. Καματερού με 16 βαθμούς και ο Α.Ο. Ιλισσός Καλλιθέας με 14. Ο Ιλισσός ευνοήθηκε από την ισοβαθμία με τον Μεσογειακό, καθώς στα μεταξύ τους είχε 5 επί μέρους ματς υπέρ και 4 κατά. Στον 2ο όμιλο επιβλήθηκε ο Τελαμών. Η ομάδα της Σαλαμίνας ήταν επίσης αήττητη και συγκέντρωσε 20 βαθμούς. Τη 2η θέση κατέλαβε ο Α.Ο. Βύρων με 18 βαθμούς και την 3η ο Α.Ο. Δόξα Πεύκης, που ισοβάθμησε με τον Α.Ο. Κορωνίδα Γαλατσίου στους 15 βαθμούς, αλλά είχε 7-6 απολογισμό στα επί μέρους από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Στα μπαράζ για την άνοδο στην Α2 πηγαίνουν από την Αττική η Α.Ε.Κ., η Αθηνά Μαγκουφάνας και η Ελευσίνα στους άνδρες, ο Α.Σ. Άλφα και το Ηράκλειο 2001 στις γυναίκες.

Επίσης το προσεχές Σαββατοκύριακο στο Σ.Ε.Φ. γίνονται οι αγώνες διαβάθμισης στην Α’ Αττικής γυναικών και τη Γ’ Αττικής ανδρών. Για τις θέσεις 1-4 των γυναικών θα παίξουν στα χιαστί ο Άρης Νικαίας με την Αμοργό και η Α.Ε. Νέας Κηφισιάς με τον Π.Α.Ο. Φυλής. Για τις θέσεις 1-4 των ανδρών θα κοντραριστούν ο Α.Σ. Άλφα με τον Βύρωνα και ο Τελαμών με τον Δ.Α.Ο. Καματερού. Και στα δύο διασυλλογικά πρωταθλήματα θα υπάρξει διαβάθμιση για όλες τις θέσεις.

Στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., που είναι και η πηγή για το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλα τα αποτελέσματα των τοπικών κατηγοριών της Αττικής.

Από την περιφέρεια απομένει να προκύψουν οι πρωταθλήτριες ομάδες στη Β’ Εθνική Λοιπής χώρας. Αυτό θα γίνει στην Αθήνα την προσεχή Παρασκευή και οι ομάδες που θα επικρατήσουν θα παίξουν το Σαββατοκύριακο στα τελικά μπαράζ της κατηγορίας. Στους άνδρες θα συναντηθούν ο Γ.Α.Σ. Λέσβου με τον Μ.Ε.Σ. Νενήτων η Βοκαριά και στις γυναίκες η ίδια ομάδα από τη Χίο με τον Ο.Α. Χανίων.  

                                     

* Στη φωτό οι τρεις αθλήτριες, που οδήγησαν τον Α.Σ. Άλφα στην κατάκτηση του τίτλου στη Β΄Εθνική Αττικής και τώρα βάζουν στόχο την άνοδο. Από δεξιά η Αρχοντούλα Βολακάκη, μία από τις τοπ Ελληνίδες αθλήτριες της σύγχρονης ιστορίας του αθλήματος, η άλλοτε πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων και απλού κορασίδων Διονυσία Σκέα και η Πατρινιά Εύη Παρίδη, πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας του ομαδικού παγκορασίδων.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ