Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πολύτιμη εμπειρία για Μαργαρίτη, Παπαδημητρίου στο E.T.T.U. Hopes Selection στο Λουξεμβούργο

Luxembourg camp_Hopes

Luxembourg camp_HopesΤην ευκαιρία να δουλέψουν παραγωγικά σε ιδανικές συνθήκες και να πάρουν πολύτιμη εμπειρία είχαν ο 12χρονος Αλέξανδρος Camp Louxe_paidia_me_TsokanaΜαργαρίτης και η συνομήλική του Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στο Eurotalents προπονητικό καμπ, που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο από τις 4 έως τις 10 Απριλίου. Η συγκέντρωση προετοιμασίας είχε την επωνυμία «E.T.T.U. hopes selection», έγινε σε συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) με την ομοσπονδία του Λουξεμβούργου και το κολλέγιο επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Κίνας στην Ευρώπη και πήραν μέρος 30 αθλητές κι αθλήτριες μικρής ηλικίας από 14 χώρες, όπως και 17 προπονητές.

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. μπορούσε να επιλέξει δύο παιδιά έως 12 ετών για το συγκεκριμένο καμπ και επέλεξε τον αθλητή της Π.Α.Λ. Φοίνικες Γλυφάδας Πάτρας και την αθλήτρια του Γ.Α.Ο. Πειραιά με κριτήριο την 1η θέση, που έχουν στον πανελλήνιο πίνακα αξιολόγησης της ηλικιακής κατηγορίας τους και φυσικά τη γενικότερη αγωνιστική τους παρουσία. Συνοδός – προπονητής τους ήταν το μέλος του προπονητικού επιτελείου των Φοινίκων Πάτρας Θανάσης Τσοκανάς, που φυσικά πήρε επίσης σημαντικές εικόνες και παραστάσεις. Το συνολικό πρόγραμμα διαχειρίστηκαν οι προπονητές Λι Σιάοντονγκ και Μάρτιν Όστερμαν από το Λουξεμβούργο και βοηθοί τους ήταν ο πολιτογραφημένος Βούλγαρος Φενγκ Ζι, ο Κινέζος Γκάο Σιανγκ και οι Σεν Ζουγίν, Σια Τσενγκ από το Λουξεμβούργο. 

Camp Loux_me_paidia_apo_groupΤο Hopes Selection είναι αναπτυξιακό πρόγραμμα της E.T.T.U. με σκοπό την ανακάλυψη ταλέντων. Οι υπεύθυνοι ζήτησαν παιδιά που να έχουν τις αγωνιστικές προδιαγραφές να συμμετάσχουν σε ένα τόσο υψηλού επιπέδου event, μάλιστα μέσα από αυτό επιλέχθηκαν και πέντε αθλητές ως υποψήφιοι για το World Hopes Challenge της I.T.T.F. (συγκέντρωση προετοιμασίας και αγώνες), που θα γίνει τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου στην Ντόχα του Κατάρ. Για την Ευρώπη είναι να δοθεί από μία ακόμα θέση σε αγόρια και κορίτσια με κάρτα ελευθέρας και δεν αποκλείεται να την πάρει η Παπαδημητρίου με βάση τις επιδόσεις της στο Λουξεμβούργο. Αρχικά έγινε μίνι κατάταξη ώστε να τοποθετηθούν όλα τα παιδιά σε γκρουπ ανάλογα με τη δυναμικότητά τους (Α και Β γκρουπ). Η Παπαδημητρίου μπήκε ως τρίτη Ευρωπαία στο Α γκρουπ και ο Μαργαρίτης στο Β γκρουπ. Συνολικά μετείχαν στο καμπ 18 κορίτσια και 12 αγόρια κι ανάμεσά τους ήταν και Κινέζοι, οι οποίοι επιλέχθηκαν για να βοηθήσουν στην προπόνηση.

«Είχαμε εξαιρετικές συνθήκες εκπαίδευσης κι επίσης καλή διαμονή, φαγητό και πολύ καλή φιλοξενία. Σε καθημερινή βάση επίσης, λάβαμε μεγάλη υποστήριξη από τις 6 νεαρούς Κινέζους ως βοηθούς προπόνησης. Πραγματοποιήσαμε 10 προπονήσεις, μεταξύ των οποίων πέντε για τη φυσική κατάσταση, ενώ κάναμε κι ένα ατομικό τουρνουά σε δύο ενότητες. Κατά τη διάρκεια του καμπ έγιναν δύο παρουσιάσεις από τους προπονητές, όπου ο Λι Σιάοντονγκ αναφέρθηκε στη διαδικασία προπόνησης με τους νέους παίκτες στην Κίνα. Επιπλέον, αφιερώσαμε πολύ χρόνο σε μεμονωμένες ασκήσεις με όλους τους παίκτες, ώστε να δουλέψουν σε επιμέρους πράγματα, χρήσιμα για τη μελλοντική προσπάθειά τους», εξήγησε ο Διευθυντής Ανάπτυξης της E.T.T.U., καθηγητής Νέβεν Τσέγκναρ. Σε συνεργασία οι προπονητές από την Κίνα και την Ευρώπη υπογράμμισαν την κοινή πρόθεση να γνωρίσουν και να κατανοήσουν όλα τα παιδιά πιο προηγμένες ιδέες, τεχνικές, τακτικές και μεθόδους εκπαίδευσης.

Τα δύο Ελληνόπουλα απόλαυσαν τη συμμετοχή, ακολούθησαν με μεγάλη διάθεση το κοπιαστικό πρόγραμμα κι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Μέσα στα κριτήρια για την επιλογή των 6 παιδιών για την Ντόχα ήταν και το εσωτερικό τουρνουά. Εκεί η Παπαδημητρίου κατέκτησε την 4η θέση και ο Μαργαρίτης την 6η με πολύ καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα. Στο ρεπορτάζ της E.T.T.U. αναφέρονται τα τρία αγόρια και τα δύο κορίτσια, που μετά το καμπ και τους εσωτερικούς αγώνες επιλέχθηκαν για τις θέσεις της Ευρώπης στο WorldHopesτου Κατάρ, ενώ ήδη έχει επιλεγεί και μία Ρουμάνα αθλήτρια. Από κει και πέρα η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα δώσει και από μία wild card και πρόκειται ν’ αποφασίσει στα μέσα Απριλίου.

Με άριστες εντυπώσεις από τη συγκέντρωση προετοιμασίας στο Λουξεμβούργο έμεινε και ο προπονητής των Φοινίκων Πάτρας Θανάσης Τσοκανάς: «Υπήρχε πολύ καλό κλίμα και όλα γίνονταν γύρω από το πινγκ πονγκ! Οι εγκαταστάσεις ήταν εξαιρετικές και το φαγητό πολύ καλό. Γενικά οι Κινέζοι ανέβασαν πολύ το prestige του camp, ειδικά ο head coach που ήταν μέχρι πριν λίγα χρόνια προπονητής στην εθνική ομάδα. Και οι Κινέζοι sparing επίσης, ήταν ξεχωριστή εμπειρία για τους μικρούς», δήλωσε ο νεαρός προπονητής και συμπλήρωσε: «Είχαμε την ευκαιρία να δούμε πώς λειτουργεί το όλο πρόγραμμα των Κινέζων (το οποίο δυστυχώς, είναι μη εφαρμόσιμο σ’ εμάς). Τα παιδιά πέρασαν εξαιρετικά, κάνανε πολλές παρέες. Στα κορίτσια το αγωνιστικό επίπεδο ήταν πολύ πιο κοντά, σε αντίθεση με τα αγόρια, όπου οι διαφορές ήταν τεράστιες ανάμεσα στους καλύτερους και τους χειρότερους. Εμείς οι προπονητές είχαμε αρκετά σεμινάρια και συζητήσεις μεταξύ μας σχεδόν κάθε μέρα…».

 

Φωτό 1: Αναμνηστική με όλους τους συμμετέχοντες

Φωτό 2: Ο προπονητής Θ. Τσοκανάς με Παπαδημητρίου και Μαργαρίτη

Φωτό 3: Τα παιδιά με άλλους αθλητές από τα γκρουπ τους 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ