Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Ρίου είχε πάλι τις λύσεις για την Κορέα, 3-2 στο ντέρμπι με την Πορτογαλία

Ο 1ος Ολυμπιονίκης της Αθήνας, ο Ρίου Σέουνγκ Μιν, έδωσε και πάλι την καθοριστική βοήθεια στην Κορέα στους αγώνες του ομαδικού. Το Σάββατο, στον γύρο των «16», το σκορ με τη Βόρεια Κορέα ήταν στο 1-1 όταν ο Ρίου αγωνίστηκε στο διπλό με τον Ο Σανγκ Ουν, αργότερα στο απλό και πανηγύρισε δύο νίκες για το τελικό 3-1…Την Κυριακή ο προημιτελικός με την Πορτογαλία μετατράπηκε σε μεγάλο ντέρμπι και με ορατό τον κίνδυνο του αναπάντεχου αποκλεισμού για τη «χάλκινη» Ολυμπιονίκη του Πεκίνου ο Ρίου επικράτησε στο πέμπτο και τελευταίο επί μέρους ματς. Έτσι σφραγίστηκε η πρόκριση του 2ου φαβορί του αγωνίσματος στην 4άδα και αυτός ήταν ο αγώνας με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το κοινό, δεδομένου ότι μία ευρωπαϊκή χώρα κυνήγησε με σοβαρές αξιώσεις την υπέρβαση απέναντι σε ασιατική δύναμη. Στα ημιτελικά προκρίθηκαν ακόμα η Κίνα, η Γερμανία και το Χονγκ Κονγκ.

Οι δύο από τους τέσσερις αγώνες της 8άδας είχαν ξεκάθαρα φαβορί. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στην πορεία με την Κίνα και τη Γερμανία να καταβάλλουν με 3-0 τη Σιγκαπούρη και την Αυστρία αντίστοιχα. Το καλό για τους Ευρωπαίους ήταν ότι με τον αγώνα Γερμανίας-Αυστρίας ήξεραν ότι σίγουρα θα έχουν εκπρόσωπο στα ημιτελικά. Τώρα, η ομάδα του Γιοργκ Ρόσκοπφ (με τους Τίμο Μπολ, Ντιμίτρι Οβτσάροφ και Μπάστιαν Στέγκερ) θέλει να κάνει το επόμενο βήμα, που είναι να πάρει ένα ακόμα μετάλλιο μετά το ασημένιο του Πεκίνου.

Οι άλλοι δύο προημιτελικοί κρίθηκαν στο φινάλε και χάρισαν συγκινήσεις. Κι αν στο Χονγκ Κονγκ-Ιαπωνία ήταν αναμενόμενο να γίνει γερή κόντρα, τότε στο παιχνίδι της Κορέας με την Πορτογαλία μάλλον λίγοι περίμεναν ότι οι Ίβηρες θα πλησίαζαν στην έκπληξη. Και τα δύο ματς έληξαν με σκορ 3-2 και αύριο στους ημιτελικούς η Κίνα αντιμετωπίζει τη Γερμανία και η Κορέα το Χογκ Κονγκ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Κορέα-Πορτογαλία:

Ο Σανγκ Ουν-Τιάγκο Απολόνια 3-0 (13-11, 11-7, 11-9)

Γιου Σε Χιουκ-Μάρκος Φρέιτας 1-3 (14-16, 6-11, 11-6, 9-11)

Ρίου Σέουνγκ Μιν/Ο Σανγκ Ουν-Ζοάο Μοντέιρο/Τιάγκο Απολόνια 2-3 (11-6, 12-10, 1-11, 8-11, 7-11)

Γιου Σε Χιουκ-Ζοάο Μοντέιρο 3-1 (8-11, 11-5, 11-4, 12-10)

Ρίου Σέουνγκ Μιν-Μάρκος Φρέιτας 3-1 (11-5, 11-6, 9-11, 11-3)

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Η ΙΑΠΩΝΙΑ

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας στο Ολυμπιακό τουρνουά ολοκληρώθηκε το βράδυ με το ομαδικό γυναικών και τον ημιτελικό Ιαπωνίας-Σιγκαπούρης. Η Ιαπωνία με τις Άι Φουκουχάρα, Κασούμι Ισικάβα και Σαγιάκα Χιράνο βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα και νίκησε κατά κράτος την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2010 και «ασημένια» Ολυμπιονίκη του Πεκίνου με το επιβλητικό 3-0! Είναι χαρακτηριστικό ότι η Σιγκαπούρη, που τώρα θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο, πήρε μόλις ένα σετ! Ο δεύτερος ημιτελικός μεταξύ της Κίνας και της Κορέας γίνεται το πρωί της Δευτέρας.

         

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ