Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Την 4η θέση η Ελλάδα στο ομαδικό μαθητών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Λυκείων

Pagosmio Sxoliko_men_me_Velgio

Pagosmio Sxoliko_men_me_VelgioΥψηλά πλασαρίσματα κατάφεραν να επιδείξουν τα ελληνικά χρώματα σ’ ένα ακόμα Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Στην κορυφαία, σε μαθητικό επίπεδο, διοργάνωση, πήραν την 4η θέση στο ομαδικό αγοριών με το ιδιωτικό ΓΕ.Λ. Παπαχαραλάμπειο, ενώ τιμητική ήταν και η 6η θέση στο ομαδικό κοριτσιών με το 2ο ΓΕ.Λ. Σαλαμίνας. Στα αγόρια η Ελλάδα έφτασε πολύ κοντά στο χάλκινο μετάλλιο, αλλά στον καθοριστικό «μικρό» τελικό κάμφθηκε σήμερα από το Βέλγιο με 4-3. Η ομάδα των μαθητριών έδωσε δύο τελευταία ματς κατάταξης, νίκησε την Αρμενία με 4-1 κι έχασε από τη Γαλλία με 4-0. Το πρωτάθλημα στο BeginArenaσυνεχίζεται με τα ατομικά αγωνίσματα και θα ολοκληρωθεί μεθαύριο Πέμπτη.  

Στο ομαδικό μαθητών η χώρα μας είχε προχωρήσει στα νοκ άουτ ως νικήτρια του γκρουπ. Στα προημιτελικά είχε αποκλείσει και την Πολωνία και στα ημιτελικά λύγισε από τη Γερμανία. Στο ματς για τις θέσεις 3-4 έδωσε γερή κόντρα με το Βέλγιο, πάλεψε μέχρι το τέλος και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες. Δύο νίκες σημείωσε ο Γιάννης Σγουρόπουλος, ενώ άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα ήρθε στο διπλό με τον ίδιο αθλητή και τον Στράτο Δαμιανή. Στην τριάδα του Παπαχαραλάμπειου ήταν και ο Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος έχασε στο 7ο και τελευταίο επί μέρους ματς. Νωρίτερα είχε χάσει και στον πρώτο του αγώνα, ενώ δύο ήττες υπέστη και ο Δαμιανής. Στην ομάδα του σχολείου είναι και ο Αντώνης Σέιμαν, ενώ από τον πάγκο καθοδήγησε τα παιδιά ο Χρήστος Λάμης.

Pagosmio Sxoliko_Women_me_FranceΣτο ομαδικό μαθητριών η Ελλάδα είχε περάσει ως 2η από τον όμιλό της τα προημιτελικά κι εκεί είχε ηττηθεί χτες από το Βέλγιο. Σήμερα συνέχισε για τις θέσεις 5-8 και αφού αρχικά νίκησε την Αρμενία με 4-1, μετά έχασε 4-0 από τη Γαλλία και κατετάγη 6η. Απέναντι στην Αρμενία πέτυχε δύο νίκες η Ελένη Σοφρά, μία η Παναγιώτα Ανδριανού και άλλη μία είχαν μαζί στο διπλό, ενώ την ήττα γνώρισε η Χριστίνα Βάιλα. Με την ομάδα του 2ου ΓΕ.Λ. Σαλαμίνας αγωνίζεται και η Ορσία Ραπατζίκου, ενώ υπεύθυνη προπονήτρια είναι η Μαρία Ηλιάκη.

Τα ατομικά αρχίζουν το απόγευμα με ομίλους. Αύριο υπάρχει ρεπό και την Πέμπτη το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με τα ταμπλό του απλού, όπως και φιλικούς αγώνες.

 

* Δύο αναμνηστικές φωτό από την παρουσίαση των ομάδων στα παιχνίδια των ελληνικών σχολείων με το Βέλγιο και τη Γαλλία αντίστοιχα. 

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ