Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Ελλάδα τίμησε την Παγκόσμια ημέρα επιτραπέζιας αντισφαίρισης

World TT_Day_Alexandroupoli

World TT_Day_AlexandroupoliΗ επιτραπέζια αντισφαίριση ήταν παγκοσμίως χτες το τιμώμενο άθλημα! Η δυναμική της απλώθηκε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, Florina TT_Day_oloiκαθώς με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα πινγκ πονγκ πραγματοποιήθηκαν 154 μεγάλες εκδηλώσεις σε 67 χώρες όλου του κόσμου! Περισσότερα από 40.000 άτομα ψυχαγωγήθηκαν άριστα με τη ρακέτα, γνώρισαν καλύτερα το ολυμπιακό σπορ και διέδωσαν την ομορφιά του στέλνοντας το μήνυμα ότι η επιτραπέζια αντισφαίριση είναι για όλους και για όλες τις ηλικίες. Η 6η Απριλίου γιορτάστηκε για δεύτερη χρονιά και στην Ελλάδα κυρίως με τα διάφορα events, που οργάνωσαν σωματεία. Άλλα στους χώρους δράσης τους, αλλά σε σχολεία ή πλατείες, συγκέντρωσαν φίλους του αθλητισμού, τους παρουσίασαν το άθλημα και στάθηκαν παράλληλα στην αξία της ενασχόλησης με τον αθλητισμό. Σύμφωνα πάντα, με την ενημέρωση που είχε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., στην παγκόσμια γιορτή συμμετείχαν χτες ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, οι Σάρισες Φλώρινας, ο Α.Σ. Ίφιτος Πατρών, ο Α.Σ. ΑΛΦΑ, η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, ο  A.O. Ιλισσός Καλλιθέας, o Α.Σ. Δύναμη Λάρισας, ο Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης. Μία μέρα νωρίτερα εξάλλου, είχε δραστηριότητα στο πλαίσιο της ίδιας γιορτής ο Όμιλος Αριστείας του Πειραματικού δημοτικού σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών.

Μέχρι αργά τη νύχτα συγκεντρώσαμε αρκετές πληροφορίες για το τι οργανώθηκε στα διάφορα μέρη και παρουσιάζουμε άμεσα το ρεπορτάζ, καθώς νωρίς το πρωί αρχίζει η συμμετοχή της ΕΣΗΕΑ (συνεπώς και του γραφείου Τύπου) στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. 

20160407 001027Ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε μεγάλη γιορτή στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ του Λυκείου. Ο χώρος άνοιξε από τις 10 και εκατοντάδες παιδιά γέμισαν σχεδόν τις εξέδρες. Παρέστησαν εκπρόσωποι από την ομάδα ποδοσφαίρου του Ηρακλή, αλλά και από τα αθλήματα πόλο, ρυθμική γυμναστική και τεχνική κολύμβηση. Παρόντες φυσικά και καθηγητές, δάσκαλοι, διοικητικοί και άλλοι άνθρωποι των εκπαιδευτηρίων, οι οποίοι μάλιστα, τόνισαν στους μαθητές και την έντονη σχέση των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη με το άθλημα (είχαν και επιτυχίες τη δεκαετία του ’90). Στήθηκε ένα τραπέζι στο κέντρο όπου έκαναν επίδειξη οι αθλητές του Ηρακλή Νίκος Γραμμένος και Παναγιώτης Σιαμίδης δίνοντας και διάφορες πληροφορίες στα παιδιά, που παρακολουθούσαν ενθουσιασμένα. Επίσης, έπιασαν ρακέτα και δοκίμασαν τις ικανότητες τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή, όπως και οι πρωταθλητές από τα άλλα σπορ. Την εκδήλωση κάλυψαν και παρουσίασαν στην καθημερινή αθλητική εκπομπή τους τα κανάλια NOVAsports.

ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ!

Florina TT_Day_3Στη Φλώρινα ο τοπικός Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες προσέλκυσε πάρα πολλά παιδιά στην Πλατεία Γεωργίου Μόδη και από τις 09:00 έως τις 15:00 τούς Florina TT_Day_2έδωσε την ευκαιρία ν’ απολαύσουν το πινγκ πονγκ και να μάθουν βασικά πράγματα γι’ αυτό. Το σύνθημα ήταν «JoinUs», η προσπάθεια προβλήθηκε με πανό, αφίσες και ανακοινώσεις, ενώ οι μικροί μαθητές έφτιαξαν και όμορφες ζωγραφιές στο πνεύμα της ημέρας. Στήθηκαν τέσσερα τραπέζια και από αυτά πέρασαν περισσότερα από 100 παιδιά, τα οποία δοκίμασαν να παίξουν με τη βοήθεια προπονητών και αθλητών του συλλόγου. Έδωσαν το «παρών» πέντε δημοτικά σχολεία, ένα γυμνάσιο κι ένα νηπιαγωγείο και ο μέσος όρος παρουσίας των παιδιών ήταν 100 ανά διδακτική ώρα. Οι άνθρωποι του σωματείου μάλιστα, είχαν ετοιμάσει για να μοιράσουν 200 μπλε και 200 ροζ αναμνηστικά διπλώματα και τους περίσσεψαν ελάχιστα! Στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=xcUlnE1zWGA αξίζει να δείτε το υπέροχο βιντεάκι από τη γιορτή διάρκειας 3,5 λεπτών, που ετοίμασαν και «ανέβασαν» στη σελίδα τους σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης οι Σάρισες!

Στην Αλεξανδρούπολη τα τοπικά σωματεία Μ.Γ.Σ Εθνικός και Α.Σ. Φάρος προσκάλεσαν τα δημοτικά σχολεία της πόλης στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου δημοτικού και τους έδωσαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το ολυμπιακό άθλημα. Το πρόγραμμα άρχισε στις 09:00 και ολοκληρώθηκε γύρω στη 1 το μεσημέρι. Η ανταπόκριση ήταν σημαντική και ο χώρος γέμισε χαμόγελα από τα παιδιά, που …τέσταραν τα ταλέντο τους στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Επιπλέον, τα σχολεία, που πήραν μέρος, ετοίμασαν μια ομαδική ζωγραφιά ανά τάξη με θέμα «το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης». Η καλύτερη ζωγραφιά θα βραβευτεί, ενώ όλες μαζί θα κοσμούν τους χώρους προπόνησης των δύο σωματείων.

World TT_Day_Alfa_diethneisΟ Α.Σ. ΑΛΦΑ άνοιξε τον χώρο του στον Πειραιά και είχε εκλεκτή παρέα με πέντε δυνατά ονόματα του αθλήματος. Οι  πρώην πρωταθλητές World TT_Day_AlfaΕλλάδας του απλού ανδρών Γιάννης Βλοτινός, Κώστας Λαγογιάννης, η νέα πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών Γεωργία Ζαβιτσάνου, ο πρωταθλητής Ελλάδας σε παίδες και νέους επί μία εξαετία Κωνσταντίνος Αγγελάκης και ο διεθνής έφηβος Γιώργος Σταματούρος πραγματοποίησαν επίδειξη και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα στους φίλους του αθλήματος, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου και βρέθηκαν στην αίθουσα.

World TT_Day_XANTHH Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης υποδέχτηκε φίλους του αθλήματος στο προπονητήριό της. Τους δέχτηκε στο κλειστό γυμναστήριο της «Μίμης Τσικίνας» από τις 17:30 έως τις 23:00 και τους έδωσε τη δυνατότητα να παίξουν πινγκ πονγκ στα οκτώ αγωνιστικά τραπέζια μαζί με τους αθλητές του σωματείου και να ξεναγηθούν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Στην Πάτρα ο Α.Σ. Ίφιτος άνοιξε την αίθουσά του για το κοινό από τις 4 Απριλίου. Υποδέχεται με χαρά φίλους του αθλητισμού, εκπροσώπους από διάφορες επαγγελματικές ομάδες, μαθητές από δημοτικά σχολεία, αθλητές Α.Με.Α. και άλλους και τους φέρνει πιο κοντά στο άθλημα με πολύ παιχνίδι και ψυχαγωγία.

World TT_Day_LarisaΣτη Λάρισα μετά απο πρόσκληση της διευθύντριας του σχολείου Ζωής Δεληζώνα ο Α.Σ. Δύναμη Λάρισας παρουσίασε το άθλημα στο 5ο Γυμνάσιο. Την επίδειξη παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του Γυμνασίου. Αρχικά ήταν στο πρόγραμμα, λόγω διαδακτικών ωρών, να είναι παρούσες μόνο ορισμένες τάξεις, αλλά οι μαθητές, πληροφορούμενοι το αθλητικό event, εξέφρασαν τη σχετική επιθυμία και κατάφεραν να παραστούν όλοι! Οι αθλητές  Στέφανος Αμπελακιώτης και Ολυμπία Μαλαχτάρη παρέτειναν το πρόγραμμα και τελικά την επίδειξή τους παρακολούθησε όλο το σχολείο μαζί με τους καθηγητές. 

Δράση στην έδρα του οργάνωσε και ο Α.Ο. Ιλισσός Καλλιθέας. Άνοιξε τις πόρτες για το κοινό από τις 18.00 έως τις 22.30 και προσέλκυσε φίλους του πινγκ πονγκ, που θέλησαν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους με τη ρακέτα και να πάρουν πληροφορίες για το άθλημα.

World TT_Day_School_PatraΜε επιτυχία τέλος, πραγματοποιήθηκε μία ημέρα πριν, στις 5 Απριλίου, η γιορτή του Πειραματικού δημοτικού σχολείου του Πανεπιστημίου Πατρών για την Παγκόσμια ημέρα επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Η αθλήτρια του Α.Σ. Ίφιτος Πατρών Χριστίνα Αθανασοπούλου έπαιξε με τους συμμετέχοντες του ομίλου Αριστείας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, ενώ έδωσε και αγώνα επίδειξης παρουσία όλων των μαθητών/τριών. Συμμετείχαν όλες οι τάξεις του σχολείου και το αποτέλεσμα ενθουσίασε μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

 

* Φωτογραφικά στιγμιότυπα απ’ όλες σχεδόν τις εκδηλώσεις. Η πρώτη φωτό αριστερά είναι από την Αλεξανδρούπολη και η πάνω δεξιά από τη Φλώρινα. Στην εκδήλωση του Ηρακλή διακρίνονται να παίζουν πινγκ πονγκ ο Παναγιώτης Σιαμίδης με τον ποδοσφαιριστή του Ηρακλή Πασχάλη Κάσσο μπροστά σε εκατοντάδες παιδιά, ενώ στη φωτό από τον Πειραιά ποζάρουν οι 5 πρωταθλητές, που έδωσαν το “παρών” στην εκδήλωση του ΑΛΦΑ. 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ